Tartalom:

802.11g Wireless Gaming Adapter és Ethernet Bridge

Telepítés

Hozzáférés a webes felhasználói felülethez és a helyszínfelmérőhöz (Site Survey)

Mi a vezeték nélküli hálózat? >

A webes felhasználói felület és a biztonsági beállítások konfigurálása

Hibaelhárítás és támogatás

Szabályzási tudnivalók

USRobotics Corporation korlátozott garancia

802.11g Wireless Gaming Adapter és Ethernet Bridge felhasználói kézikönyv

Mi a vezeték nélküli hálózat, és hogyan működik?

A vezeték nélküli hálózat kétféle üzemmódban működhet: Client (Kliens) módban (infrastruktúra mód), illetve Ad Hoc (Ad Hoc) módban (peer-to-peer). A Client (Kliens) módban olyan 802.11 rendszerű hálózat jön létre, amelyben a kliensek vezeték nélküli útválasztókon vagy hozzáférési pontokon keresztül kommunikálnak egymással. A vezeték nélküli eszközök egymással, illetve vezetékes hálózattal tudnak kommunikálni. Általában a legtöbb kisvállalkozás és otthoni felhasználó a Client (Kliens) módot használja, mert akkor tud bizonyos szolgáltatásokat, például fájlszervereket vagy nyomtatókat igénybe venni, ha hozzáfér vezetékes LAN-hálózathoz (rendszerint szélessávú vagy kábeles internet-hozzáférést biztosító szolgáltatók révén). Az alábbi ábra egy olyan Client (Kliens) módú hálózatra hoz példát, amelyben az 5430 egy játékkonzolhoz kapcsolódik.

Az Ad Hoc (Ad Hoc) mód (néha peer-to-peer módnak is hívják) olyan vezeték nélküli hálózat, mely lehetővé teszi, hogy egy vezeték nélküli adapter vagy más Ethernet-kompatibilis eszköz közvetlenül egy másik vezeték nélküli adapterhez vagy Ethernet-kompatibilis eszközhöz csatlakozzon. Az alábbi ábra ad hoc hálózatra mutat példát.

 

A vezeték nélküli antenna hatótávolsága

Ha az 5430 nem képes vezeték nélküli kapcsolatot fenntartani a hálózattal, lehetséges, hogy a falak vagy egyéb szerkezeti elemek okozta interferencia rontja le a kapcsolat minőségét. Próbálja meg a 5430 eszközt magasabban elhelyezni, például egy magasabb polcon, vagy helyezze át szobája vagy irodája más részébe. Az is lehet, hogy más vezeték nélküli eszközök hoznak létre interferenciát, például drótnélküli telefonok, „bébicsősz”, riasztóberendezések stb. Ügyeljen arra, hogy ezek a készülékek más, a vezeték nélküli hálózat által nem használt, azzal átfedésben nem lévő csatornát használjanak. Szükségessé válhat, hogy az 5430 eszközt távolabb helyezze a nagyobb háztartási berendezésektől, például a tévétől, hűtőgéptől, mikrohullámú sütőtől stb.

Ennek oka a következő: a vezeték nélküli készülékek antennái rádióhullámokat bocsátanak ki. A rádióhullámok nem minden irányban tesznek meg ugyanakkora távolságot. A falak, ajtók, liftaknák, emberek és egyéb akadályok különböző mértékű veszteséget okoznak a jel terjedése során (csillapítás), amely a rádiófrekvenciás (RF) sugárzási jelgörbét szabálytalanná és előrejelezhetetlenné teszi. A csillapítás nem más, mint a jel erősségének csökkenése a terjedés során. A csillapítás mértékét decibelben adják meg (dB), ami egy adott átviteli csatorna bemenetén és kimenetén mérhető jelteljesítmény hányadosának tízszerese. Például, ha egy iroda fala a rajta áthaladó rádióhullám teljesítményét 200 milliwattról (bemeneti teljesítmény) 100 milliwattra (kimeneti teljesítmény) csökkenti, ez 3 dB csillapítást jelent. Néhány példa a hagyományos irodai építőelemek okozta csillapítás értékeire:

  • Gipszkarton fal: 3 dB
  • Üvegfal fémkerettel: 6 dB
  • Salakbeton fal: 4 dB Irodaablak: 3 dB
  • Fémajtó: 6 dB
  • Fémajtó téglafalban: 12,4 dB

Egyéb, a jelterjedést gátló és lefedettséget befolyásoló tényezők: cementtöltésű farostlemez falak, alumínium borítások, csővezetékek és elektromos kábelek, mikrohullámú sütők és drótnélküli telefonok.

 

 


 



USRobotics