Obsah:

O bezdrátovém adaptéru USB 802.11g Wireless USB Adapter

Konfigurace a plánování sítě

Instalace a konfigurace adaptéru v systémech Windows 98SE/2000/Me/XP

Ovládání konfiguračního nástroje pro bezdrátové připojení

Řešení problémů >

Glosář

Specifikace produktu 802.11g Wireless USB Adapter

Omezená záruka společnosti U.S. Robotics Corporation

Informace o předpisech

Uživatelská příručka pro bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter

Řešení problémů

Systému Windows se nepodařilo nalézt ovladače pro bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter.
Možné řešení:
Software je nutné nainstalovat před připojením bezdrátového adaptéru USB 802.11g Wireless USB Adapter k počítači. v okně ovladače systému Windows klepněte na tlačítko Storno, odpojte bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter od počítače a proveďte instalaci znovu. Nejdříve přitom nainstalujte software a ovladače.

Nelze se připojit k Internetu.
Možné řešení:
Zkontrolujte stav připojení pomocí ikony konfiguračního nástroje na hlavním panelu systému. Pokud jste připojeni k přístupovému bodu nebo bezdrátovému směrovači, bude ikona zelená. Pokud je ikona červená, otevřete konfigurační nástroj a prohledáním oblasti se připojte ke správné bezdrátové síti.

Možné řešení:
Zkontrolujte, zda se adresa IP, kterou počítač používá, nachází ve výchozím rozsahu adres přístupového bodu nebo bezdrátového směrovače. Pokud má například výchozí brána přístupového bodu adresu 192.168.123.254, měla by být adresa IP v rozsahu 192.168.123.xxx. Chcete-li veškeré nastavení ověřit, proveďte následující kroky:

Uživatelé systémů Windows 98 a Me: V nabídce Start klepněte na příkaz Spustit. Zadejte příkaz winipcfg a klepněte na tlačítko OK. Vyberte bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter a zkontrolujte správnost adresy IP, masky podsítě, výchozí brány a serveru DNS. Pokud informace nejsou správné, klepněte na položku Release All (Uvolnit vše) a potom na položku Renew All (Obnovit vše).

Uživatelé systémů Windows 2000 a XP: v nabídce Start klepněte na příkaz Spustit. Zadejte příkaz cmd a klepněte na tlačítko OK. Do příkazového řádku zadejte příkaz ipconfig /all. Zkontrolujte správnost adresy IP, masky podsítě, výchozí brány a serveru DNS. Pokud informace nejsou správné, zadejte příkaz ipconfig /release a stiskněte klávesu ENTER. Potom zadejte příkaz ipconfig /renew a stiskněte klávesu ENTER.

Možné řešení:
Proveďte proceduru s příkazem ping a ověřte tak, že se můžete připojit k jiným místům v bezdrátové síti a Internetu. Pokud během této procedury neobdržíte zprávu o úspěšném provedení příkazu ping, znamená to, že se k dané adrese IP nemůžete připojit. Po provedení úprav pokračujte v proceduře s příkazem ping.

  1. V systému Windows klepněte na tlačítko Start a potom na příkaz Spustit. v dialogovém okně Spustit musí uživatelé systému Windows 98 a Me zadat příkaz command a klepnout na tlačítko OK. Uživatelé Windows 2000 a XP musí zadat příkaz cmd a klepnout na tlačítko OK.
  2. Do příkazového řádku zadejte příkaz Ping 127.0.0.1 To je adresa místního hostitele, která ověří, že je protokol TCP/IP správně nainstalován a je funkční. Pokud nelze proceduru s příkazem ping dokončit, přeinstalujte v počítači protokol TCP/IP. Pokyny naleznete v dokumentaci k operačnímu systému.
  3. Zadejte příkaz Ping s vaší adresou IP. Chcete-li zjistit svou adresu IP, přejděte k předchozí části Možné řešení. Tím ověříte, zda počítač odpovídá na dotazy a zda je bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter správně nainstalován. Pokud nelze tuto proceduru s příkazem ping dokončit, odinstalujte bezdrátový adaptér 802.11g Wireless USB Adapter a instalaci opakujte.
  4. Zadejte příkaz Ping s adresou vaší brány a ověřte, zda probíhá komunikace s bránou. Výchozí adresa brány je adresa IP bezdrátového směrovače nebo přístupového bodu. Ověřte tuto adresu kontrolou bezdrátového směrovače nebo přístupového bodu. Tím zajistíte, aby bylo možné připojit se k bezdrátové síti. Pokud nelze tuto proceduru s příkazem ping dokončit, ujistěte se, že je nastavení bezdrátového připojení správné a že je kabel USB bezdrátového adaptéru USB 802.11g Wireless USB Adapter zapojen a správně připojen k počítači.
  5. Zadejte příkaz Ping s vnější Internetovou adresou dodanou poskytovatelem Internetových služeb. Tím ověříte, zda se lze z  dané bezdrátové sítě připojit k Internetu. Pokud nelze tuto proceduru s příkazem ping dokončit, ověřte Internetové připojení mezi modemem a bezdrátovým směrovačem nebo přístupovým bodem.
  6. Zadejte příkaz Ping se známou adresou svého serveru DNS. Tím povolíte překlad platných názvů hostitelů v Internetu na adresy IP a ověříte možnost přístupu k Internetu.

V bezdrátové síti je povoleno zabezpečení, přičemž bezdrátovému adaptéru USB 802.11g Wireless USB Adapter se nedaří připojit.
Možné řešení:
Bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter podporuje 64 a 128bitové šifrování. Ujistěte se, zda bezdrátová síť nepoužívá vyšší úroveň šifrování, například 256bitové. Ověřte, že se všechny funkce zabezpečení, které jste zadali v profilu bezdrátového adaptéru USB 802.11g Wireless USB Adapter, shodují s nastavením bezdrátové sítě. Další informace o nastavení profilů připojení a funkcích zabezpečení naleznete v části Ovládání konfiguračního nástroje pro bezdrátové připojení této příručky.

Možné řešení:
Pokud jste vytvořily nastavení profilu, bude pravděpodobně nutné pro aktivaci nového profilu restartovat počítač.

V režimu Ad hoc se nelze připojit k jinému bezdrátovému zařízení.
Možné řešení:
Pro připojení k jinému bezdrátovému zařízení v režimu Ad hoc je nutné vytvořit nastavení profilu a zadat potřebné informace o síti shodující se s bezdrátovým zařízením, ke kterému se chcete připojit. Otevřete konfigurační nástroj, klepněte na kartu Profile (Profil) a klepněte na tlačítko Add (Přidat). Zadejte název profilu a klepněte na tlačítko Next (Další). Zadejte název sítě, jako typ sítě vyberte Ad Hoc, vyberte vhodný kanál a klepněte na tlačítko Next. Pokud chcete zapnout jakákoliv bezpečností nastavení, proveďte příslušný výběr tak, aby se shodoval s bezdrátovým zařízením, a klepněte na tlačítko Next. Zadejte příslušná bezpečnostní nastavení tak, aby se shodovala s  bezdrátovým zařízením, a klepněte na tlačítko Next. Nastavení profilu dokončíte klepnutím na tlačítko Complete (Dokončit). v okně profilu zvolte profil, který jste právě vytvořili, a klepněte na tlačítko Connect (Připojit). Klepněte na kartu Site Survey (Průzkum stanic), vyhledejte správný název sítě a klepněte na tlačítko Connect. Pokud se správný název sítě nezobrazí, vyhledejte připojení sítě Ad hoc klepnutím na tlačítko Refresh (Aktualizovat).

Bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter nekomunikuje s ostatními počítači v bezdrátové síti.
Možné řešení:

Zkontrolujte, zda jsou všechny počítače v bezdrátové síti zapnuté.

Možné řešení:
Zkontrolujte, zda jsou všechny bezdrátové adaptéry USB 802.11g Wireless USB Adapter nakonfigurovány pomocí stejného nastavení.

Možné řešení:
Zkontrolujte, zda jsou všechny bezdrátové adaptéry USB 802.11g Wireless USB Adapter nakonfigurovány pomocí stejných možností zabezpečení.

Možné řešení:
Zkontrolujte, zda je identifikátor SSID a název sítě shodný ve všech stanicích, ve kterých je bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter nainstalován. v poli pro identifikátor SSID a název sítě jsou rozlišována malá a velká písmena, zkontrolujte proto, zda jsou tyto informace zadány správně.

Možné řešení:
Zkontrolujte, zda je nainstalován protokol TCP/IP. Zkontrolujte, zda se nacházíte ve stejné doméně nebo pracovní skupině jako bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter. Zkontrolujte, zda je nastaveno automatické získávání adresy IP, nebo zda je pro bezdrátovou síť zadána správná adresa IP a maska podsítě. Restartujte počítač, u kterého dochází k potížím s připojením. Zkontrolujte, zda jsou k dispozici soubory, které lze sdílet, a zda je v počítačích zapnuta služba sdílení souborů a tiskáren. Informace o zapnutí služba sdílení souborů a tiskáren naleznete v dokumentaci operačního systému.

Instalační disk CD-ROM společnosti U.S. Robotics se po vložení do jednotky CD-ROM automaticky nespustil.
Možné řešení:

Některé programy mohou zabraňovat automatickému spuštění instalačního disku CD-ROM. Ukončete všechny spuštěné aplikace a znovu vložte instalační disk CD-ROM. Pokud se opět nepodařilo disk CD-ROM automaticky spustit, klepněte v nabídce Start na příkaz Spustit a zadejte příkaz D:\setup (pokud pro jednotku CD-ROM používáte jiné písmeno, zadejte je místo písmene D) a klepněte na tlačítko OK.

Během instalace jsem omylem klepnul na tlačítko Storno.
Možné řešení:

Vyjměte a znovu vložte instalační disk CD-ROM společnosti U.S. Robotics do jednotky CD-ROM. Před instalací hardwaru opakujte instalaci softwaru.

Počítač nerozpoznává bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter.
Možné řešení:

Bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter pravděpodobně není správně připojen. Zkontrolujte připojení kabelu USB k bezdrátovému adaptéru USB 802.11g Wireless USB Adapter a k portu USB v počítači.

Bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter není napájen.
Možné řešení:

Pokud jste bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter zapojili k perifernímu zařízení, například k rozbočovači USB nebo klávesnici, nebude pravděpodobně bezdrátový adaptér USB 802.1g napájen. Zapojte bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter přímo do portu USB v počítači.

Bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter nepracuje správně a pravděpodobně bude nutné zařízení odinstalovat.
Možné řešení:

Před odebráním bezdrátového adaptéru USB 802.11g Wireless USB Adapter zkontrolujte, že není používán. Kdyby byl při odebrání bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter používán, mohlo by dojít k přerušení provozu počítače. Pokud bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter nepracuje právně, proveďte následující kroky:

Uživatelé systému Windows XP: Přejděte do nabídky Start, Všechny programy, U.S. Robotics 802.11g USB Adapter a klepněte na položku Uninstall (Odinstalovat).

Uživatelé systému Windows 2000: Přejděte do nabídky Start, Programy, U.S. Robotics 802.11g USB Adapter a klepněte na položku Uninstall.

Odinstaloval jsem konfigurační nástroj a při pokusu nainstalovat konfigurační nástroj znovu počítač nenalezl bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter.
Možné řešení:

Pokud jste odinstalovali konfigurační nástroj a znovu jej nainstalovali, je nutné bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter odpojit a opět zapojit. Potom počítač bezdrátový adaptér USB 802.11g Wireless USB Adapter rozpozná.

Při provádění průzkumu stanic nemohu nalézt bezdrátovou síť, ke které se chci připojit.
Možné řešení:

Pokud se nezobrazí požadovaná bezdrátová síť, klepněte na tlačítko Refresh.

Pokud se při průzkumu stanic stále nezobrazuje požadovaná bezdrátová síť, vytvořte profil s potřebnými informacemi pro připojení příslušné bezdrátové sítě, vyberte profil a klepněte na tlačítko Connect na kartě Profile. Další informace o vytváření profilu naleznete v části Profil v části Ovládání konfiguračního nástroje pro bezdrátové připojení této uživatelské příručky.


Nepodařilo se potíže odstranit?

1. Navštivte web společnosti U.S. Robotics na adrese www.usr.com.

Řada nejčastějších potíží, se kterými se uživatelé setkávají, je popsána na webových stránkách FAQ (Časté otázky) a Troubleshooting (Řešení problémů) věnovaným konkrétnímu produktu.

2. Obraťte se na oddělení odborné pomoci společnosti U.S. Robotics.

Odpovědi na technické dotazy týkající se produktů společnosti U.S. Robotics můžete také získat od pracovníků odborné pomoci.

 
StátHlasová službaOnlineProvozní doba
Spojené státy americké +1-(888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport9:00 - 17:00, pondělí - pátek, centrální standardní čas
Kanada +1-(888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport9:00 - 17:00, pondělí - pátek, centrální standardní čas

 


StátTelefonOnlinePracovní doba
Belgie
(vlámská část)


(frankofonní část)
+32 (0) 7 023 3545 (vlámská část)

+32 (0) 7 023 3546 (frankofonní část)

emea_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00
pondělí - pátek
Dánsko+45 70 10 4030emea_modemsupport@usr.com9:00 - 17:00
pondělí - pátek
Finsko+358 981710015emea_modemsupport@usr.com10:00 - 18:00
pondělí - pátek
Francie+33 082 507 0693http://www.usr.com/emailsupport/fr8:00 - 17:00
pondělí - pátek
Irsko+44 870 844 4546 emea_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00
pondělí - pátek
Itálie+848 80 9903http://www.usr.com/emailsupport/it9:00 - 18:00
pondělí - pátek
Lucembursko+352 342 080 8318emea_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00
pondělí - pátek

Maďarsko

0180 567 1548
emea_modemsupport@usr.com8:00 - 18:00
pondělí - pátek
Německo0180 567 1548http://www.usr.com/emailsupport/de7:45 - 16:45
pondělí - pátek
Nizozemí0900 202 5857emea_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00
pondělí - pátek
Norsko+47 23 50 0097emea_modemsupport@usr.com9:00 - 17:00
pondělí - pátek
Polsko
---
emea_modemsupport@usr.com8:00 - 18:00
pondělí - pátek
Portugalsko+351 (0) 21 415 4034http://www.usr.com/emailsupport/pt9:00 - 17:00
pondělí - pátek
Rakousko07110 900116

http://www.usr.com/emailsupport/de

7:45 - 16:45
pondělí - pátek

Rusko8-800-200-
200-1
usrsupport@usrobotics.ru10:00 - 18:00
pondělí - pátek
Španělsko902 11 7964http://www.usr.com/emailsupport/es9:00 - 17:00
pondělí - pátek
Střední východ / Afrika+44 870 844 4546me_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00
pondělí - pátek
Švédsko+46 (0) 77 128 1020emea_modemsupport@usr.com8:00 - 17:00
pondělí - pátek
Švýcarsko0848 840 200emea_modemsupport@usr.com9:00 - 17:30
pondělí - pátek
Velká Británie0870 8444 546http://www.usr.com/emailsupport/uk8:45 - 17:45
pondělí - pátek


Nejaktuálnější informace o podpoře, včetně informací o objednávkách servisních oprav, naleznete na webu společnosti U.S. Robotics na adrese: http://www.usr.com.

 



 



USRobotics USRobotics