Steg ett: Installera Skype

Steg två: Installera USRobotics USB Telephone Adapter

Steg tre: Ansluta USB Telephone Adapter till telefonen

Förbereda installationen

Varning! Anslut inte USB Telephone Adapter till datorn förrän du uppmanas att göra det i "Steg två: Installera USRobotics USB Telephone Adapter".

Ta reda på vilken bokstav som representerar cd-enheten innan du påbörjar installationen. Du kan behöva känna till det för att kunna slutföra installationen.

Systemkrav

USB Telephone Adapter kräver en datormiljö med minst följande komponenter:

Rekommenderade systemkrav

För att få bästa möjliga prestanda på USB Telephone Adapter och dess avancerade egenskaper ska datorn uppfylla eller överträffa nedanstående krav:

Steg ett: Installera Skype

1. Sätt in USRobotics-installationsskivan.

Startade inte cd-skivan automatiskt?
    Start-menyn väljer du Den här datorn och dubbelklickar på cd-enheten.
  2. Välj språk om du ombeds göra det och godkänn licensavtalet för slutanvändare.
  3. Välj Install Skype (installera Skype).

Om du redan har version 1.3.xx eller senare av Skype på datorn startar du den och går vidare till "Steg två: Installera USRobotics USB Telephone Adapter" eller fortsätter och uppgraderar till Skype version 2.0.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att installera Skype 2.0 och skapa ett Skype-konto.

Steg två: Installera USRobotics USB Telephone Adapter

1. Välj Install USB Telephone Adapter (installera USB Telephone Adapter).

Installationsfönstret visas.

Continue? (fortsätta?)
  2. Fortsätt installationen genom att klicka på Yes (ja).
  3. Läs licensavtalet och klicka på Agree (godkänn).
  4. Bekräfta installationskatalogen för USB Telephone Adapter och klicka på OK.

Installation Directory (installationskatalog)
  5. Ett installationsfönster visas där du ombeds ansluta USB Telephone Adapter.

Plug in USB Telephone Adapter (insticks USB-telefonadapter)
  6. Anslut USB-kabeln till telefonadaptern och datorn enligt bilden nedan:

USB Telephone Adapter to Computer Connection Diagram (anslutningsdiagram för USB Telephone Adapter till dator)
  7. Följ anvisningarna och installera programvaran för USRobotics USB Telephone Adapter.

För Windows XP:
    1. Välj Installera programvaran automatiskt. Klicka på Next (nästa). Cd-skivan genomsöks av installationsprogrammet och drivrutinen USB Telephone Adapter installeras.
    2. När installationen är klar klickar du på Finish (slutför).
    För Windows 2000:
    1. Klicka på Next (nästa).
    2. Välj Sök efter en lämplig drivrutin för enheten och klicka på Next (nästa).
    3. Bekräfta att Cd-enheter har valts och klicka på Next (nästa). Cd-skivan genomsöks av installationsprogrammet efter drivrutinen USB Telephone Adapter.
    4. När drivrutinen har hittats klickar du på Next (nästa) för att gå vidare.
    5. När installationen är klar klickar du på Finish (slutför).
  8. Följ instruktionerna när du vill installera USRobotics Virtual Audio.

För Windows XP:
    1. Välj Installera programvaran automatiskt. Klicka på Next (nästa). Cd-skivan genomsöks av installationsprogrammet och drivrutinen USRobotics Virtual Audio installeras.
    2. Om ett varningsmeddelande för installation av maskinvara visas klickar du på Continue Anyway (fortsätt ändå). *
    3. När installationen är klar klickar du på Finish (slutför).

För Windows 2000:

1. Klicka på Next (nästa).
    2. Välj Sök efter en lämplig drivrutin för enheten och klicka på Next (nästa).
    3. Kontrollera att kryssrutan CD-ROM drives (cd-enheter) är vald och klicka på Next (nästa). Cd-skivan genomsöks av installationsprogrammet för drivrutinen USRobotics Virtual Audio.
    4. När drivrutinen har hittats klickar du på Next (nästa) för att gå vidare.
    5. Om varningsmeddelandet Ingen digital signatur hittades visas, klickar du på Yes (ja) för att fortsätta. *
    6. När installationen är klar klickar du på Finish (slutför).
    7. Nu kanske du uppmanas att starta om datorn. Om Skype inte startar automatiskt efter att datorn har startats om startar du Skype och loggar in.
  9. Ett fönster visas med ett meddelande om att ett annat program vill använda Skype. Välj Allow this program to use Skype (tillåt att det här programmet får använda Skype) och klicka på OK.

Skype Warning Window (Skypes varningsfönster)
  10. När programvaran är installerad visas ikonen USRobotics USB Telephone Adapter i aktivitetsfältet.

System Tray (aktivitetsfält)

Steg tre: Ansluta USB Telephone Adapter till telefonen

1. Leta upp den telefonkabel som ansluter din befintliga telefon till vägguttaget. Dra loss kabeln från telefonen (kontakten kan finnas på undersidan eller baksidan av telefonen) och koppla in den i telefonadapterns LINE-port enligt nedanstående bild.

Anslutningsdiagram för USB Telephone Adapter till telefonjack
  2. Koppla telefonen till PHONE-porten på USB Telephone Adapter med den medföljande telefonsladden (RJ-11) enligt bilden.

USB Telephone Adapter to Telephone Connection Diagram (USB Telephone Adapter till anslutningsdiagram till telefonjack)

Utöver Skype kan du fortfarande använda den analoga telefonitjänsten när du ansluter USB Telephone Adapter till en telefonlinje.

Grattis!

Nu är installationen klar. Du kan genomföra ett test för att bekräfta att telefonadaptern och Skype fungerar som de ska. Mer information finns i avsnittet Felsökning i den här handboken.

Registrera telefonadaptern

När du registrerar telefonadaptern online används informationen till att:

Vi respekterar våra kunders integritet. USRobotics kommer inte att sälja eller tillhandahålla någon personlig information som identifierar dig eller någon enskild person till utomstående.

Registrera telefonadaptern:

1. Gå ut på Internet.
  2. Klicka på Support i gränssnittet för installationsskivan.
  3. Välj Product Registration (produktregistrering), klicka på länken och registrera telefonadaptern.

Du kan även registrera telefonadaptern online på http://www.usr.com/productreg

* USRobotics har testat produkten och intygar att den är kompatibel med Windows XP och Windows 2000.