Over de 802.11g Wireless Turbo PC Card en PCI Adapter

De adapter installeren en configureren voor Windows 98 SE/2000/Me/XP

802.11g Wireless Turbo Configuration Utility

Problemen oplossen
en Ondersteuning

Verklarende woordenlijst

Productspecificaties voor 802.11g
Wireless Turbo PC Card en PCI Adapter

Beperkte garantie van USRobotics Corporation

Reglementaire informatie >

802.11g Wireless Turbo PC Card en PCI Adapter Gebruikershandleiding

Reglementaire informatie

FCC-overeenkomstverklaring
Deze apparaten voldoen aan de vereisten van deel 15 van de FCC-regels. De werking is derhalve onderhevig aan twee voorwaarden:
De apparaten mogen geen schadelijke storingen veroorzaken.
Alle ontvangen storingen moeten worden getolereerd, inclusief storingen die ongewenste werkingen kunnen veroorzaken.
Deze apparatuur is getest en in overeenstemming bevonden met de beperkingen voor een digitaal apparaat van Klasse B, conform Deel 15 van de FCC-regels. Deze grenswaarden dienen om een redelijke bescherming te bieden tegen schadelijke storing in een particuliere installatie. Door deze apparatuur wordt radiofrequentie-energie gegenereerd, gebruikt en mogelijk uitgestraald. De apparatuur dient volgens de aanwijzingen van de fabrikant geïnstalleerd en gebruikt te worden, anders kan er schadelijke storing voor radiocommunicatie worden veroorzaakt. Er is echter geen garantie dat in een bepaalde installatie geen storing zal optreden. Mocht het apparaat storing in radio- of televisieontvangst veroorzaken, hetgeen kan worden vastgesteld wanneer de apparatuur uit en aan wordt gezet, dan kunt u met de volgende maatregelen trachten de storing te verhelpen:
Verander de positie van de ontvangstantenne.
Zet de apparatuur en het ontvangende apparaat verder van elkaar.
Sluit de apparatuur niet aan op hetzelfde stopcontact als het ontvangende apparaat.
Bel de dealer of een ervaren radio-/tv-technicus voor hulp.
U dient het beeldscherm met afgeschermde kabels aan te sluiten op de grafische kaart om aan de vereisten van de FCC-regels te voldoen. Wijzigingen aan deze apparaten die niet expliciet goedgekeurd zijn door de partij die vaststelt of de apparatuur aan de eisen voldoet, kunnen ertoe leiden dat de gebruiker de toestemming ontzegd wordt om de apparatuur te gebruiken.

Informatie over de afneembare antenne
FCC deel 15, subdeel C, sectie 15.203 Antennevereisten
Gebruikers van USR 5416: om te voorkomen dat een andere dan de door de verantwoordelijke partij geïnstalleerde antenne wordt gebruikt in combinatie met het apparaat, zullen wij het voorzien van een geschikte zender. Een permanente antenne of een antenne die rechtstreeks in verbinding staat met de zender voldoet aan de hierin genoemde bepalingen. De fabrikant kan het apparaat zo aanpassen dat de gebruiker een defecte antenne kan vervangen. Het is echter niet toegestaan een standaard antenneaansluiting of elektrische aansluiting te gebruiken.

FCC-verklaring betreffende blootstelling aan straling
Deze apparatuur voldoet aan de FCC-beperkingen die gelden voor blootstelling aan straling in een niet-beheerde omgeving. De afstand tussen u en de zender dient minimaal 20 cm te bedragen.

UL Listing/CUL Listing

Voor externe apparaten:
Deze informatietechnologische apparatuur is voorzien van een UL notering en een CUL notering voor de gebruiken die beschreven worden in de gebruikershandleiding.

Voor interne apparaten:
Deze informatietechnologische apparatuur is voorzien van een UL notering en een CUL notering voor gebruik met van een UL notering voorziene computers die worden geleverd met een gebruikershandleiding waarin wordt uitgelegd hoe gebruikers kaarten dienen te installeren.

EC verklaring van conformiteit.
Wij, USRobotics Corporation, 935 National Parkway, Schaumburg, Illinois, 60173-5157, VS, verklaren onder eigen verantwoordelijkheid dat dit product, de U.S Robotics 802.11g Wireless Turbo PC Card en 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter, waarop deze verklaring van toepassing is, in conformiteit is met de volgende normen:
EN300 328-2
EN301 489-1
EN301 489-17
EN50371 (alleen 802.11g Wireless Turbo PC Card)
EN60950

Deze apparatuur voldoet aan Artikel 3.1(a) van richtlijn 1999/5/EC voor de bescherming van de gezondheid en veiligheid van de gebruiker.

Overeenkomstig de normen, voldoet het betreffende product aan de bepalingen van de richtlijn 1999/5/EC.

Dit product kan worden gebruikt in de volgende landen:
Duitsland, Oostenrijk, België, Zwitserland, Nederland, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, IJsland en Griekenland

Overeenkomstig IEEE 802.11g beschikken we momenteel over de volgende informatie betreffende beperkingen in de R&TTE-landen:

Land frequentieband uitvoervermogen
Frankrijk 2454-2483.5 MHz 10 mW EIRP buiten

Dit apparaat voldoet aan Europese voorschriften voor blootstelling aan elektromagnetische straling. De afstand tussen u en de zender dient minimaal 20 cm te bedragen. Dit draadloze apparaat is een zender/ontvanger en is ontworpen en geproduceerd conform de blootstellingslimieten die worden aanbevolen door de Raad van de Europese Unie en de International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP, 1999) voor de gehele bevolking. De blootstellingsnorm voor draagbare apparatuur gebruikt het specifieke absorptietempo als meeteenheid. Het maximale specifieke absorptietempo voor dit draadloze apparaat werd tijdens de conformiteitstest vastgesteld op 1,08 W/kg.

Informatie over de afneembare antenne voor de EU
Dit draadloze apparaat van USRobotics is ontworpen om alleen te werken met de antenne uit dit pakket. De combinatie van dit apparaat en deze antenne is getest en goedgekeurd door een Europese instantie volgens de Europese R&TTE-richtlijn 1999/5/EC om te voldoen aan het vereiste niveau van uitgestraalde kracht dat 100mW e.i.r.p. bedraagt. Deze antenne kan alleen worden vervangen door een goedgekeurd USRobotics-onderdeel dat is ontworpen voor en getest met de unit volgens de vereisten van richtlijn 1999/5/EC. Ga voor meer informatie over het bestellen van de antenne naar de USRobotics-website.

Operationele kanalen:
  • Voldoet aan IEEE 802.11g-standaard
  • 11 kanalen (VS, Canada)
  • 13 kanalen (ETSI)
  • 14 kanalen (Japan)

Op www.usr.com vindt u de meest recente gegevens over kanaalbeperkingen.

Afwijzingsverklaring van de fabrikant

De informatie in dit document kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd en vormt op geen enkele wijze een toezegging door de fabrikant. Er wordt geen enkele garantie geboden of uitspraak gedaan, ofwel expliciet ofwel impliciet, met betrekking tot de kwaliteit, de nauwkeurigheid of de geschiktheid voor een bepaald doel van dit document. De fabrikant behoudt zich het recht voor om de inhoud van dit document en/of de ermee verwante producten te allen tijde te veranderen zonder verplichting om wie dan ook en welke organisatie dan ook van dergelijke veranderingen op de hoogte te stellen. In geen geval is de fabrikant aansprakelijk voor directe, indirecte, speciale of incidentele schade of gevolgschade die voortkomt uit het gebruik of het niet in staat zijn te gebruiken van dit product of de documentatie, zelfs als de fabrikant van de mogelijkheid van dergelijke schade op de hoogte is gesteld. Dit document bevat informatie die beschermd wordt door het auteursrecht. Alle rechten worden voorbehouden. Geen enkel deel van deze handleiding mag worden verveelvuldigd of verzonden in welke vorm, op welke manier en voor welk doel dan ook zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de schrijvers. Namen van producten die in dit document verschijnen, worden uitsluitend verstrekt voor het doel van identificatie. Alle handelsmerken en namen van producten en merken in dit document zijn het geregistreerde eigendom van hun respectieve houders.