Tartalom:

Tudnivalók a 802.11g Wireless Turbo PC Card, PCI Adapter és Access Point elemekkel kapcsolatban

Hálózat konfigurációja és tervezése

Az adapter telepítése konfigurálása Windows 98 SE/2000/Me/XP operációs rendszerek esetében

802.11g Wireless Turbo konfigurációs segédprogramok

Hibaelhárítás és támogatás >

Szójegyzék

A 802.11g Wireless Turbo PC Card és PCI Adapter termékjellemzői

A 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point csatlakozási pont termékjellemzői

USRobotics Corporation korlátozott garancia

Szabályzási tudnivalók

802.11g Wireless Turbo PC Card, PCI Adapter, és Access Point használati útmutató

Hibaelhárítás és támogatás

A 802.11g Wireless Turbo PC Card, PCI Adapter vagy az Access Point telepítésének folyamata során véletlenül a Mégse (Cancel) gombra kattintottam.

Lehetséges megoldás:
Vegye ki, majd helyezze vissza az USRobotics telepítő CD-lemezt számítógépe CD-ROM meghajtójába. Hardver telepítése előtt ismételje meg a szoftver telepítését.

A telepítési folyamat nem indul el, amikor a telepítő CD-lemezt a számítógépbe helyezem.

Lehetséges megoldás:
Néhány program megakadályozhatja a telepítő CD-lemez automatikus indítási funkciójának működését. Zárjon be minden nyitott alkalmazást, helyezze be újra a telepítő CD-lemezt. Ha a CD-ROM telepítő illesztőfelülete nem nyitja meg automatikusan a telepítőablakot, akkor kattintson a Windows Start gombra, majd a Futtatás menüpontra. A "Futtatás" párbeszédpanelbe gépelje be a D:\setup.exe parancsot. Ha a CD-meghajtót más betű jelöli, a "D" betűt a megfelelő betűvel helyettesítse.

A 802.11g Wireless Turbo PC Card vagy a PCI Adapter nem képes vezeték nélkül a más számítógépekkel folytatott kommunikációra az Infrastructure konfigurációban.

Lehetséges megoldás:

  • Győződjön meg arról, hogy a vezeték nélküli hálózatban minden gép bekapcsolt állapotban van.

  • Győződjön meg arról, hogy minden 802.11g Wireless Turbo PC Card ugyanarra az SSID értékre van beállítva, ugyanazon a WEP-kódolási szinten van, továbbá ugyanazzal a WEP-kulccsal dolgozik. Ha az SSID vagy a WEP kódolás különbözik, akkor állítsa be a 802.11g Wireless Turbo PC Card elemeket a LAN-on belül ugyanarra az SSID-re, WEP-kódolásra és WEP-kulcsra.

  • Győződjön meg arról, hogy a TCP/IP-lehetőség telepítve van. Győződjön meg arról, hogy ugyanannak a domain-nek vagy munkacsoportnak a tagja. Győződjön meg arról, hogy az IP-címet automatikusan kapja meg, valamint, hogy a helyes IP-címet és alhálózati maszkot adta meg. Állítsa be újra a Wireless Access Point elemet, és indítsa újra azt a számítógépet, amelynél a csatlakoztatási problémákat észlelte.

  • Győződjön meg arról, hogy kijelölt néhány fájlt megosztásra.

Azt az üzenetet kaptam a képernyőn, hogy számítógépem vagy a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point egy néven osztozik egy másik géppel vagy IP-cím ütközés lépett fel a vezeték nélküli hálózatban.

Lehetséges megoldás:
Minden a hálózatban lévő számítógépnek és vezeték nélküli hozzáférési pontnak eltérő IP-címmel kell rendelkeznie. Az IP-cím megváltoztatásával kapcsolatban tekintse meg a számítógéphez tartozó dokumentációt.

A számítógépem nem ismeri fel a 802.11g Wireless Turbo PC Card elemet vagy a PCI Adaptert.

Lehetséges megoldás:
Laptop felhasználók:

  • Előfordulhat, hogy a 802.11g Wireless Turbo PC Card nincs ütközésig betolva a kártyahelyre.

Asztali számítógépek felhasználói:

  • Előfordulhat, hogy a 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter nincs ütközésig betolva a PCI-helyre. Megpróbálhatja a 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter másik PCI-kártyahelyre történő telepítését is.
  • Elképzelhető, hogy a PCI-kártyahely nincs megfelelően konfigurálva. A PCI kártyahely konfigurálásához vegye fel a kapcsolatot számítógépe gyártójával.

Miután megváltoztattam a beállításokat, az AP konfigurációs segédprogram nem ismeri fel a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elemet.

Lehetséges megoldás:
Ellenőrizze, hogy a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elemhez az Access Point konfigurációs segédprogram telepítve van, továbbá a Wireless PC Card elemek vagy PCI Adapterek WLAN konfigurációs segédprogramja telepítve van és üzemel.

Lehetséges megoldás:
A MAC-cím ellenőrzésével győződjön meg róla, hogy a megfelelő 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elemmel kíván kapcsolatba lépni.

Lehetséges megoldás:
Ellenőrizze, hogy a helyes jelszót és titkosítási opciókat használja. Ha megváltoztatja a beállításokat a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point konfigurációjában, meg kell változtatnia az ehhez a hálózathoz csatlakozó minden Wireless PC Card vagy PCI Adapter konfigurációját is. A Wireless PC Card vagy PCI Adapterek beállításainak meg kell egyezniük a vezeték nélküli hozzáférési pont új beállításaival. Amennyiben továbbra is nehézségei vannak, állítsa vissza minden vezeték nélküli hozzáférési pontját és vezeték nélküli hálózati csatolóját az alaphelyzetbe, majd próbálja újra.

Lehetséges megoldás:
Próbáljon közvetlen Ethernet kapcsolatot használni a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elemmel történő kommunikáció biztosítására.

Nem tudok kapcsolatba lépni a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elemmel.

Lehetséges megoldás:
Ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatni kívánt valamennyi Wireless PC Card vagy PCI Adapter a konfigurációs segédprogramjában kiválasztott Infrastructure üzemmódban van. Ha Wireless PC Card elemei vagy PCI Adapterei nincsenek Infrastructure vagy Auto Detect üzemmódban, nem lesznek képesek kommunikálni a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elemmel.

Lehetséges megoldás:
Lehetséges, hogy 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point eleme nem kapott a hálózatára érvényes IP-címet. Ha az IP-címet dinamikusra állította, és az IP-cím 0.0.0.0, akkor a rendszer nem rendelt hozzá dinamikus érvényes IP-címet. Lásd még a “802.11g Wireless Turbo konfigurációs segédprogramok” fejezetet a telepítő CD-lemezen található használati útmutatóban.

Lehetséges megoldás:
Elképzelhető, hogy a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point nem válaszol. Próbálja meg újra aktiválni a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elemet újraindítással. Nyomja be és tartsa 5-10 másodpercen keresztül lenyomva a RESET gombot. Ennek hatására a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point visszaáll a gyári beállításra.

Képtelen vagyok belépni a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point Web konfigurátorába.

Lehetséges megoldás:
Ellenőrizze, hogy a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point rendelkezik érvényes IP-címmel és a számítógépével azonos hálózatban van.

Amikor rákeresek, a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elem nem jelenik meg a listában.

Lehetséges megoldás:
Lehetséges, hogy a számítógép túl messze helyezkedik el a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elemtől. Próbálja meg a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elemet közelebb vinni, majd ismételje meg a keresési folyamatot. Ezen felül ellenőrizzen minden fizikai összeköttetést a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point és modeme, útválasztója, hubja, helyi hálózata, vagy kapcsolója közt.

Lehetséges megoldás:
Próbálja meg a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elemet Ethernet csatlakozón keresztül csatlakoztatni.

A számítógépem nem fogadja el a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elemet.

Lehetséges megoldás:
Ellenőrizze, hogy a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point csatlakoztatva van az áramforráshoz és megfelelően van telepítve. Ellenőrizze, hogy az Ethernet kábel megfelelően csatlakozik-e a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point Ethernet aljzatához és kábel- vagy ADSL-modeme, útválasztója, hubja vagy kapcsolója Ethernet csatlakozójához egyaránt.

A 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point nem kap semmilyen hálózati tápellátást.

Lehetséges megoldás:
Győződjön meg arról, hogy a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point tápegysége csatlakoztatva van a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point tápcsatlakozójába és a hálózati aljzathoz.

Lakásom vagy irodám bizonyos részein rossz az összeköttetés minősége.

Lehetséges megoldás:
Megtörténhet, hogy a falak vagy más szerkezetek által okozott interferencia rontja az összeköttetés minőségét. Próbálja meg a 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point elemet magasabban elhelyezni, például egy magasabb polcon, vagy helyezze át szobája vagy irodája más részébe.

Nem tudok az Access Point készülékemmel vagy a Wireless Router készülékemmel kommunikálni a 802.11g Wireless Turbo PC Card vagy a PCI Adapter elemen keresztül.

Lehetséges megoldás:
Győződjön meg arról, hogy a vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatni kívánt valamennyi 802.11g Wireless Turbo PC Card a konfigurációs segédprogramjában kiválasztott Infrastructure üzemmódban van. Ha 802.11g Wireless Turbo PC Card elemei nincsenek Infrastructure üzemmódban, nem kommunikálnak a 22 Mbps Wireless Access Point elemmel vagy vezeték nélküli útválasztóval

Lehetséges megoldás:
A MAC-cím ellenőrzésével győződjön meg arról, hogy a megfelelő hozzáférési ponttal kíván kapcsolatba lépni.

Lehetséges megoldás:
Győződjön meg arról, hogy a helyes jelszót és titkosítási lehetőséget használja. Ha megváltoztatja a beállításokat, a 22 Mbps Wireless Access Point konfigurációjában, meg kell változtatnia az ehhez a hálózathoz csatlakozó minden 802.11g Wireless Turbo PC Card konfigurációját is. A 802.11g Wireless Turbo PC Card elemek beállításainak meg kell egyezniük a 22 Mbps Wireless Access Point új beállításaival. Amennyiben továbbra is nehézségei vannak, állítsa vissza minden vezeték nélküli hozzáférési pontját és vezeték nélküli hálózati csatolóját az alaphelyzetbe, majd próbálja újra.

Lehetséges megoldás:
Győződjön meg arról, hogy képes a Wireless Access Pointhoz csatlakozni, és a BSSID az elérni kívánt Access Point MAC-címét mutatja.

Lehetséges megoldás:
Győződjön meg arról, hogy a 802.11g Wireless Turbo PC Card elemhez a konfigurációs segédprogramot telepítette, továbbá hogy a vezeték nélküli konfigurációs segédprogram megtalálja az Ön 802.11g Wireless Turbo PC Card elemét.

Lehetséges megoldás:
Ha nem USRobotics hozzáférési pontot használ, győződjön meg róla, hogy képes a hozzáférési ponthoz csatlakozni, és a preambulum üzemmódja helyesen van beállítva. A USRobotics termékek gyári alapbeállítása Hosszú (Long).

Képtelen vagyok vezeték nélküli kapcsolatot létrehozni 802.11g Wireless Turbo PC Card elemmel.

Lehetséges megoldás:
Győződjön meg arról, hogy a 802.11g Wireless Turbo PC Card megfelelően van-e telepítve. Ha továbbra is nehézségei vannak, távolítsa el a 802.11g Wireless Turbo PC Card elemet és ismételje meg a telepítési eljárást.

Lehetséges megoldás:
Amennyiben peer-to-peer kapcsolatot kísérel meg létrehozni, ellenőrizze, hogy minden vezeték nélküli csatoló 802.11 Adhoc üzemmódba van állítva. Amennyiben hozzáférési pontot használ, ellenőrizze, hogy minden vezeték nélküli csatoló Infrastructure módba van állítva.

Amikor rákeresek, a 802.11g Wireless Turbo PC Card nem látja a Wireless Access Point elemet a listában.

Lehetséges megoldás:
Amennyiben vezeték nélküli kapcsolatot hoz létre 802.11g Wireless Turbo PC Card elemmel, de gyenge kapcsolatminőséget tapasztal, ellenőrizze 802.11g Wireless Turbo PC Card elhelyezkedését. Nagy távolságok, több emelet, vagy vas- és betonszerkezetek leronthatják a kapcsolat minőségét. Amennyiben lehetséges, változtassa meg a 802.11g Wireless Turbo PC Card elhelyezkedését, hogy csökkentse a fentebb leírt akadályok bármelyikének hatását. Ezen felül ellenőrizzen minden összeköttetést az Access Point és modeme, útválasztója, hubja, helyi hálózata, vagy kapcsolója között.

Lehetséges megoldás:
Ha hozzáférési pontja nem sugároz SSID-jeleket, a pont nem fog megjelenni, amikor 802.11g Wireless Turbo PC Card keresést hajt végre. Az ügyféloldalt ilyenkor kézzel kell beállítani.


 

Még mindig gondjai vannak?

1. Látogassa meg a USRobotics weboldalát a www.usr.com címen.

A gyakrabban felmerülő kérdésekkel és problémákkal kapcsolatban a hibaelhárítással, valamint a gyakran feltett kérdésekkel foglalkozó weboldalon talál segítséget.

2. Keresse fel telefonon a USRobotics műszaki támogatással foglalkozó részlegét.

Az USRobotics termékeit érintő műszaki kérdéseit megválaszolhatják terméktámogatási szakértőink is.

 
Ország Telefonszám Online Nyitvatartási idő
Amerikai Egyesült Államok (801) 401-1143 http://www.usr.com/emailsupport 9:00 - 17:00,
Hétfő - péntek
Kanada (801) 401-1143 http://www.usr.com/emailsupport 9:00 - 17:00,
Hétfő - péntek


Ország Telefonszám Online Nyitvatartási idő
Ausztria 07110 900116 http://www.usr.com/emailsupport/de 7:45 - 16:45,
Hétfő - péntek
Belgium
(flamand)


(francia)
+32 (0) 7 023 3545(flamand)

+32 (0) 7 023 3546(francia)

emea_modemsupport@usr.com 9:00 - 18:00,
Hétfő - péntek
Dánia +45 70 10 4030 emea_modemsupport@usr.com 9:00 - 17:00,
hétfő - péntek
Egyesült Királyság 0870 844 4546 http://www.usr.com/emailsupport/uk 8:45 - 17:45,
Hétfő - péntek
Finnország +358 981710015 emea_modemsupport@usr.com 10:00 - 18:00,
Hétfő - péntek
Franciaország +33 082 507 0693 http://www.usr.com/emailsupport/fr 8:00 - 17:00,
Hétfő - péntek
Hollandia 0900 202 5857 emea_modemsupport@usr.com 9:00 - 18:00,
Hétfő - péntek
Írország +44 870 844 4546 emea_modemsupport@usr.com 9:00 - 18:00,
Hétfő - péntek
Közel-Kelet és Afrika +44 870 844 4546 me_modemsupport@usr.com 9:00 - 18:00,
Hétfő - péntek
Lengyelország
---
emea_modemsupport@usr.com 8:00 - 18:00,
Hétfő - péntek
Luxemburg +352 342 080 8318 emea_modemsupport@usr.com 9:00 - 18:00,
Hétfő - péntek

Magyarország

0180 567 1548
emea_modemsupport@usr.com 8:00 - 18:00,
Hétfő - péntek
Németország 0180 567 1548 http://www.usr.com/emailsupport/de 7:45 - 16:45,
Hétfő - péntek
Norvégia +47 23 50 0097 emea_modemsupport@usr.com 9:00 - 17:00
Hétfő - péntek
Olaszország +848 80 9903 http://www.usr.com/emailsupport/it 9:00 - 18:00,
Hétfő - péntek
Oroszország 8-800-200-
200-1
usrsupport@usrobotics.ru 10:00 – 18:00,
Hétfő - péntek
Portugália +351 (0) 21 415 4034 http://www.usr.com/emailsupport/pt 9:00 - 17:00,
Hétfő - péntek
Spanyolország 902 11 7964 http://www.usr.com/emailsupport/es 9:00 - 17:00,
Hétfő - péntek
Svájc 0848 840 200 emea_modemsupport@usr.com 9:00 - 17:30,
Hétfő - péntek
Svédország +46 (0) 77 128 1020 emea_modemsupport@usr.com 8:00 - 17:00,
Hétfő - péntek


A legújabb támogatási tudnivalókért, ideértve a szervizelési megrendelési folyamatot is, látogassa meg a U.S.Robotics weboldalt: http://www.usr.com.

= A USRobotics az illesztőprogramot a támogatott hardverrel tesztelte, Windows 2000 kompatibilitása bizonyítást nyert. Mivel a USRobotics célja az, hogy vevői a termék előnyeit teljes mértékben kihasználhassák, az illesztőprogramot forgalomba hozta.



 



USRobotics USRobotics