Om du under en pingoperation inte får ett returmeddelande som säger att pingoperationen har lyckats, innebär det att adressen som du pingade har ändrats och orsakar en konflikt eller att den inte längre är tillgänglig.

Obs! Linux-användare kan utföra steg 3 till 7 efter att ha öppnat en terminal.

1. Klicka på Windows Start och välj Kör.
  2. I dialogrutan Kör:
    Användare av Windows XP, 2000 eller NT: skriv cmd och klicka sedan på OK.
    Användare av Windows Me, 98 eller 95: skriv command och klicka sedan på OK.
  3. Skriv Ping 127.0.0.1. Det här är adressen till din lokala värd och det kontrollerar att TCP/IP-protokollet har installerats och fungerar på rätt sätt. Om du inte kan slutföra ping-begäran kan du läsa i dokumentationen till operativsystemet Windows om hur du installerar TCP/IP.
  4. Hämta IP-information till datorn (IP-adress).

Användare av Windows XP, 2000 och NT:
    Tryck på Start och välj sedan Kör.
    Skriv cmd och tryck på ENTER.
    Skriv ipconfig och tryck på ENTER.

Användare av Windows Me, 98 och 95:
    Tryck på Start och välj sedan Kör.
    Skriv winipcfg och tryck på ENTER.
  5. Skriv Ping följt av IP-adressen till datorn. Det säkerställer att datorn svarar på begäran. Om datorns IP-adress är 169.254.xxx.xxx eller om du inte kan slutföra ping-begäran kontrollerar du att alla kablar är ordentligt anslutna, drar ur kontakten till Wireless MAXg Access Point, sätter i den igen och startar om datorn.
  6. Skriv Ping följt av IP-adressen till åtkomstpunkten. Om du kan upprätta en anslutning till Wireless MAXg Access Point får du åtkomst till det webbaserade användargränssnittet där du kan göra inställningar. Om du inte kan upprätta en anslutning till åtkomstpunkten kontrollerar du att alla kablar är ordentligt anslutna, drar ur kontakten, sätter i den igen och startar om datorn. Om ping-begäran ändå inte kan slutföras går du till Jag kan inte kommunicera med Wireless MAXg Access Point i felsökningsavsnittet.
  7. Skriv Ping följt av LAN-IP-adressen till gatewayen om du vill kontrollera anslutningen till gatewayen. På så sätt kan du kontrollera att du kan komma förbi åtkomstpunkten, till gatewayen. Ett exempel på en gateway är en router.

Obs! Innan du går vidare till steg 8 och 9 bör du anteckna gatewayens WAN-information, inklusive WAN-IP-adressen och DNS-serveradressen.
  8. Skriv Ping följt av WAN-IP-adressen till gatewayen. Det här är den adress som tillhandahålls antingen av Internet-leverantören eller av det externa lokala nätverket. Med den här proceduren säkerställer du att du har åtkomst till Internet.
  9. Skriv Ping följt av den kända DNS-serveradressen. På det här sättet kan du matcha giltiga Internet-värdnamn (t.ex. usr.com) med IP-adresser och verifiera att du har åtkomst till Internet.