Hibaelhárító pingművelet

Ha a folyamat során nem kapna választ a sikeres pingről, ez azt jelenti, hogy a pingelt cím megváltozott és ütközést okoz, vagy már nem érhető el. Ellenőrizze a címet a konfigurációs oldalakon, és konzol módban változtassa meg a beállításokat, ha szükséges. Miután kijavította a hibákat, folytassa a pingműveletet.

  1. Nyisson meg egy parancssort az alábbiak szerint:

    Windows Vista:

    1. Kattintson a Windows Start menüjére.
    2. A Keresés mezőbe írja be: Command Prompt, és nyomja meg az ENTER billentyűt.
    3. Az eredménylistában kattintson duplán a Command Prompt elemre.

    Az összes többi Windows operációs rendszer esetén:

    1. Kattintson a Windows Start > Futtatás parancsra.
    2. A Futtatás párbeszédpanelen:
  2. Írja be az ipconfig /all parancsot, és nyomja meg az ENTER billentyűt.

    Megjelenik az IP-konfiguráció, az alábbiakhoz hasonló adatokkal:

    IP Address (IP-cím): 192.168.2.2
    Subnet Mask (alhálózati maszk): 255.255.255.0
    Default Gateway (alapértelmezett átjáró): 192.168.2.1 (Ez a LAN alapértelmezett átjárója)
    DNS Server (DNS-kiszolgáló): 192.168.2.1



    Ha nem látja az Ethernet-adapter csatlakozásának adatait, akkor a számítógép nem kommunikál az Ethernet-adapterrel.

    Ha üzenetet kap arról, hogy az adathordozója nincs csatlakoztatva, akkor a számítógép kommunikál az adapterrel, de az adapter nem kapott IP-címet az útválasztótól. Ellenőrizze, hogy az adapter vezeték nélküli biztonsági beállításai megfelelnek-e az útválasztó vezeték nélküli biztonsági beállításainak.

    Ha IP-címe 196.254 vagy 0.0.0.0, ellenőrizze, hogy az adapter vezeték nélküli biztonsági beállításai megfelelnek-e az útválasztó vezeték nélküli biztonsági beállításainak, és állítsa helyre a számítógép hálózati kapcsolatát.

  1. Írja be a Ping 127.0.0.1 parancsot, és nyomja meg az ENTER billentyűt. Ez az Ön helyi hostcíme, amely biztosítja, hogy a TCP-/IP-protokoll helyesen van telepítve, és megfelelően működik. Ha nem tudja ezt a pingműveletet befejezni, telepítse újra számítógépén a TCP-/IP-keretet az operációs rendszerhez. A TCP-/IP-keret telepítéséről lásd az operációs rendszer dokumentációját.

  2. Írja be a Ping parancsot, majd a 3. lépésben bevitt IP-címet, és nyomja meg az ENTER billentyűt. Így a számítógép válaszolni fog a kérésekre. Ha ezt a pingműveletet nem tudja befejezni, győződjön meg róla, hogy a kábelek rendben csatlakoznak-e és a megfelelő illesztőprogramokat telepítette-e.

  3. Írja be a Ping parancsot, majd a LAN IP-címét, amely a 3. lépésben bevitt Default Gateway (alapértelmezett átjáró), és nyomja meg az ENTER billentyűt. Ezzel ellenőrzi az átjáró és az útválasztó közötti kommunikációt. Ezzel biztosítja a csatlakozást az útválasztóhoz. Ha kommunikálni tud az útválasztóval, hozzáférhet a konfigurációs oldalakhoz, és megadhatja a beállításokat. Ha nem tudja végrehajtani a pingműveletet, győződjön meg róla, hogy az útválasztó tápkábele csatlakoztatva van-e a fali aljzatba, és megfelelően csatlakozik-e a számítógépéhez.

  4. Gépelje be a Ping parancsot, majd az útválasztó külső WAN IP-címét. Ez nem a LAN 3. lépésben megadott alapértelmezett átjárójának címe. Az útválasztó dokumentációjából kiderül, hol kell keresni ezeket az adatokat. Ez az eljárással győződhet meg arról, hogy van internet-hozzáférése.

  5. Írja be a Ping parancsot, majd a 3. lépésben megadott DNS Server (DNS-kiszolgáló) címét, és nyomja meg az ENTER billentyűt. Így biztosítja, hogy a gép érvényes internet-host nevet rendeljen az egyes IP-címek mellé, és hogy csatlakozni tudjon az internethez.

Vissza a Hibaelhárítás oldalra