A hibaelhárítás alapművelete

Ez az eljárás számos olyan jelenségre kitér, amelyet a PC Card vagy PCI Adapter, a vezeték nélküli kapcsolat és az internetkapcsolat használata során tapasztalhat:

  1. Ellenőrizze a fizikai kábelkapcsolatot a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont, a számítógép és a modem között.
  2. Győződjön meg arról, hogy a hálózati csatlakozóban, amelyhez az útválasztót csatlakoztatták, van feszültség.
  3. Az útválasztó dokumentációjában szereplő adatok alapján ellenőrizze az útválasztón lévő jelzőfényeket és kijelzőket, hogy kap-e áramot a készülék, és hogy nincs-e valami hiba.
  4. Indítsa újra az útválasztót az internetkapcsolat adatainak frissítéséhez.
  5. Egyes elektronikus eszközök (például 2,4–5,8 GHz-es telefon vagy mikrohullámú sütő) zavarhatják a vezeték nélküli kapcsolat rádiójelét, és befolyásolhatják a hatótávolságot és a kapcsolat minőségét. Próbáljon másik csatornán létesíteni vezeték nélküli kapcsolatot.
  6. A gyenge kapcsolati minőséget vagy hatótávolságot környezeti zavarok is előidézhetik, például ólomalapú festék vagy betonfal. A kapcsolati minőség javításához próbálja áthelyezni az útválasztó antennáját vagy a vezeték nélküli klienseket. Lehetőleg ne legyen semmilyen akadály a vezeték nélküli kliensek és az útválasztó között.
  7. Az útválasztó dokumentációja alapján ellenőrizze a számítógép és az útválasztó kommunikációját, valamint az internetkapcsolatot.

Ha még mindig problémája van a PC Card vagy a PCI Adapter használatával, hajtsa végre az alábbi eljárások közül a megfelelőt.

Nem tudok csatlakozni az internethez.

Nem tudok csatlakozni a vezeték nélkül útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz.

A vezeték nélküli kapcsolat minősége gyenge.

A számítógép nem ismeri fel a Wireless Ndx PC Cardot vagy a PCI Adaptert.

A USRobotics telepítő CD-lemez nem indult el automatikusan a CD-ROM behelyezésekor.

A Wireless Ndx PC Card vagy PCI Adapter telepítése során véletlenül a Cancel (mégse) gombra kattintottam.

Az a vezeték nélküli hálózat, amelyhez csatlakozni szeretnék, nem jelenik meg a konfigurációs segédprogram Available Networks (elérhető hálózatok) listájában.

A vezeték nélküli PCI-kártya (adapter) nem működik megfelelően, és lehet, hogy el kell távolítanom az eszközt.

A USRobotics Ndx konfigurációs segédprogram ikonja nem jelenik meg a rendszertálcán.

A vezeték nélküli kliensek látszólag kommunikálnak, de nem jelennek meg a My Computer (sajátgép) képernyőn vagy a My Network Places (hálózati helyek) képernyőn.

Miután megváltoztattam a beállításokat, a számítógép nem létesít vezeték nélküli kapcsolatot a Wireless Ndx Routerrel.

Hibaelhárító pingművelet