Jag kan inte längre ansluta till Internet.

När datorn ansluter till Internet med routern måste flera enheter samarbeta.

Första steget är att diagnostisera orsaken. Det finns flera ställen där anslutningen mellan datorn och Internet kan gå fel.

1. Kontrollera indikatorlamporna på de olika enheterna. Om en eller flera enheter indikerar ett problem är det ett bra tecken på var du ska fokusera dina felsökningsansträngningar.

2. Kontrollera den trådanslutna eller trådlösa anslutningen till routern. Om datorn inte kan kommunicera med routern kan den inte anslutas till Internet.

3. Kontrollera att routern fungerar. Mer information finns i routerns dokumentation.

4. Om din router fungerar kontrollerar du att den är ansluten till ditt kabel- eller DSL-modem. Routern måste vara ansluten till modemet och kommunicera med det.

5. Kontrollera modemets Internet-anslutning. Det måste finnas en tillgänglig Internet-tjänst via din Internet-leverantör.

Kontrollera den trådlösa anslutningen till routern

1. Använd USRobotics Ndx-konfigurationsverktyget för att kontrollera anslutningen mellan ditt PC Card eller PCI Adapter och routern.

2. Se till att din dator är ansluten till din router och inte någon annan router – grannens till exempel. Du kan använda USRobotics Ndx-konfigurationsverktyget för att kontrollera det Network name (nätverksnamn) (SSID) som ditt PC Card eller din PCI Adapter ansluts till. Om någon av produkterna är ansluten till fel router kan du använda verktyget till att tvinga ditt PC Card eller din PCI Adapter att ansluta till din router. Läs Anslut till en trådlös router eller åtkomstpunkt efter installationen.

Om du inte har någon anslutning till din router gör du följande:

1. Kontrollera att datorn står tillräckligt nära routern för att kunna ta emot en signal och att ingenting stör signalen, t.ex. en mikrovågsugn eller betongvägg. Kontrollera fliken Site Monitor (platsövervakaren) i USRobotics Ndx-konfigurationsverktyget. Om din router inte finns med i listan kan problemet handla om signalstyrkan.

2. Kontrollera att routern är konfigurerad för att sända nätverksnamnet.

3. Se till att Ndx-konfigurationsverktyget använder rätt Network name (nätverksnamn) (SSID) och rätt inställningar för trådlös säkerhet för din router. Inställningar som nätverksnamn, säkerhetsmetod (som WPA eller WEP) och säkerhetsnycklar måste överensstämma.

4. Kontrollera att datorn tillåts ansluta till routern. Om MAC-filtrering är aktiverat på din router bekräftar du att MAC-adressen för PC Card eller PCI Adapter tillåts åtkomst till routern. Du kanske behöver lägga till den här MAC-adressen till routern.

5. Om PC Card eller PCI Adapter fortfarande inte kan anslutas till routern bör du i stället upprätta en trådbunden anslutning mellan datorn och routern. Anslut en Ethernet-kabel mellan datorns LAN-port och en LAN-port på routern. Om den trådbundna anslutningen fungerar rör problemet troligtvis datorns trådlösa anslutning till routern. Prova att utföra föregående åtgärder igen.

Om du kan bekräfta anslutningen mellan datorn och routern är det troligt att routern inte är ansluten till Internet eller att den inte fungerar ordentligt. Läs i dokumentationen till routern för att felsöka routerns anslutning till kabel- eller DSL-modemet och kontrollera modemets anslutning till Internet.

Kontrollera modemets Internet-anslutning

Om datorn är ansluten till routern och Internet-anslutningsinformationen på routern är konfigurerad korrekt och du ändå inte kan upprätta en anslutning till Internet är det möjligt att kabel- eller DSL-modemets anslutning har avbrutits eller att den inte fungerar ordentligt. Problemet kan även ha med din Internet-leverantör att göra.

1. Se till att en Ethernet-kabel är ansluten mellan routerns WAN-port och kabel-/DSL-modemets Ethernet-port och att motsvarande lampor lyser.

2. Kontrollera att kabel-/DSL-modemet är anslutet till vägguttaget. (Ett kabelmodem använder en koaxialkabel och ett DSL-modem en RJ-11-kabel.)

3. Starta om kabel-/DSL-modemet. (Det kan finnas en strömbrytare eller RESET-knapp på modemet eller så måste du koppla ur/in modemets strömförsörjningsadapter. Se modemets dokumentation.)

4. Starta om routern.

5. När routern har startats om och lamporna på routern har stabiliserats och du fortfarande inte kan ansluta till Internet bör du börja om med den här självstudien för att avgöra om det har uppstått något nytt fel. Det är möjligt att din trådlösa anslutning behöver upprättas på nytt.

6. Om routern fortfarande inte fått någon IP-adress efter att du upprepat den här självstudien ligger felet troligen hos kabel-/DSL-modemet eller Internet-leverantören. Kontakta Internet-leverantörens kundsupport.