A vezeték nélküli kliensek látszólag kommunikálnak, de nem jelennek meg a My Computer (sajátgép) képernyőn vagy a My Network Places (hálózati helyek) képernyőn.

Lehetséges megoldás:

Ellenőrizze, hogy a fájl- és nyomtatómegosztás a hálózat minden számítógépén engedélyezett-e.

  1. Nyissa meg a Control Panelt (vezérlőpult).
    Windows Vista vagy XP felhasználó: Ha Windows Vista vagy XP-ben a Category View (kategórianézet) jelenik meg, kattintson a Switch to Classic View (váltás hagyományos nézetre) gombra.
  2. A Windows verziójától függően a vezérlőpulton kattintson duplán a Hálózati és megosztási központ ikonra, a Hálózati kapcsolatok ikonra vagy a Hálózati és telefonos kapcsolatok ikonra.
  3. Jobb gombbal kattintson a vezeték nélküli adapter hálózati csatlakozására, majd a Properties (tulajdonságok) gombra.
  4. A hálózati kapcsolat tulajdonságait tartalmazó képernyőn ellenőrizze, hogy a File and Printer Sharing for Microsoft Networks (fájl- és nyomtatómegosztás Microsoft hálózathoz) jelölőnégyzet be van-e jelölve. Ha ez az elem nem szerepel, kattintson az Install (telepít) gombra. A Select Network Component Type (válasszon hálózati komponens típust) mezőben válassza ki a Service (szolgáltatás) lehetőséget, és kattintson az Add (hozzáadás) gombra. A Select Network Service (válasszon hálózati szolgáltatást) mezőben válassza ki a File and Printer Sharing for Microsoft Networks (fájl- és nyomtatómegosztás Microsoft hálózathoz) elemet, majd kattintson az OK gombra. Zárja be a hálózati kapcsolat tulajdonságait tartalmazó képernyőt.
  5. Zárja be a Network Connections (hálózati kapcsolatok) képernyőt.

Vissza a Hibaelhárítás oldalra