Az a vezeték nélküli hálózat, amelyhez csatlakozni szeretnék, nem jelenik meg a konfigurációs segédprogram Available Networks (elérhető hálózatok) listájában.

Lehetséges megoldás:

Ellenőrizze, hogy a hozzáférési pont vagy vezeték nélküli útválasztó helyesen működik-e.

Lehetséges megoldás:

Lehet, hogy a számítógép túl messze van az útválasztótól. Helyezze közelebb az útválasztóhoz, és jelölje be a Site Monitor (helyszín megfigyelése) fület az Ndx konfigurációs segédprogramban.

Lehetséges megoldás:

Windows Vista

  1. Jobb gombbal kattintson a Wireless Ndx konfigurációs segédprogram ikonjára a rendszertálcán, majd válassza a Connect Using Wizard  (Csatlakozás a segédprogram használatával) elemet.
  2. Kattintson a Kapcsolat vagy hálózat beállítása elemre.
  3. Válassza a Csatlakozás kézzel vezeték nélküli hálózathoz elemet, majd kattintson a Tovább gombra.
  4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a hálózati profil létrehozásához és a csatlakozáshoz. Előfordulhat, hogy meg kell adnia az útválasztó vagy hozzáférési pont hálózatnevét, biztonsági típusát, titkosítási típusát és biztonsági kulcsát vagy aktivációs kódját.

Az összes többi Windows operációs rendszer esetén

Előfordulhat, hogy a hálózat nem sugároz hálózati nevet (SSID). Nyissa meg a USRobotics Wireless Ndx konfigurációs segédprogramot, és kattintson a Wireless Networks (vezeték nélküli hálózatok) fülre. Kattintson az Add (hozzáadás) menüre, és válassza a Use Utility (segédprogram használata) elemet. Adja meg az útválasztó vagy a hozzáférési pont által használt hálózati nevet és biztonsági beállítást. Kattintson az OK gombra.

Lehetséges megoldás:

A hozzáférési ponton vagy a vezeték nélküli útválasztón állítsa be az 1. csatornát, majd tesztelje ismét. Ha a probléma továbbra is fennáll, a hozzáférési ponton vagy a vezeték nélküli útválasztón állítsa be az 11. csatornát, és tesztelje ismét. Ha a probléma továbbra is fennáll, a hozzáférési ponton vagy a vezeték nélküli útválasztón állítsa be az 6. csatornát, és tesztelje ismét.

Vissza a Hibaelhárítás oldalra