İçindekiler:

802.11g 54Mbps USB Adaptör Hakkında

Ağ Konfigürasyonu ve Planlama

Windows 98 SE/2000/Me/XP için Adaptör Kurulumu ve Konfigürasyonu

Kablosuz
Konfigürasyon Yardımcı Programını Taramak

Sorun Giderme

Sözlük >

802.11g 54Mbps USB Adaptörü için Ürün Spesifikasyonları

U.S. Robotics Corporation Sınırlı Garantisi

Yasal Bilgiler

802.11g 54Mbps USB Adaptör Kullanıcı Kılavuzu

Sözlük

 
Access Point (Erişim Noktası) Kablolu ve kablosuz ağları sorunsuz bağlayan bir ağ cihazı.
Ad Hoc Ad Hoc kablosuz LAN, her biri bağımsız kablosuz LAN olarak bağlanmış, kablosuz adaptörlü bir bilgisayar grubudur.
AES AES, Advanced Encryption System teriminin kısaltması olup, Gelişmiş Şifreleme Sistemi anlamına gelmektedir ve simetrik bir 128 bitlik saat veri şifreleme kullanır. Bu, WPA-PSK şifreleme yöntemi dahilinde bulunan bir tercihtir.
Backbone (Omurga) Bir ağın temel yapısıdır, ağın, merkezi bir noktadan başka bir merkezi noktaya bilgi ileten kısmıdır. Daha sonra bu bilgiler bir yerel sisteme boşaltılır.
Base Station (Baz İstasyonu) Mobil iletişimde baz istasyonu, kapsama alanı içindeki mobil telefonlar ile iletişimi sağlayan merkezi radyo alıcı/vericisidir. Cep telefonları ve kişisel iletişim uygulamalarında, her bir hücre veya mikro hücrenin kendine ait bir baz istasyonu vardır ve bunların her biri diğer hücrelerin baz istasyonlarıyla birbirine bağlıdır.
Bridge (Köprü) OSI ağ protokolü modelinin en alttaki iki katmanını birbirine bağlayan ağ içi bir işlevdir
BSS Basic Service Set (Temel Hizmet Seti) kısaltması olup, birden fazla baz istasyonuyla ilişkilendirilmiş bir Erişim Noktası'dır.
ESS Extended Service Set (Genişletilmiş Hizmet Seti) kısaltması olup, bir roaming (dolanım) alanıdır. Birden fazla BSS, bir Genişletilmiş Hizmet Seti olarak konfigüre edilebilir.
Ethernet Bilgisayar ve terminallerden gelen iletileri kabul eden popüler bir yerel alan veri iletişim ağıdır. Bir Ethernet, blendajlı eşeksenli bir kablo veya blendajlı ve çift bükümlü bir telefon kablosu üzerinden 10-Mbps baseband iletimi yapabilir.
Infrastructure (Altyapı) Bu tümleşik bir kablosuz ve kablolu LAN konfigürasyonudur. Bu tip bir kurulumda, kablosuz bir ağ kablosuz bir yönelticiye veya erişim noktasına bağlanan kablosuz adaptörerle oluşturulur. Kablosuz yöneltici veya erişim noktası, kablosuz ağa İnternet bağlanırlığını desteklemek üzere genişbant bir modeme veya mevcut bir LAN'a bağlanabilir.
PSK PSK, Pre Shared Key teriminin kısaltması olup Ön Paylaşımlı Anahtar anlamına gelmektedir. Bu, WPA şifreleme standardının bir öğesidir.
Roaming (Dolanım) Bir mobil uç sistemi (örneğin kablosuz gezici LAN istasyonu) olan kişilerin, bir alan (örneğin ESS) sınırları içinde, altyapıyla iletişiminde kopukluk olmaksızın seyahat edebilmesini sağlayan bir işlevdir.
SSID SSID, Service Set Identifier teriminin kısaltması olup Servis Seti Tanımlayıcısı anlamına gelmektedir. Bu, belli bir kablosuz ağ tanımlamak için kullanılan ağ adıdır.
TKIP TKIP, Temporal Key Integrity Protocol teriminin kısaltması olup, Geçici Anahtar Bütünlüğü Protokolü anlamına gelmektedir. TKIP, izinsiz erişimlere (hacker) karşı koruma sağlamak için daha güçlü bir şifreleme yöntemi kullanır ve Mesaj Bütünlük Kodu (MIC, Message Integrity Code) içerir. Bu, WPA-PSK şifreleme yöntemi dahilinde bulunan bir tercihtir.
WEP WEP, Wired Equivalent Privacy teriminin kısaltması olup Kablolu Eşdeğeri Gizlilik anlamına gelmektedir. Bu, genelde kablolu bir LAN'dan beklenene yakın bir güvenlik gizllik seviyesi sağlayan bir şifreleme standardıdır.
WPA WPA, Wi-Fi Protected Access teriminin kısaltması olup Wİ-Fi Korumalı Erişim anlamına gelmektedir. Bu, WEP standardı üzerinde bir geliştirme olan bir şifreleme standardıdır. WPA daha ileri bir şifreleme ve kullanıcı kimlik denetimi sağlar.



 



USRobotics