Om 802.11g Wireless Turbo PC Card, PCI Adapter och Access Point

Nätverkskonfiguration och planering >

Installation och konfiguration av kortet för Windows 98 SE/2000/Me/XP

802.11g Wireless Turbo Configuration Utilities

Felsökning och support

Ordlista

Produktspecifikationer för 802.11g Wireless Turbo PC Card och PCI Adapter

Produktspecifikationer för 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point

USRobotics Corporation, begränsad garanti

Bestämmelser

Användarhandbok för 802.11g Wireless Turbo PC Card, PCI Adapter och Access Point

Nätverkskonfiguration och planering

802.11g Wireless Turbo PC Card och PCI Adapter har funktioner för tidigare Ethernet-nätverks konfigurationsalternativ enligt definitionen i standardiseringskommissionens direktiv LAN 802

802.11g Wireless Turbo PC Card och PCI Adapter kan konfigureras som något av följande:

• 802.11g AdHoc (Special) för nätverk på avdelningsnivå eller mindre kontor
  • Infrastructure (Infrastruktur) för större företagsnätverk

NÄTVERKSTOPOLOGI

Ett trådlöst nätverk av typen 802.11g AdHoc är en grupp datorer som alla är försedda med ett 802.11g Wireless Turbo PC Card eller PCI Adapter som är anslutet till ett fristående trådlöst nätverk. Datorerna i ett specifikt trådlöst nätverk av typen 802.11g AdHoc måste vara konfigurerade för kommunikation på samma radiokanal. 802.11g Wireless Turbo PC Card, PCI Adapter och Access Point är även bakåtkompatibla med alla trådlösa produkter av typen 802.11g med 11Mbps och 22Mbps.

Med 802.11g Wireless Turbo PC Card och PCI Adapter kan du få åtkomst till ett fast nätverk för trådlösa arbetsstationer. Ett integrerat trådlöst och fast nätverk kallas för en infrastrukturskonfiguration. En grupp med användare av 802.11g Wireless Turbo PC Card eller PCI Adapter och en 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point utgör en BSS (grundläggande tjänstuppsättning). Varje trådlöst 802.11g Wireless Turbo PC Card eller PCI Adapter i en BSS (grundläggande tjänstuppsättning) kan kommunicera med alla datorer i den fasta nätverksinfrastrukturen via 802.11g Wireless Access Point.

STRÖVNING

Infrastrukturskonfiguration innehåller även funktioner för strövning för mobila användare. Fler än en grundläggande tjänstuppsättning kan konfigureras som en utvidgad tjänstuppsättning. Med det kontinuerliga nätverket kan användare ströva fritt inom en utvidgad tjänstuppsättning. Alla 802.11g Wireless Turbo PC Card, PCI Adapter och 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point inom en ESS (utvidgad tjänstuppsättning) måste konfigureras med samma ESS ID (ID för utvidgad tjänstuppsättning) och använda samma radiokanal.

Välj en lämplig radiokanal och optimal placering av Access Point. I 2.4 GHz-spektrumet finns tre ej överlappande kanaler som du kan använda. Kanalerna är: 1, 6 och 11. Rätt placering av 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point och en stark radiosignal ger markant förbättrade prestanda.