Tartalom:

802.11g Wireless Gaming Adapter és Ethernet Bridge

Telepítés

Hozzáférés a webes felhasználói felülethez és a helyszínfelmérőhöz (Site Survey)

Mi a vezeték nélküli hálózat?

A webes felhasználói felület és a biztonsági beállítások konfigurálása

Hibaelhárítás és támogatás >

Szabályzási tudnivalók

U.S. Robotics Corporation korlátozott garancia

802.11g Wireless Gaming Adapter és Ethernet Bridge felhasználói kézikönyv

Hibaelhárítás és támogatás

Ha bármikor valamelyik hibaelhárítási megoldás a webes felhasználói felület használatát kéri, akkor ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Csatlakoztassa az antennát az 5430 hátoldalán található csatlakozóhoz.
  2. Csatlakoztassa a hálózati adaptert az 5430 hátoldalán elhelyezkedő, 12 voltos egyenáramú aljzatba.
  3. Nyomja meg egy tűvel vagy egy iratkapoccsal röviden (kevesebb, mint 2 másodpercig) az alaphelyzetbe állító gombot. Az alaphelyzetbe állító gomb az 5430 hátoldalán található.
  4. Illessze a mellékelt Ethernet-kábel egyik végét az 5430 hátoldalán található csatlakozóba. A másik végét illessze a számítógépén található Ethernet-portba. Nyisson meg egy internetböngészőt, és írja be a következőt: http://192.168.1.201.
    Megjegyzés: Ha az eszközök keresése közben „időtúllépés” történik, vagy nem jelenik meg a felhasználónevet és jelszót kérő párbeszédpanel, akkor lehet, hogy frissítenie kell számítógépe IP-beállításait. Kövesse az alábbi lépéseket, hogy operációs rendszere frissítse számítógépe IP-beállításait. Ha kész, csatlakozzon az 5430 eszközhöz böngészője segítségével.
  5. Windows 95, 98 vagy Me felhasználó:
    Kattintson a Windows Start menüre, majd a Run (Futtatás) lehetőségre. Írja be a winipcfg elemet, majd kattintson az OK lehetőségre. Ellenőrizze az IP-címet (az alapértelmezett cím 192.168.1.202), az alhálózati maszkot (az alapértelmezett maszk 255.255.255.0) és az alapértelmezett átjárót (az alapértelmezett cím 192.168.1.201), és győződjön meg azok helyességéről. Amennyiben az adatok hibásak, nyomja meg a Release All (Mindent felszabadít), majd a Renew All (Minden megújít) gombot. Nyisson meg egy internetböngészőt, és írja be a következőt: http://192.168.1.201

    Windows NT, 2000 és XP felhasználó:
    Kattintson a Windows Start menüre, majd a Run (Futtatás) lehetőségre. Írja be a cmd elemet, majd kattintson az OK gombra. A DOS parancssorba írja be az ipconfig /all elemet. Ellenőrizze az IP-címet (az alapértelmezett cím 192.168.1.202), az alhálózati maszkot (az alapértelmezett maszk 255.255.255.0) és az alapértelmezett átjárót (az alapértelmezett cím 192.168.1.201), és győződjön meg azok helyességéről. Amennyiben az adatok nem megfelelőek, írja be az ipconfig /release parancsot, majd nyomja meg az Enter billentyűt. Ezt követően írja be az ipconfig /renew parancsot, majd nyomja meg az Enter gombot. Nyisson meg egy internetböngészőt, és írja be a következőt: http://192.168.1.201

  6. Adja meg felhasználónevét és jelszavát. Az alapértelmezett felhasználónév: admin. Az alapértelmezett jelszó az admin. A billentyűzeten nyomja meg az Enter billentyűt.
  7. Megjelenik a webes felhasználói felület. Válassza a Client Mode (Kliens mód) vagy az Ad Hoc Mode (Ad Hoc mód) lehetőséget, majd kattintson a Next (Tovább) lehetőségre. A SSID-mezőbe írja be a vezeték nélküli hálózat SSID-értékét, válassza ki a megfelelő adatkódolást, hitelesítést és hálózati kulcsot, ha van ilyen. Kattintson a Save (Mentés) lehetőségre. Megjelenik a „Your 5430 is configured” (Az 5430 konfigurációja sikeresen befejeződött) üzenet. Kattintson a Continue (Folytatás) lehetőségre.
  8. Az 5430 konfigurálását követően húzza ki számítógépéből az Ethernet-kábelt, és illessze a játékkonzolján vagy Ethernet-kompatibilis eszközén található Ethernet-portba.

Lakásom vagy irodám bizonyos részein rossz az összeköttetés minősége.

Lehetséges megoldás:
Client Mode (Kliens módú) felhasználók számára:
Próbáljon meg csatornát váltani a vezeték nélküli útválasztón. A csatornák használatával kapcsolatos további információkért olvassa el a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont dokumentációját.

Ad Hoc módú felhasználók számára:
A választott csatorna módosításához nyissa meg a webes felhasználói felületet egy internetböngésző megnyitásával és a következő cím címmezőbe történő beírásával: http://192.168.1.201. Válassza a Wireless (Vezeték nélküli) fület. A Channel (Csatorna) legördülő menüben válassza ki a megfelelő csatornát, majd kattintson az Apply (Alkalmaz) gombra. Győződjön meg arról, hogy az 5430 eszközön kiválasztott csatorna megegyezik a másik ad hoc eszköz csatornájával.

Nem tudom megnyitni az 5430 webes felhasználói felületének oldalait.

Lehetséges megoldás:
Ellenőrizze, hogy az áramellátás LED és az Ethernet LED világítanak-e. Ha az áramellátás jelzőfény nem világít, ellenőrizze, hogy a hálózati adapter megfelelően csatlakoztatva van-e, és Ethernet-kábele is megfelelően illeszkedik-e.

Lehetséges megoldás:
A webes felhasználói felület eléréséhez az 5430 eszközt Configuration (Konfiguráció) módba kell állítania. Ehhez helyezzen be egy rajzszöget vagy gemkapcsot az alaphelyzetbe állító gomb rövid megnyomásához (kevesebb mint 2 másodpercig). Az alaphelyzetbe állító gomb az 5430 hátoldalán található. Nyisson meg egy webböngészőt, és írja be a http://192.168.1.201címet. Ha nem tudja elérni a webes felhasználói felület oldalait, szabadítsa fel, majd újítsa meg számítógépe IP-címét. Olvassa el a felhasználói kézikönyvben található Hibaelhárítás fejezet ping műveletre vonatkozó részét.

Lehetséges megoldás:
Számítógépén állítson be egy statikus IP-címet a 192.168.1.x hálózati tartományban (pl. 192.168.1.202).

Honnan tudom, hogy melyik hálózathoz kapcsolódom?

Lehetséges megoldás:
A kapcsolódó hálózat megállapításához kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg a webes felhasználói felületet. Válassza a Client Mode (Kliens mód) lehetőséget, és kattintson a Next (Tovább) gombra. Megjelennek a kapcsolódó hálózat beállításai. Ezeknek a beállításoknak meg kell egyezniük a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont beállításaival. A hálózati beállítások ellenőrzéséhez olvassa el a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont dokumentációját.
  2. Az 5430 beállításának ellenőrzését követően húzza ki számítógépéből az Ethernet-kábelt, és illessze a játékkonzolján vagy Ethernet-kompatibilis eszközén található Ethernet-portba.

Lehetséges megoldás:
A továbbiakban a webes felhasználói felület megnyitásával állapíthatja meg, hogy mely hálózathoz kapcsolódhat, és mely hálózatot használhatja. Válassza a Status (Állapot) fület. Az alábbi képernyő jelenik meg:

Megjelenik a kapcsolódó hálózat SSID-neve. A MAC address (MAC-cím) mezőben megjelenik a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont MAC-címe. Amennyiben nem tud kapcsolódni vezeték nélküli útválasztójához vagy hozzáférési pontjához, a „Device is not associated” (Az eszköz nem kapcsolódik hálózathoz) üzenet jelenik meg.

Hogyan módosíthatom a kapcsolódó hálózatot?

Lehetséges megoldás:
A kapcsolódó hálózat módosításához kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg a webes felhasználói felületet.
  2. Válassza a Client Mode (Kliens mód) lehetőséget, és kattintson a Next (Tovább) gombra. Megjelennek a kapcsolódó hálózat beállításai. A beállításoknak meg kell egyezniük a vezeték nélküli útválasztó beállításaival. Adja meg annak a vezeték nélküli útválasztónak vagy hozzáférési pontnak az SSID azonosítóját, melyhez kapcsolódni szeretne. A hálózati beállítások ellenőrzéséhez olvassa el a vezeték nélküli útválasztó dokumentációját.
  3. Az 5430 beállításának ellenőrzését követően húzza ki számítógépéből az Ethernet-kábelt, és illessze a játékkonzolján vagy Ethernet-kompatibilis eszközén található Ethernet-portba.

Lehetséges megoldás:
Nyissa meg a webes felhasználói felületet. Válassza a Setup (Beállítás) fület. Az 5430 beállításához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Vagy válassza a Tools (Eszközök) fület, és kattintson a Site Survey (Helyszínfelmérő) elemre. Egy különálló ablak jelenik meg, amelyben az egyes hatótávolságon belüli vezeték nélküli útválasztók és hozzáférési pontok SSID-nevei (hálózati nevek) jelennek meg. Válassza ki vezeték nélküli hálózatának SSID-nevét, és kattintson a Select (Kiválasztás) elemre. Várjon körülbelül 15 másodpercet, hogy az eszköz újrainduljon, majd kattintson a Continue (Folytatás) gombra. Megjelenik a Satus (Állapot) oldal. 5430 eszközének most kapcsolódnia kell vezeték nélküli hálózatához.

Beállítottam az 5430 eszközt, mégsem tudok interneten online játszani.

Lehetséges megoldás:
Győződjön meg arról, hogy az 5430 Ethernet-kábele illeszkedik a játékkonzol Ethernet-portjába.

Lehetséges megoldás:
Előfordulhat, hogy játékkonzoljához online játékkészletre van szükség. Mindenképpen ellenőrizze játékkonzolja dokumentációját a hálózatbeállításhoz szükséges hardver tekintetében. Lehetséges, hogy regisztrálnia kell magát az online játékszolgáltatónál.

Lehetséges megoldás:
Miután beállította az 5430 eszközt, játékkonzolját is be kell állítania. Az adott konfigurációs utasításokért olvassa el játékkonzolja dokumentációját.

A vezeték nélküli LED nem világít.

Lehetséges megoldás:
Ha a vezeték nélküli LED nem világít, akkor nyilvánvalóan nincs vezeték nélküli jel. Ellenőrizze, hogy hálózati tápegysége megfelelően csatlakozik-e. A webes felhasználói felület megnyitásához indítson el egy webböngészőt, és a címmezőbe írja be a http://192.168.1.201 címet. Válassza az Advanced (Speciális) fület. Ellenőrizze, hogy a Radio mező engedélyezve van-e. Ha nem, akkor válassza az Enabled (Engedélyezve) lehetőséget, majd kattintson az Apply (Alkalmaz) gombra.

Lehetséges megoldás:
Nyissa meg a webes felhasználói felületet. Válassza a Tools (Eszközök ) fület, majd kattintson a Site Survey (Helyszínfelmérő) elemre. Egy különálló ablak jelenik meg, amelyben az egyes hatótávolságon belüli vezeték nélküli útválasztók és hozzáférési pontok SSID-nevei (hálózati nevek) jelennek meg. Válassza ki vezeték nélküli hálózatának SSID-nevét, és kattintson a Select (Kiválasztás) elemre. Várjon körülbelül 15 másodpercet, hogy az eszköz újrainduljon, majd kattintson a Continue (Folytatás) gombra. Megjelenik a Status (Állapot) oldal. 5430 eszközének most kapcsolódnia kell vezeték nélküli hálózatához.

Vezeték nélküli útválasztóm nem jelenik meg a Helyszínfelmérő ablakban a helyszín felmérésekor.

Lehetséges megoldás:
Lehetséges, hogy a számítógép túl messze helyezkedik el a vezeték nélküli útválasztótól vagy hozzáférési ponttól. Próbálja meg a vezeték nélküli útválasztót vagy hozzáférési pontot közelebb vinni, majd ismételje meg a keresési folyamatot.

Lehetséges megoldás:
Vezeték nélküli útválasztóján vagy hozzáférési pontján le van tiltva az SSID-adás. Engedélyeznie kell az SSID-adást a vezeték nélküli útválasztón vagy hozzáférési ponton. A hálózati SSID-névvel kapcsolatos tudnivalókért olvassa el vezeték nélküli útválasztója vagy hozzáférési pontja dokumentációját. Miután engedélyezte az SSID-adást, indítson el egy webböngészőt a webes felhasználói felület megnyitásához, és a címmezőbe írja be a http://192.168.1.201 címet. Jelölje ki a Tools (Eszközök) fület. Válassza a Site Survey (Helyszínfelmérő) lehetőséget. Meg kell jelennie a hálózat SSID-nevének.

Hibaelhárító ping művelet.

Próbálja meg elvégezni a ping műveletet, hogy meggyőződjön arról, hogy képes a vezeték nélküli hálózat és az internet különböző területeihez csatlakozni. Ha a ping folyamat során nem kapna választ a sikeres pingről, akkor ez azt jelenti, hogy ahhoz az IP-címhez nem tud csatlakozni. Miután kijavította a hibákat, folytassa a ping folyamatot.

  1. Kattintson a Windows Start gombra, majd a Run (Futtatás) parancsra. Ha Windows 98 vagy Me operációs rendszert használ, a Futtatás párbeszédpanelbe írja be a command parancsot, majd kattintson az OK gombra. Ha Windows 2000 vagy XP operációs rendszert használ, a Futtatás párbeszédpanelbe írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  2. A parancssorba írja be a következőt: Ping 127.0.0.1. Ez az Ön helyi host címe, biztosítja, hogy a TCP/IP protokol helyesen van telepítve és megfelelően működik. Ha nem tudja ezt a ping műveletet befejezni, telepítse újra számítógépén a TCP/IP protokollt. Az utasításokhoz olvassa el az operációs rendszer dokumentációját.
  3. Gépelje be a Ping szót, majd saját IP-címét. Így a számítógép válaszolni fog a kérésekre.
  4. Írja be a Ping szót, majd az átjáró címét, hogy ellenőrizze a vezeték nélküli útválasztóval vagy hozzáférési ponttal való kommunikációt. Ezzel meggyőződhet a vezeték nélküli hálózathoz való csatlakoztathatóságról. Ha nem tudja befejezni ezt a ping műveletet, győződjön meg arról, hogy vezeték nélküli beállításai megfelelőek.
  5. Írja be a Ping parancsot, majd a szolgáltató által adott külső internetcímet. Ezzel a művelettel ellenőrizheti, hogy vezeték nélküli hálózata képes-e az internetre csatlakozni. Ha nem tudja befejezni a ping műveletet, akkor ellenőrizze az internetkapcsolatot a modem és a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont között.
  6. Gépelje be a Ping szót, utána pedig a DNS-kiszolgáló címét. Így biztosítja, hogy érvényes a gép érvényes internet-host nevet rendel az egyes IP-címek mellé, továbbá biztosítja, hogy csatlakozni tud az internethez.

 

Termékregisztráció

Termék online regisztrálása: http://www.usr.com/productreg

 
OrszágTelefonszámOnlineNyitvatartási idő
Ausztria07110 900116http://www.usr.com/emailsupport/de7:45 - 16:45, hétfő-péntek
Belgium
(flamand)


(francia)
+32 (0) 7 023 3545(flamand)

+32 (0) 7 023 3546(francia)

emea_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00, hétfő - péntek
Dánia+45 70 10 4030emea_modemsupport@usr.com9:00 - 17:00, hétfő - péntek
Egyesült Királyság0870 8444 546http://www.usr.com/emailsupport/uk8:45 - 17:45, hétfő-péntek
Finnország+358 981710015emea_modemsupport@usr.com10:00 - 18:00, hétfő - péntek
Franciaország+33 082 507 0693http://www.usr.com/emailsupport/fr8:00 - 17:00, hétfő - péntek
Hollandia0900 202 5857emea_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00, hétfő - péntek
Írország+44 870 844 4546 emea_modemsupport@usr.com8:45 - 17:45, hétfő-péntek
Közel-Kelet és Afrika+971 4 807 4555me_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00, hétfő - péntek
Lengyelország
 
emea_modemsupport@usr.com8:00 - 18:00, hétfő - péntek
Luxemburg+352 342 080 8318emea_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00, hétfő - péntek

Magyarország

 
emea_modemsupport@usr.com8:00 - 18:00, hétfő - péntek
Németország0180 567 1548http://www.usr.com/emailsupport/de7:45 - 16:45, hétfő-péntek
Norvégia+47 23 50 0097 usrsupport@usrobotics.ru 9:00 - 17:00, hétfő - péntek
Olaszország+848 80 9903http://www.usr.com/emailsupport/it8:00 - 17:00, hétfő - péntek
Oroszország8-800-200-
200-1
usrsupport@usrobotics.ru9:00 - 19:00, hétfő - péntek
Portugália+35 11 415 4034 http://www.usr.com/emailsupport/pt8:00 - 17:00, hétfő - péntek
Spanyolország902 11 7964http://www.usr.com/emailsupport/es8:00 - 17:00, hétfő - péntek
Svájc0848 840 200emea_modemsupport@usr.com7:45 - 16:45, hétfő-péntek
Svédország+46 (0) 77 128 1020emea_modemsupport@usr.com8:45 - 17:45, hétfő-péntek

Aktuális, a támogatással és az elérhetőséggel kapcsolatos tudnivalókat a következő weboldalon talál:

http://www.usr.com/emailsupport



 



USRobotics