Nemohu vytvořit bezdrátové připojení k bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu.

Možné řešení:

Zkontrolujte, zda používáte stejné nastavení hodnot SSID, Channel (Kanál) a Security (Zabezpečení) jako bezdrátový router nebo přístupový bod. Ověření proveďte následujícím postupem a v případě potřeby aktualizujte nastavení:

  1. Klepněte pravým tlačítkem na ikonu nástroje na hlavním panelu systému a zvolte možnost Open Utility (Otevřít nástroj), nebo jednou klepněte levým tlačítkem na ikonu nástroje a potom klepněte na kartu Advanced (Upresnit).
  2. Na obrazovce Wireless Networks (Bezdrátové sítě) procházejte seznam dostupných zařízení bezdrátové sítě a vyhledejte správný bezdrátový router nebo přístupový bod. Pokud v seznamu nevidíte správné zařízení, klepnutím na tlačítko Refresh (Aktualizovat) aktualizujte seznam. Po vyhledání správného bezdrátového routeru nebo přístupového bodu jej zvolte a klepněte na tlačítko Configure (Konfigurovat). Jestliže se správné zařízení nezobrazí ani po aktualizaci, klepněte na tlačítko Add (Přidat) v části Preferred networks (Upřednostňované sítě) a vytvořte položku ručně aktualizací příslušných údajů.
  3. Po zobrazení okna Properties (Vlastnosti) zkontrolujte údaje a podle potřeby zadejte příslušné údaje pro připojení a zabezpečení zařízení bezdrátové sítě. Zkontrolujte, zda není zaškrtnuto políčko vedle údaje This is a computer-to-computer (ad hoc) network (Toto je síť počítač-počítač (ad hoc)). Po dokončení klepněte na tlačítko OK.
  4. Na hlavní obrazovce klepněte na tlačítko Apply (Použít). Vytvoří se připojení.

 

Návrat na stránku Řešení problémů