De 802.11g 54Mbps USB Adapter

Verklarende woordenlijst

Productspecificaties voor de 802.11g 54Mbps USB Adapter

Reglementaire informatie

802.11g 54Mbps USB Adapter Gebruikershandleiding

Problemen oplossen

Ik heb de 802.11g 54Mbps USB Adapter aangesloten maar ik kan de Configuration Utility-pictogrammen niet zien.
Mogelijke oplossing:
Als u de 802.11g 54Mbps USB Adapter installeert voordat u de software en de stuurprogramma's installeert, kunt u de Configuration Utility niet zien. Als u de installatie-cd in uw cd-rom-station hebt geplaatst, verwijder deze dan. Plaats de installatie-cd opnieuw in uw cd-rom-station, selecteer uw product en klik vervolgens op Software. Klik op 802.11g 54Mbps USB Adapter Utility and Drivers. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien. Start de computer opnieuw op wanneer daar om gevraagd wordt.

Windows kan de stuurprogramma's voor de 802.11g 54Mbps USB Adapter niet vinden.
Mogelijke oplossing:
De software moet geïnstalleerd zijn voordat de 802.11g 54Mbps USB Adapter wordt aangesloten op uw computer. Klik op Annuleren in het scherm Windows-stuurprogramma, ontkoppel de 802.11g 54Mbps USB Adapter van uw computer en voer de installatieprocedure nogmaals uit nadat de software en de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd.

Ik kan geen verbinding maken met het internet.
Mogelijke oplossing:
Controleer het Configuration Utility-pictogram van de 802.11g 54Mbps USB Adapter op de systeembalk om de verbindingsstatus te bevestigen. Het pictogram is groen of geel als u bent aangesloten op uw Wireless Router. Als het pictogram rood is, opent u de Configuration Utility en scant u het gebied zodat u verbinding kunt maken met het juiste draadloze netwerk.

Mogelijke oplossing:
Probeer de ping-procedure uit te voeren zodat u zeker weet dat u verbinding kunt maken met de verschillende gebieden op het draadloze netwerk en het internet. Als u tijdens de ping-procedure niet het bericht krijgt over een succesvolle ping, dan houdt dit in dat u geen verbinding kunt maken met dat IP-adres. Ga na het aanbrengen van deze correcties verder met de ping-procedure.

1. Klik in Windows op Start en vervolgens op Uitvoeren. Als u Windows 98 of Me gebruikt, typ dan command en klik op OK. Als u Windows 2000 en XP gebruikt, typ dan cmd en klik op OK.
  2. Typ bij de opdrachtprompt Ping 127.0.0.1 Dit is het adres van de lokale host-computer en garandeert dat het TCP/IP-protocol is geïnstalleerd en naar behoren werkt. Als deze ping niet goed werkt, dient u het TCP/IP-protocol opnieuw te installeren op uw computer. Zie de documentatie van uw besturingssysteem voor aanwijzingen.
  3. Typ Ping gevolgd door uw IP-adres. Raadpleeg de vorige Mogelijke oplossing voor het vaststellen van uw IP-adres. Op deze manier weet u zeker dat uw PC op verzoeken reageert en dat de 802.11g 54Mbps USB Adapter correct is geïnstalleerd. Als deze ping niet wordt beantwoord, maak dan de installatie van de 802.11g 54Mbps USB Adapter ongedaan en herhaal de installatieprocedure.
  4. Typ Ping gevolgd door het adres van uw gateway om de communicatie met uw gateway te controleren. Het adres van de standaard gateway is het IP-adres van uw wireless router of access point. Controleer uw wireless router om dit adres te verifiëren. Zo controleert u of u verbinding kunt maken met de wireless router. Als u deze ping niet kunt voltooien, dan dient u te controleren of uw wireless router-instellingen correct zijn en of de 802.11g 54Mbps USB Adapter volledig is aangesloten op een USB-poort op uw computer.
  5. Typ Ping gevolgd door het externe internetadres dat uw ISP u heeft gegeven. Deze procedure controleert of uw draadloze netwerk verbinding heeft met het internet. Als deze ping niet werkt, controleer dan de internetverbinding tussen uw modem en uw wireless router of access point.
  6. Typ Ping gevolgd door het adres van de u bekende DNS-server. Op deze manier kunt u geldige internet host-namen omzetten in IP-adressen en controleren of u verbinding hebt met het internet.

De beveiliging is ingeschakeld op mijn wireless router en mijn 802.11g 54Mbps USB Adapter kan geen verbinding tot stand brengen.
Mogelijke oplossing:
De 802.11g 54Mbps USB Adapter ondersteunt 64- en 128 bit-codering. Controleer of alle beveiligingsfuncties die u hebt ingevoerd voor uw 802.11g 54Mbps USB Adapter overeenkomen met de instellingen van uw wireless router. Raadpleeg voor meer informatie over het instellen van verbindingsprofielen en beveiligingsfuncties het gedeelte Navigeren door de Wireless Configuration Utility van deze gebruikershandleiding.

Mogelijke oplossing:
Als u een profielinstelling hebt aangemaakt, ontkoppel dan de 802.11g 54Mbps USB Adapter en sluit deze opnieuw aan.

De installatie-cd van U.S. Robotics werd niet automatisch opgestart toen ik de installatie-cd in het station plaatste.
Mogelijke oplossing:

Sommige programma's verhinderen het starten van de automatische opstartfunctie van de installatie-cd. Sluit alle geopende programma's en plaats de installatie-cd opnieuw in het station. Als de cd nog steeds niet automatisch wordt gestart, klikt u in Windows op Start, Uitvoeren en typt u D:\setup (typ in plaats van D een andere letter als dat de aanduiding van uw cd-rom-station is). Klik daarna op OK.

Ik heb tijdens de installatie per ongeluk op de knop Cancel (Annuleren) geklikt.
Mogelijke oplossing:

Haal de installatie-cd van U.S. Robotics uit uw cd-rom-station en leg deze er meteen weer in. Herhaal de installatieprocedure van de software voordat u hardware installeert.

Mijn computer herkent de 802.11g 54Mbps USB Adapter niet.
Mogelijke oplossing:

Wellicht is de 802.11g 54Mbps USB Adapter niet goed aangesloten. Controleer of de 802.11g 54Mbps USB Adapter goed is aangesloten op de USB-poort van uw computer.

De 802.11g 54Mbps USB Adapter functioneert niet goed en ik moet de installatie van het apparaat wellicht ongedaan maken.
Mogelijke oplossing:

Controleer goed of de 802.11g 54Mbps USB Adapter niet in gebruik is voordat u deze verwijdert. De computer kan vastlopen als de 802.11g 54Mbps USB Adapter wordt verwijderd wanneer deze in gebruik is. Voer de volgende stappen uit als de 802.11g 54Mbps USB Adapter niet goed functioneert:

Gebruikers van Windows XP: Klik in Windows op Start, Programma's, 802.11g Wireless USB Adapter Utility en vervolgens op Installatie ongedaan maken.

Gebruikers van Windows 2000: Klik in Windows op Start, Programma's, 802.11g Wireless USB Adapter Utility en vervolgens op Installatie ongedaan maken.

Ik heb de installatie van de Configuration Utility ongedaan gemaakt en mijn computer kan de 802.11g Wireless USB Adapter niet herkennen als ik de Configuration Utility opnieuw probeer te installeren.
Mogelijke oplossing:

Als u de installatie van de Configuration Utility ongedaan hebt gemaakt en deze opnieuw hebt geïnstalleerd, dan dient u de 802.11g 54Mbps USB Adapter te ontkoppelen en opnieuw aan te sluiten. Uw computer zal dan de 802.11g 54Mbps USB Adapter herkennen.

Als ik een Site Survey uitvoer, dan kan ik het draadloze netwerk niet vinden waar ik verbinding mee wil maken.
Mogelijke oplossing:

Klik op Scan als u het juiste draadloze netwerk niet ziet.

Als u na het uitvoeren van een site survey nog steeds niet het juiste draadloze netwerk ziet, probeer dan een profiel aan te maken met de noodzakelijke verbindingsgegevens voor het juiste draadloze netwerk. Selecteer vervolgens het profiel en klik op Apply (toepassen) in het tabblad Configuration. Raadpleeg de sectie Profiel in het gedeelte Navigeren door de Wireless Configuration Utility van deze gebruikershandleiding voor meer informatie over het aanmaken van een profiel.

Nog steeds problemen?

1. Ga naar de website van U.S. Robotics op www.usr.com.

De meest voorkomende problemen waar gebruikers mee te maken krijgen, worden besproken in de gedeelten FAQ en Troubleshooting voor uw product.

2. Neem contact op met de Technische Ondersteuning van U.S. Robotics

Technische vragen over producten van U.S. Robotics kunnen tevens worden beantwoord door de specialisten van de afdeling technische ondersteuning.

LandTelefoonnummerOn lineOpeningstijden
Verenigde Staten(888) 216-2850http://www.usr.com/emailsupport9.00 - 17.00 uur, maandag - vrijdag CST
Canada(888) 216-2850http://www.usr.com/emailsupport9.00 - 17.00 uur, maandag - vrijdag CST

Land Telefoonnummer Online Openingstijden
België
(Nederlands)

(Frans)
+32 (0) 7 023 3545 (Nederlands)

+32 (0) 7 023 3546 (Frans)

http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Denemarken +45 70 10 4030 http://www.usr.com/emailsupport/uk 9.00 - 17.00 uur
maandag - vrijdag
Duitsland 0180 567 1548 http://www.usr.com/emailsupport/de 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Finland +358 981710015 http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Frankrijk +33 082 507 0693 http://www.usr.com/emailsupport/fr 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag

Hongarije

0180 567 1548
http://www.usr.com/emailsupport/de 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Ierland +44 870 844 4546 http://www.usr.com/emailsupport/uk 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Italië +848 80 9903 http://www.usr.com/emailsupport/it 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Luxemburg +352 342 080 8318 http://www.usr.com/emailsupport/bn 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Midden-Oosten/ Afrika +44 870 844 4546 http://www.usr.com/emailsupport/me 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Nederland 0900 202 5857 http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Noorwegen +47 23 50 0097 http://www.usr.com/emailsupport/ea 9.00 - 17.00 uur
maandag - vrijdag
Oostenrijk 07110 900116

http://www.usr.com/emailsupport/de

9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag

Polen
---
http://www.usr.com/emailsupport/pl 8.00 - 18.00 uur
maandag - vrijdag
Portugal +351 (0) 21 415 4034 http://www.usr.com/emailsupport/pt 9.00 - 17.00 uur
maandag - vrijdag
Rusland 8-800-200-
200-1
http://www.usr.com/emailsupport/ru 10.00 - 18.00 uur
maandag - vrijdag
Spanje 902 11 7964 http://www.usr.com/emailsupport/es 9.00 - 17.00 uur
maandag - vrijdag
Verenigd Koninkrijk 0870 844 4546 http://www.usr.com/emailsupport/uk 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Zweden +46 (0) 77 128 1020 http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Zwitserland 0848 840 200 http://www.usr.com/emailsupport/de 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag

Op de website van U.S.Robotics (http://www.usr.com) vindt u de meest recente informatie over ondersteuning, waaronder het opvragen van Service Repair Orders.