Om 802.11g Wireless Turbo PC Card och PCI Adapter

Installation och konfiguration av kortet för Windows 98 SE/2000/Me/XP

802.11g Wireless Turbo Configuration Utility

Felsökning och support

Ordlista >

Produktspecifikationer för 802.11g Wireless Turbo PC Card och PCI Adapter

USRobotics Corporation, begränsad garanti

Bestämmelser

Användarhandbok för 802.11g Wireless Turbo PC Card och PCI Adapter

Ordlista

Access Point (åtkomstpunkt) En Internet-ansluten enhet för sömlös anslutning av fasta och trådlösa nätverk till varandra.
Ad-Hoc (special) Ett trådlöst Ad-Hoc-nätverk är en grupp datorer som alla är försedda med trådlösa nätverkskort och anslutna som ett oberoende trådlöst nätverk.
Stamnät Kärnan och infrastrukturen i ett nätverk. Den del av nätverket som hanterar transporten av information från en central plats till en annan central plats. Informationen överförs sedan till ett lokalt system.
Basstation Vid mobil telekommunikation är en basstation den centrala radiosändare/radiomottagare som upprätthåller kommunikationen med de mobila radiotelefonerna inom räckvidden. För mobiltelefoni och personliga kommunikationstillämpningar har varje cell eller mikrocell sin egen basstation. Varje basstation sammankopplas med de andra cellernas baser.
Brygga En Internet-anslutningsfunktion som omfattar de två understa skikten i nätverksprotokollmodellen OSI.
BSS En förkortning för Basic Service Set, dvs. grundläggande tjänstuppsättning. Det är en åtkomstpunkt som är associerad med flera trådlösa stationer.
ESS En förkortning för Extended Service Set, dvs. utvidgad tjänstuppsättning. Det är en strövningsdomän. Fler än en grundläggande tjänstuppsättning kan konfigureras som en utvidgad tjänstuppsättning.
Ethernet En populär typ av lokalt datakommunikationsnätverk för överföring från datorer och terminaler. Ett Ethernet-nätverk drivs med en 10/100 Mbit/s basbandsöverföring via skärmad koaxialkabel eller via skärmad partvinnad telefonledning.
Infrastruktur En integrerad trådlös och fast nätverkskonfiguration.
PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association) En organisation som utvecklar standarder för PC-kort som tidigare kallades PCMCIA-kort. PC-kort finns i tre "typer" och har ungefär samma längd och bredd som ett kreditkort men varierar i tjocklek från 3,3 mm (typ I) till 5,0 mm (typ II) till 10,5 mm (typ III). De här korten kan användas för många ändamål, däribland minneslagring, som fast anslutna modem och som trådlösa nätverksenheter.
Strövning En funktion som gör det möjligt att resa med ett mobilt slutanvändarsystem (till exempel en trådlös mobilstation) inom området för en domän (till exempel en utvidgad tjänstuppsättning) med kontinuerlig anslutning till infrastrukturen.