Obs! Skype är inte en tjänst som ersätter telefonen. De VoIP-tjänster som används tillsammans med USB Telephone Adapter kan inte användas för samtal till nödtjänster eller till nödnummer (311, 911, 112, 999, osv.). Använd en fast telefon när du vill ringa nödsamtal, t.ex. till polis, brandkår eller ambulans.

Om LINE-porten på USB Telephone Adapter är ansluten till en PSTN-linje går det att ringa nödsamtal med telefonluren om den är ansluten till telefonadaptern.

Om du vill ringa samtal med Skype måste kontakterna och kortnumren vara konfigurerade för Skype.

Om USB Telephone Adapter är ansluten till en telefonlinje kan du ta ringa och ta emot vanliga telefonsamtal som vanligt.

Ringa ett Skype- eller SkypeOut-samtal

1. Lyft telefonluren.
  2. Tryck på ##. Nu hörs VoIP-kopplingstonen.

Obs! Om du har anpassat de allmänna inställningarna för USB Telephone Adapter kan det hända att knappsekvenserna för samtal väntar skiljer sig åt.

1. Slå kortnumret för Skype eller SkypeOut™-telefonnumret.

SkypeOut-telefonnumren ska vara i något av följande internationella uppringningsformat:
  2. Tryck på * om du vill skicka informationen till Skype.
  3. Ikonen USB Telephone adapter ändras i Windows aktivitetsfält för att indikera att du ringer ett Skype-samtal.

System Tray Icon On Call (ikonen i aktivitetsfältet vid samtal)
  4. Om du vill avsluta samtalet lägger du på luren.

Lägga upp ett kortnummer för Skype

Om du vill ringa Skype-användare måste du lägga upp kontakter och kortnummer för dem i Skype. Du kan även lägga upp kortnummer för SkypeOut-nummer som du ringer ofta.

Om du vill skapa en kontakt och lägga upp ett kortnummer i Skype gör du så här:

1. Klicka på Add a contact (lägg till en kontakt) i Skype och följ instruktionerna på skärmen.
  2. Högerklicka på kontakten och klicka på Set Speed-Dial (ange kortnummer).
  3. Ange ett unikt tvåsiffrigt nummer för vald kontakt och klicka på OK.