Nelze získat přístup k Internetu.

Jestliže už nemáte přístup k Internetu, přečtěte si nejprve Základní postupy řešení problémů na hlavní stránce Řešení problémů.

Při připojování počítače k Internetu prostřednictvím přístupového bodu musí vzájemně spolupracovat několik zařízení.

Přístup k Internetu muže selhat u kteréhokoli z těchto zařízení nebo u spojení těchto zařízení. Při řešení problému potřebujete identifikovat zařízení nebo spojení, které selhává, a napravit nežádoucí stav. Při identifikaci a odstranění problému postupujte následovně:

  1. Zkontrolujte světelné indikátory.

  2. Používáte-li systém Windows, spusťte test sítě USRobotics.

  3. Ověřte spojení mezi počítače a přístupovým bodem.

  4. Ověřte spojení mezi přístupovým bodem a jiným síťovým zařízením.

Kontrola světelných indikátorů

Zkontrolujte světelné indikátory všech síťových zařízení mezi počítače a bodem, kterým služba Internet vstupuje do budovy. Jestliže jedno nebo více těchto zařízení signalizuje problém, prostudujte si dokumentaci pro toto zařízení a uveďte jej do normálního provozního stavu. U přístupového bodu by měly svítit následující kontrolky LED: (napájení, WLAN a LAN).

Spuštění testu sítě USRobotics (pouze pro uživatele systému Windows)

Spusťte USRobotics Network Test (Test sítě USRobotics) ze složky Troubleshooting (Řešení problémů) na instalačním disku CD-ROM společnosti USRobotics.

Pokud se po spuštění testu sítě USRobotics a provedení pokynů v nástroji stále nemůžete připojit k Internetu, proveďte ručně následující postup.

Ověření spojení mezi počítačem a přístupovým bodem

Spusťte nástroj bezdrátového adaptéru. Hlásí úspěšné připojení k přístupovému bodu?

Bezdrátové připojení navázáno

Pokud nástroj bezdrátového zařízení hlásí úspěšné bezdrátové připojení, je možné, že je váš počítač připojen k sousednímu přístupovému bodu, nikoliv k vašemu. Použijte bezdrátové zařízení ke kontrole názvu sítě (SSID) přístupového bodu, ke kterému jste připojeni. Je-li bezdrátový adaptér připojen k nesprávnému přístupovému bodu, použijte nástroj k nucenému připojení počítače k přístupovému bodu (viz dokumentace pro bezdrátový adaptér).

Jste-li připojeni k přístupovému bodu, a stále nemáte přístup k Internetu, ověřte reakce přístupového bodu přihlášením na stránky s konfigurací.

Bezdrátové připojení nenavázáno

Pokud jste povolili filtrování adres MAC, zkontrolujte, zda má bezdrátový adaptér povolení připojit se k přístupovému bodu. Vezměte v úvahu, že filtrování adres MAC odkazuje na konkrétní bezdrátové adaptéry. Pokud používáte filtrování adres MAC a změnili jste bezdrátové adaptéry, je nutné do seznamu adres MAC pro filtrování v přístupovém bodu přidat adresu MAC nového bezdrátového adaptéru.

Ověření spojení mezi přístupovým bodem a jiným síťovým zařízením

  1. U zařízení, k němuž je přístupový bod připojen kabelem Ethernet, zkontrolujte kontrolky LED napájení a stavu. Zkontrolujte, že zařízení je napájené a připojené k Internetu. Informace o indikátorech stavu naleznete v dokumentaci k zařízení.

  2. Je-li přístupový bod konfigurován pro dynamické získání adresy IP, zkontrolujte, že v síťovém zařízení je spuštěný server DHCP.

  3. Je-li přístupový bod připojen přímo k modemu, zjistěte v dokumentaci modemu, zda je třeba u přístupového bodu nastavit statickou adresu IP, bránu a záznamy DNS nebo zda se tyto údaje zjistí pomocí DHCP, potom zkontrolujte, zda je přístupový bod příslušně nakonfigurován.

  4. Zkontrolujte router nebo jiné síťové zařízení pomocí příkazu ping. Pokud zařízení reaguje na ping, má přístupový bod spojení se síťovým zařízením. V dokumentaci zařízení si prostudujte ladění spojení mezi zařízením a vaším poskytovatele služeb Internetu.

Návrat na stránku Řešení problémů