WAN Setup (Ρύθμιση WAN)

Η σελίδα ρύθμισης WAN σάς επιτρέπει να επεξεργαστείτε ή να καταργήσετε τη διαμόρφωση ISP σας, που ρυθμίσετε στο EasyConfigurator ή τον οδηγό ταχείας ρύθμισης. Κάντε κλικ στο Edit (Επεξεργασία) για να τροποποιήσετε την υπάρχουσα σύνδεση Διαδικτύου ή στο Add (Προσθήκη) για να καθορίσετε μια νέα. Στη συνέχεια, θα δείτε μια σειρά από σελίδες για την εισαγωγή παραμέτρων δικτύωσης. Η τελευταία σελίδα θα διαθέτει ένα κουμπί Apply (Εφαρμογή), για την αποθήκευση των αλλαγών στo δρομολογητή σας. Κάντε κλικ στο Finish (Τέλος) για αποθήκευση.

Για να καταργήσετε ένα Μόνιμο εικονικό κύκλωμα (PVC) από αυτόν τον πίνακα, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Remove (Κατάργηση) του συγκεκριμένου VPI/VCI για διαγραφή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Remove (Κατάργηση).

Διαμόρφωση ενός Μόνιμου εικονικού κυκλώματος (PVC)

Ο δρομολογητής ADSL2+ Ethernet/USB Modem/Router υποστηρίζει τους ακόλουθους πέντε τρόπους λειτουργίας δικτύου ISP με διασύνδεση δρομολογητή ADSL:

Ο τρόπος λειτουργίας του δικτύου του παρόχου (ISP) εξαρτάται από τη διαμόρφωση των ρυθμίσεων του Διακομιστή ευρυζωνικής πρόσβασης (BRAS) από την πλευρά του παρόχου της γραμμής ADSL.

Ο πάροχός σας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παρέχει τα ακόλουθα, εάν χρειάζονται:

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες διαμόρφωσης:

 

  1. Μεταβείτε στο μενού Internet και επιλέξτε WAN Setup (Ρύθμιση WAN).

  2. Κάντε κλικ στο Add (Προσθήκη) για να δημιουργήσετε ένα νέο PVC ή στο Edit (Επεξεργασία) για να τροποποιήσετε ένα υπάρχον.

  3. Εισαγάγετε τα κατάλληλα VPI, VCI και κατηγορία υπηρεσίας. Το έγκυρο εύρος VPI είναι από 0 έως 255. Το έγκυρο εύρος VCI είναι από 32 έως 65535. Εάν εφαρμόζεται στην κατηγορία υπηρεσίας που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να εισαγάγετε το Peak cell rate (Mέγιστο ρυθμό κυψέλης) το Sustainable cell rate (Mέσο ή διατηρήσιμο ρυθμό κυψέλης) και το Maximum burst size (Μέγιστο μέγεθος ριπής) της σύνδεσής σας. Κάντε κλικ στην επιλογή Next (Επόμενο).

Connection Type (Τύπος σύνδεσης)

Η σελίδα Connection Type (Τύπος σύνδεσης) σας επιτρέπει να επιλέξετε τον τύπο πρωτοκόλλου δικτύου στο ATM PVC που υποστηρίζεται από τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου.

Επιλέξτε το πρωτόκολλο που εκχωρήθηκε από τον πάροχό σας και μεταβείτε στις αντίστοιχες ενότητες αυτού του εγχειριδίου για περισσότερες οδηγίες.

 

PPP over ATM (PPPoA) / PPP over Ethernet (PPPoE)

  1. Επιλέξτε το κουμπί επιλογής PPP over ATM (PPPoA) ή το PPP over Ethernet (PPPoE).

  2. Επιλέξτε την κατάλληλη λειτουργία ενθυλάκωσης στο πεδίο Encapsulation mode (Λειτουργία ενθυλάκωσης) και κάντε κλικ στο Next (Επόμενο).

  3. Εισαγάγετε τα στοιχεία για τη σύνδεσή σας:

  4. Αφού εισαγάγετε τις ρυθμίσεις σας, κάντε κλικ στο Next (Επόμενο).

  5. Αυτή η σελίδα σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το IGMP multicast, να ενεργοποιήσετε το WAN service (Υπηρεσία WAN) και να καθορίσετε ένα όνομα υπηρεσίας. Αφού επαληθεύσετε και εισαγάγετε τις ρυθμίσεις σας, κάντε κλικ στο Next (Επόμενο).

  6. Η σελίδα σύνοψης παρουσιάζει τη σύνοψη ολόκληρης της διαμόρφωσης. Κάντε κλικ στο Apply (εφαρμογή) εάν οι ρυθμίσεις είναι σωστές.

Αφού κάνετε κλικ στο Apply (Εφαρμογή), ο δρομολογητής αποθηκεύει τη διαμόρφωση στη μνήμη και κάνει επανεκκίνηση. Το περιβάλλον χρήσης δεν θα ανταποκρίνεται μέχρι να επανέλθει το σύστημα.

Εάν επιλέξατε PPP IP extension παραπάνω, θα πρέπει να να αποδεσμεύσετε και να ανανεώσετε τη διεύθυνση ΙΡ για τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στον δρομολογητή προτού είστε σε θέση να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο.

 

MAC Encapsulated Routing (MER)

Για να διαμορφώσετε το MER, κάντε τα ακόλουθα:

  1. Επιλέξτε το κουμπί επιλογής MAC Encapsulation Routing (MER).

  2. Επιλέξτε την κατάλληλη Encapsulation mode (Λειτουργία ενθυλάκωσης) και κάντε κλικ στο Next (Επόμενο).

  3. Εάν οι διευθύνσεις IP μπορούν να αποκτηθούν αυτόματα μέσω του πελάτη DHCP στο δρομολογητή, επιλέξτε Obtain an IP address automatically (Αυτόματη εκχώρηση διεύθυνσης ΙΡ). Διαφορετικά, εισαγάγετε τη διεύθυνση ΙΡ και τη μάσκα υποδικτύου της διασύνδεσης WAN.

    Εάν μπορείτε να αποκτήσετε αυτόματα μια διεύθυνση Default Gateway (Προεπιλεγμένη πύλη) μέσω του πελάτη DHCP, επιλέξτε Obtain default gateway automatically (Αυτόματη εκχώρηση προεπιλεγμένης πύλης). Διαφορετικά, εισαγάγετε την διεύθυνση δρομολογητή που σας παρέχει ο πάροχός σας.

    Εάν οι διευθύνσεις διακομιστών DNS μπορούν να αποκτηθούν αυτόματα μέσω του DHCP, επιλέξτε Obtain DNS server addresses automatically (Αυτόματη εκχώρηση διευθύνσεων διακομιστών DNS). Διαφορετικά, εισαγάγετε την προτιμώμενη διεύθυνση διακομιστή DNS και την προαιρετική εναλλακτική διεύθυνση διακομιστή DNS.

  4. Όταν ολοκληρώσετε την εισαγωγή των επί μέρους ρυθμίσεων, κάντε κλικ στο Next (Επόμενο).

  5. Εισαγάγετε τις ρυθμίσεις μετάφρασης διευθύνσεων δικτύου (NAT) για το δίκτυό σας και κάντε κλικ στο Next (Επόμενο).


  6. Η σελίδα σύνοψης παρουσιάζει τη σύνοψη ολόκληρης της διαμόρφωσης. Κάντε κλικ στο Apply (Εφαρμογή) για να ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση (που απαιτεί περίπου 1 λεπτό για να ολοκληρωθεί) ή στο Back (Πίσω) για να αλλάξετε οποιεσδήποτε από τις ρυθμίσεις.

 

IP over ATM (IPoA) - (Δρομολόγηση RFC2684)

Για να διαμορφώσετε το IP over ATM (IPoA), κάντε τα ακόλουθα.

  1. Επιλέξτε το κουμπί επιλογής IP over ATM (IPoA).

  2. Επιλέξτε την κατάλληλη Encapsulation mode (Λειτουργία ενθυλάκωσης) και κάντε κλικ στο Next (Επόμενο).

  3. Εισαγάγετε τη WAN IP address (Διεύθυνση IP WAN) και τη WAN subnet mask (Μάσκα υποδικτύου WAN) που παρέχεται από τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου σας.


    Εάν θέλετε να ρυθμίσετε την προεπιλεγμένη πύλη, ενεργοποιήστε το Use the following default gateway (Χρήση της ακόλουθης προεπιλεγμένης πύλης) και εισαγάγετε μια διεύθυνση ΙΡ και/ή επιλέξτε μια διασύνδεση.

    Εάν θέλετε να ρυθμίσετε μια διεύθυνση διακομιστή DNS, ενεργοποιήστε το Use the following DNS server addresses (Χρήση των ακόλουθων διευθύνσεων διακομιστών DNS) και εισαγάγετε διευθύνσεις ΙΡ για έναν κύριο και προαιρετικά ένα δευτερεύοντα διακομιστή DNS.

  4. Κάντε κλικ στο Next (Επόμενο) για να συνεχίσετε.

  5. Εισαγάγετε τις ρυθμίσεις μετάφρασης διευθύνσεων δικτύου (NAT) για το δίκτυό σας και κάντε κλικ στο Next (Επόμενο).


    Κάντε κλικ στο Next (Επόμενο) για να συνεχίσετε.

  6. Η σελίδα σύνοψης παρουσιάζει τη σύνοψη ολόκληρης της διαμόρφωσης. Κάντε κλικ στο Apply (εφαρμογή) εάν οι ρυθμίσεις είναι σωστές.

 

Bridging (Λειτουργία γεφύρωσης) (RFC 2684)

Εάν ο πάροχος υπηρεσίας ADSL σάς ζητήσει να το κάνετε, επιλέξτε τον τρόπο λειτουργίας γέφυρας.

Για να διαμορφώσετε τη γεφύρωση, κάντε τα ακόλουθα:

  1. Επιλέξτε το κουμπί επιλογής Bridging (Γεφύρωση).

  2. Επιλέξτε την κατάλληλη Encapsulation mode (Λειτουργία ενθυλάκωσης) και κάντε κλικ στο Next (Επόμενο).

  3. Η ρύθμιση Enable bridge service είναι προεπιλεγμένη. Εάν επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου. Εισαγάγετε μια ονομασία για τη γέφυρα στο πεδίο Service name. Κάντε κλικ στην επιλογή Next (Επόμενο).


  4. Η σελίδα σύνοψης παρουσιάζει τη σύνοψη ολόκληρης της διαμόρφωσης. Κάντε κλικ στο Apply (Εφαρμογή) εάν οι ρυθμίσεις είναι σωστές ή στο Back (Πίσω) για να αλλάξετε οποιεσδήποτε από τις ρυθμίσεις.

  5. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία ρύθμισης, χρειάζεται να αποδεσμεύσετε και να ανανεώσετε τη διεύθυνση ΙΡ για τον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο δρομολογητή. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μπορείτε να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο.

Επιστρέψτε στις επιλογές του μενού Internet.