Om 802.11g Wireless Turbo PC Card och PCI Adapter

Installation och konfiguration av kortet för Windows 98 SE/2000/Me/XP

802.11g Wireless Turbo Configuration Utilities

Felsökning och support >

Ordlista

Produktspecifikationer för 802.11g Wireless Turbo PC Card och PCI Adapter

USRobotics Corporation, begränsad garanti

Bestämmelser

Användarhandbok för 802.11g Wireless Turbo PC Card och PCI Adapter

Felsökning och support

Jag råkade av misstag klicka på Cancel (avbryt) under installationen av 802.11g Wireless Turbo PC Card och PCI Adapter.

Möjlig lösning:
Ta ut och sätt in installationsskivan från USRobotics i cd-enheten. Upprepa installationen av programvaran innan du installerar någon maskinvara.

Installationen startade inte när jag satte in installationsskivan.

Möjlig lösning:
Vissa program kan förhindra att funktionen för automatisk start av installationsskivan aktiveras. Avsluta alla program och sätt in installationsskivan igen. Om installationsskivans gränssnitt inte körs automatiskt klickar du på Start och sedan på Kör. I dialogrutan Kör skriver du D:\setup.exe. Om cd-enheten har en annan bokstav skriver du den bokstaven istället för D.

802.11g Wireless Turbo PCI Card eller PCI Adapter kan inte kommunicera med andra datorer som är länkade via Wireless (trådlöst) i infrastrukturkonfigurationen.

Möjlig lösning:

• Kontrollera att alla datorer i det trådlösa nätverket är påslagna.

• Kontrollera att varje 802.11g Wireless Turbo PC Card är konfigurerat för samma SSID, samma nivå av WEP-kryptering och samma WEP-nyckel. Om SSID och nivåer för WEP-kryptering är olika ändrar du varje 802.11g Wireless Turbo PC Card inom nätverket till samma SSID, samma nivå av WEP-kryptering och samma WEP-nyckel.

• Kontrollera att TCP/IP är installerat. Kontrollera att datorn utgör en del av samma domän eller arbetsgrupp. Kontrollera att du tilldelas en IP-adress automatiskt eller att du har angivit rätt IP-adress och nätmask. Återställ den trådlösa åtkomstpunkten och starta om datorn där anslutningsproblemet uppstod.

• Se till att du har några filer utdelade.

Datorn kan inte identifiera 802.11g Wireless Turbo PC Card eller PCI Adapter.

Möjlig lösning:
Bärbar dator:

• 802.11g Wireless Turbo PC Card kanske inte är ordentligt insatt i PC-kortplatsen.

Stationär dator:

• 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter kanske inte är ordentligt insatt i PCI-platsen. Du kan också pröva att installera 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter i en annan PCI-plats.
  • PCI-platsen är kanske inte rätt konfigurerad. Kontakta datorns tillverkare om du behöver konfigurera PCI-platsen.

Jag kan inte kommunicera med en åtkomstpunkt eller trådlös router med hjälp av mitt 802.11g Wireless Turbo PC Card eller PCI Adapter.

Möjlig lösning:
Se till att varje 802.11g Wireless Turbo PC Card som du vill ansluta till det trådlösa nätverket är i läget Infrastructure (infrastruktur) i Configuration Utility (konfigurationsverktyget). Om 802.11g Wireless Turbo PC Card inte är i läget Infrastructure (infrastruktur) kan det inte kommunicera med en åtkomstpunkt eller trådlös router.

Möjlig lösning:
Kontrollera att du kontaktar korrekt åtkomstpunkt genom att verifiera MAC-adressen.

Möjlig lösning:
Se till att rätt autentiseringsläge och WEP-krypteringsnyckel används. Om du har ändrat inställningarna i konfigurationen av åtkomstpunkten måste du även ändra inställningarna för alla 802.11g Wireless Turbo PC Card-kort som är anslutna till det här nätverket. Inställningarna för 802.11g Wireless Turbo PC Card måste överensstämma med de nya inställningarna för åtkomstpunkten. Om problemen kvarstår återställer du alla trådlösa åtkomstpunkter och trådlösa nätverkskort till fabriksinställningarna och försöker igen.

Möjlig lösning:
Kontrollera att du kan ansluta till den trådlösa åtkomstpunkten och att BSSID visar MAC-adressen för den åtkomstpunkt som du vill kommunicera med.

Möjlig lösning:
Kontrollera att Wireless Configuration Utility (verktyget för trådlös konfigurering) är installerat för 802.11g Wireless Turbo PC Card och att det identifierar ditt 802.11g Wireless Turbo PC Card-kort.

Möjlig lösning:
Om du inte använder en USRobotics Wireless Access Point kontrollerar du att du kan ansluta till åtkomstpunkten och att inledningsläget är rätt konfigurerat. Standardinställningen för USRobotics-produkter är Long.

Jag kan inte upprätta en trådlös anslutning med mitt 802.11g Wireless Turbo PC Card-kort.

Möjlig lösning:
Kontrollera att 802.11g Wireless Turbo PC Card har installerats på rätt sätt. Om problemen inte löses avinstallerar du 802.11g Wireless Turbo PC Card och upprepar installationsproceduren.

Möjlig lösning:
Om du försöker upprätta en serverlös anslutning kontrollerar du att varje trådlöst kort är inställt på läget 802.11 Adhoc. Om du använder en trådlös åtkomstpunkt kontrollerar du att varje trådlöst kort är inställt på läget Infrastructure (infrastruktur).

Mitt 802.11g Wireless Turbo PC Card visar inte min åtkomstpunkt i listan när jag söker efter den.

Möjlig lösning:
Om du skapar en trådlös anslutning med 802.11g Wireless Turbo PC Card men upplever att länkkvaliteten är dålig kontrollerar du placeringen av 802.11g Wireless Turbo PC Card. Länkkvaliteten kan försämras av långa avstånd, flera våningars avstånd eller väggar av stål eller betong. Om det är möjligt flyttar du 802.11g Wireless Turbo PC Card för att minska effekten av de här hindren. Kontrollera också alla fysiska anslutningar mellan åtkomstpunkten och modemet, routern, hubben, nätverket eller växeln.

Möjlig lösning:
Om åtkomstpunkten inte sänder ut ett SSID visas det inte under en sökning med 802.11g Wireless Turbo PC Card. Klienten måste då konfigureras manuellt.

Har du fortfarande problem?

1. Besök USRobotics webbplats på www.usr.com.

På webbsidorna för vanliga frågor och felsökning finns lösningar på många av de vanligast förekommande svårigheter som användare stöter på vad gäller den produkt du har köpt.

2. Kontakta avdelningen för teknisk support hos USRobotics

Tekniska frågor om USRobotics-produkter kan även besvaras av specialister på teknisk support.

Land Röst Online Supporttider
USA (888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport 9.00 - 17.00, måndag - fredag CST
Kanada (888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport 9.00 - 17.00, måndag - fredag CST

Land Telefon Online Tider
Belgien
(flamländska)

(franska)
+32 (0) 7 023 3545 (flamländska)

+32 (0) 7 023 3546 (franska)

emea_modemsupport@usr.com 9.00 - 18.00
måndag - fredag
Danmark +45 70 10 4030 emea_modemsupport@usr.com 9.00 - 17.00
måndag - fredag
Finland +358 981710015 emea_modemsupport@usr.com 10.00 - 18.00
måndag - fredag
Frankrike +33 082 507 0693 http://www.usr.com/emailsupport/fr 8.00 - 17.00
måndag - fredag
Irland +44 870 844 4546 emea_modemsupport@usr.com 9.00 - 18.00
måndag - fredag
Italien +848 80 9903 http://www.usr.com/emailsupport/it 9.00 - 18.00
måndag - fredag
Luxemburg +352 342 080 8318 emea_modemsupport@usr.com 9.00 - 18.00
måndag - fredag
Mellanöstern/Afrika +44 870 844 4546 me_modemsupport@usr.com 9.00 - 18.00
måndag - fredag
Nederländerna 0900 202 5857 emea_modemsupport@usr.com 9.00 - 18.00
måndag - fredag
Norge +47 23 50 0097 emea_modemsupport@usr.com 9.00 - 17.00
måndag - fredag
Österrike 07110 900116

http://www.usr.com/emailsupport/de

7.45 - 16.45
måndag - fredag

Polen
---
emea_modemsupport@usr.com 8.00 - 18.00
måndag - fredag
Portugal +351 (0) 21 415 4034 http://www.usr.com/emailsupport/pt 9.00 - 17.00
måndag - fredag
Ryssland 8-800-200-
200-1
usrsupport@usrobotics.ru 10.00 - 18.00
måndag - fredag
Schweiz 0848 840 200 emea_modemsupport@usr.com 9.00 - 17.30
måndag - fredag
Spanien 902 11 7964 http://www.usr.com/emailsupport/es 9.00 - 17.00
måndag - fredag
Storbritannien 0870 844 4546 http://www.usr.com/emailsupport/uk 8.45 - 17.45
måndag - fredag
Sverige +46 (0) 77 128 1020 emea_modemsupport@usr.com 8.00 - 17.00
måndag - fredag
Tyskland 0180 567 1548 http://www.usr.com/emailsupport/de 7.45 - 16.45
måndag - fredag

Ungern

0180 567 1548
emea_modemsupport@usr.com 8.00 - 18.00
måndag - fredag

Om du vill få den senaste supportinformationen, däribland tillvägagångssätt för att få reparationssedlar kan du besöka USRobotics webbplats: http://www.usr.com.

= USRobotics har omsorgsfullt testat drivrutinerna med den aktuella maskinvaran och konstaterat att de är kompatibla med Windows 2000. Eftersom USRobotics vill att kunderna ska få fullständig tillgång till produktens funktioner har vi gjort drivrutinen tillgänglig.