Inhoudsopgave:

Over de 802.11g Wireless Gaming Adapter en Ethernet Bridge

Installatie

Naar de web-interface en site survey

Wat is draadloos netwerken? >

Configuratie web-interface en beveiliging

Problemen oplossen en Ondersteuning

Reglementaire informatie

Beperkte garantie van USRobotics Corporation

Gebruikersgids 802.11g Wireless Gaming Adapter en Ethernet Bridge

Wat is een draadloos netwerk en hoe werkt het?

Er zijn twee soorten draadloze netwerken: het type client (infrastructuur) en het type ad hoc (peer-to-peer). Een client-netwerk is een 802.11-netwerk waarin de apparaten met elkaar communiceren door de informatie via een wireless router of access point te sturen. Wireless apparaten kunnen met elkaar of met een kabelnetwerk communiceren. De meeste kleine organisaties en thuisgebruikers zullen voor de client-modus kiezen omdat ze toegang willen krijgen tot een kabelnetwerk (meestal verzorgd door breedband- of kabelinternetaanbieders) om diensten als file servers en printers te kunnen gebruiken. In het diagram hieronder ziet u een voorbeeld van een client-netwerk waarin de 5430 is aangesloten op een game-console.

Ad hoc (ook wel 'peer-to-peer' genoemd) is een type draadloos netwerk waarin een wireless adapter of ander Ethernet-vaardig apparaat direct verbinding kan maken met een ander(e) wireless adapter of Ethernet-vaardig apparaat. In het diagram hieronder ziet u een voorbeeld van een ad hoc-netwerk.

 

Het bereik van de antenne

Als uw 5430 geen draadloze verbinding met uw netwerk onderhoudt, bemerkt u mogelijk storingen van muren of andere hindernissen die de kwaliteit van de verbinding beïnvloeden. U kunt dit proberen op te lossen door de 5430 op een hoger gelegen punt of ergens anders in de kamer of het kantoor te plaatsen. U kunt ook storingen van andere apparaten zoals draadloze telefoons, babyfoons, inbraakalarms etc. ondervinden. Zorg ervoor dat andere draadloze apparaten geen overlappende kanalen gebruiken. Het kan ook nodig zijn de 5430 uit de buurt van apparaten als televisietoestellen, koelkasten, magnetrons, etc. te houden.

De oorzaak daarvan is dat antennes radiogolven opvangen. Deze radiogolven verspreiden zich niet in alle richtingen over dezelfde afstand. Muren, deuren, liftschachten, mensen en andere obstakels veroorzaken signaalverlies (demping) waardoor de verspreiding van de radiogolven onregelmatig en onvoorspelbaar kan zijn. Met demping wordt vermindering van de signaalsterkte bedoeld. Deze demping wordt gemeten in decibels (dB) en wordt berekend door de signaalsterkte aan de ene kant van een obstakel te vermenigvuldigen met tien en vervolgens te delen door de signaalsterkte aan de andere kant van dat obstakel. Voorbeeld: een kantoormuur die een radiosignaal verzwakt van 200 milliwatt aan de ene kant tot 100 milliwatt aan de andere kant, veroorzaakt een demping van 3dB. Hieronder volgen enkele voorbeelden van dempingswaarden van veelgebruikte constructie-elementen in kantoren.

  • Gipsmuur: 3dB
  • Glazen muur met metalen posten: 6dB
  • Muur van B2-blokken: 4dB Kantoorvenster: 3dB
  • Metalen deur: 6dB
  • Metalen deur in muur van bakstenen: 12,4dB

Andere factoren die het bereik verkleinen zijn betonnen vezelplaatmuren, aluminium afwerkingsmateriaal, buizen en elektrische bekabeling, magnetrons en draadloze telefoons.

 

 


 



USRobotics