Bezdrátová síť, ke které se chci připojit, se v konfiguračním nástroji nezobrazuje v seznamu Available networks (Dostupné sítě).

Možné řešení:

Ověřte, zda přístupový bod nebo bezdrátový router funguje správně.

Možné řešení:

Počítač může být příliš vzdálený od routeru. Přesuňte jej blíže routeru a zkontrolujte kartu Site Monitor (Sledování stanic) v konfiguračním nástroji Ndx.

Možné řešení:

Windows Vista

  1. Na hlavním panelu systému klepněte pravým tlačítkem myši na konfigurační nástroj Ndx a vyberte možnost Connect Using Wizard  (Připojit pomocí průvodce).
  2. Klepněte na položku Nastavit připojení nebo síť.
  3. Vyberte možnost Ručně připojit k bezdrátové síti a klepněte na tlačítko Další.
  4. Podle pokynů na obrazovce vytvořte síťový profil a navažte připojení. V některých případech bude nutné zadat síťový název, typ zabezpečení, typ šifrování a bezpečnostní klíč nebo heslo routeru nebo přístupového bodu.

Ostatní operační systémy Windows:

Síť nemusí vysílat síťový název (SSID). Otevřete konfigurační nástroj USRobotics Ndx a klepněte na kartu Wireless Networks (Bezdrátové sítě). Klepněte na tlačítko Add (Přidat) a vyberte položku Use Utility (advanced network) (Použít nástroj (rozšířená síť)). Zadejte síťový název a konfiguraci zabezpečení používané routerem nebo přístupovým bodem. Klepněte na tlačítko OK.

Možné řešení:

Změňte kanál na přístupovém bodu nebo bezdrátovém routeru na kanál 1 a znovu proveďte test. Pokud problém přetrvává, změňte kanál na přístupovém bodu nebo bezdrátovém routeru na kanál 11 a znovu proveďte test. Pokud problém přetrvává, změňte kanál na přístupovém bodu nebo bezdrátovém routeru na kanál 6 a znovu proveďte test.

Návrat na stránku Řešení problémů