Jag kan inte ansluta min trådlösa router eller accesspunkt.

Möjlig lösning:

Kontrollera att konfigurationsverktyget är installerat för Wireless Ndx PC Card eller PCI Adapter och att din Wireless Ndx PC Card eller PCI Adapter identifieras i verktyget.

Möjlig lösning:

Om du använder en USRobotics Wireless Ndx Router eller Access Point väljer du USRobotics Ndx SecureEasySetup-guiden på Start-menyn. Följ anvisningarna på skärmen.

Möjlig lösning:

Kontrollera konfigurationsverktygsikonen för USRobotics Ndx i systemfältet och bekräfta anslutningens status. Om du är ansluten till den trådlösa nätverksenheten är ikonen grön eller gul. Om ikonen är röd läser du avsnittet Anslut till en trådlös router eller åtkomstpunkt efter installationen.

Möjlig lösning:

Kontrollera att du använder samma SSID, kanal och säkerhetsinformation som den trådlösa routern eller åtkomstpunkten. Utför följande steg för att kontrollera och uppdatera inställningarna om det är behövs.

Windows Vista

1. Högerklicka på ikonen för verktyget i systemfältet och välj Hantera trådlösa nätverk.
  1. Välj den trådlösa anslutningen.
  1. Högerklicka på den trådlösa anslutningen och välj Egenskaper.
  1. Kontrollera och uppdatera vid behov anslutnings- och säkerhetsinformationen för den trådlösa nätverksenheten på fliken Säkerhet.
  1. Klicka på OK så upprättas en anslutning.

Alla andra Windows-operativsystem

1. Högerklicka på ikonen för verktyget i systemfältet och välj Open Utility (öppna verktyg).
  2. På fliken Wireless Networks (trådlösa nätverk) väljer du menyn Add (lägg till) och sedan Use Wizard (använd guide). Bläddra igenom listan över tillgängliga nätverksenheter och leta rätt på den trådlösa routern eller åtkomstpunkten. Om du inte ser rätt enhet klickar du på Refresh (uppdatera), så uppdateras listan. Dubbelklicka på enheten. Om rätt enhet fortfarande inte visas klickar du på Manually connect to an advanced network (anslut manuellt till ett avancerat nätverk) och anger rätt information för att skapa posten. Om du vill ha mer information om hur du konfigurerar anslutningsprofiler och säkerhetsfunktioner högerklickar du på konfigurationsverktygsikonen för USRobotics Ndx och väljer Help Files (hjälpfiler).
  3. När fönstret Properties (egenskaper) visas kontrollerar du anslutnings- och säkerhetsinformationen för den trådlösa nätverksenheten och uppdaterar den om det behövs. Se till att kryssrutan bredvid This is a computer-to-computer (ad hoc) network (det här är ett ad-hoc-nätverk mellan datorer) inte är markerad. När du är klar klickar du på OK.
  4. På huvudskärmen klickar du på Apply (tillämpa) så upprättas en anslutning.

Möjlig lösning:

Windows XP och 2000: Ändra den kanal som används av den trådlösa routern eller accesspunkten och sök efter nätverket på fliken Wireless Networks (trådlösa nätverk).

Möjlig lösning:

Kontrollera att filtrering av MAC-adresser inte är aktiverat på din trådlösa router eller åtkomstpunkt. Om filtrering av MAC-adresser är aktiverat måste MAC-adressen till Wireless Ndx PCI Adapter eller PC Card finnas i filtreringstabellen för den trådlösa routern eller åtkomstpunkten.

Möjlig lösning:

Se till att varje Wireless Ndx PC Card eller PCI Adapter som du vill ansluta till det trådlösa nätverket är i läget Infrastructure (infrastruktur) i konfigurationsverktyget. Om alla Wireless Ndx PC Card eller PCI Adapter inte är i läget Infrastructure (infrastruktur) kan den inte kommunicera med en åtkomstpunkt eller trådlös router.

Möjlig lösning:

Ta fram WLAN-MAC-adressen till den önskade trådlösa routern eller åtkomstpunkten. WLAN-MAC-adressen hittar du vanligtvis på en etikett på den trådlösa routern eller åtkomstpunkten. Kontrollera WLAN-MAC-adressen och att du ansluter till rätt trådlös router eller åtkomstpunkt.