Het access point installeren

Stap één: het access point aansluiten

1. Kijk naar het etiket op de onderzijde van het access point en noteer het LAN MAC-adres. Mogelijk hebt u dit adres nodig om het access point van andere apparaten op het netwerk te onderscheiden.

2. Sluit de meegeleverde antenne op de achterzijde van het access point aan (als deze nog niet is aangesloten).

3. Sluit de meegeleverde Ethernet-kabel aan op de LAN-poort van het access point en op een LAN-poort van het netwerkapparaat.

4. Sluit het access point als volgt op een stopcontact aan:

1. Sluit de meegeleverde netvoedingsadapter op de 9VDC-poort van het access point aan.

2. Sluit de netvoedingsadapter aan op een gewoon stopcontact.

Opmerking: dit apparaat dient van voeding te worden voorzien via een voedingseenheid van klasse 2 met een vermogen van 9 VDC/1200 mA die rechtstreeks op het stopcontact wordt aangesloten.

Stap twee: de installatiewizard starten

Dankzij de installatiewizard is het eenvoudig om de basisinstallatie van het access point uit te voeren. Ga om de wizard voor een ander besturingssysteem dan Windows te gebruiken naar Installatiewizard voor niet-Windows-gebruikers.

Installatiewizard voor Windows-gebruikers

Als u een Windows-besturingssysteem gebruikt, kunt u het installatieprogramma op de installatie-cd van USRobotics gebruiken om de te installeren en uit te voeren. Zo kunt u de basisinstellingen eenvoudig en zonder onderbrekingen configureren:

1. Plaats de installatie-cd van USRobotics in het cd-rom- of dvd-station.

Indien de cd niet automatisch begint, kunt u deze als volgt handmatig starten:

1. Windows Vista: klik in Windows op Start > Computer.

Windows XP: klik in Windows op Start > Deze computer.

Windows 2000: dubbelklik op Deze computer op het bureaublad.

2. Dubbelklik op het cd-rom-station.

2. Klik als hier om wordt gevraagd op autorun.exe uitvoeren. Klik op Doorgaan als hier door Gebruikersaccountbeheer om wordt gevraagd.

3. Selecteer de door u gewenste taal indien daar om wordt gevraagd. Lees als dit wordt aangegeven de licentieovereenkomst en klik op Akkoord.

4. Volg de instructies op het scherm op om de Locator te installeren.

Het hulpprogramma start na de installatie automatisch op:

5. Klik op Next (Volgende).

Als uw computer meer dan één netwerkadapter heeft, geeft de Locator deze in een lijst weer:

6. Selecteer de adapter die is aangesloten op het netwerk van het access point en klik op Next (Volgende).

De Locator geeft het access point en alle andere gedetecteerde USRobotics-apparaten in een lijst weer:

7. Selecteer het apparaat waarvan het MAC-adres overeenkomt met het LAN MAC-adres op de onderzijde van het access point en klik op Next (Volgende).

De Locator geeft het IP-adres en het LAN MAC-adres van het access point weer:

8. Klik op Finish (Voltooien).

De Locator start de installatiewizard van het access point op:

Ga verder met Stap drie: de basisinstellingen configureren.

Installatiewizard voor niet-Windows-gebruikers

Als u een ander besturingssysteem dan Windows gebruikt, dient u eerst het IP-adres van het access point te achterhalen. Vervolgens kunt u de installatiewizard starten om de basisinstellingen van het access point te configureren.

Het IP-adres van het access point achterhalen

Het netwerkapparaat waarop u het access point hebt aangesloten, wijst de IP-adressen binnen uw lokale netwerk toe. Het IP-adres van het access point achterhalen:

1. Ga naar het configuratieprogramma of de configuratiepagina's van het netwerkapparaat. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie bij het netwerkapparaat.

2. Ga naar de lijst met clients van het netwerkapparaat.

3. Zoek in deze lijst met clients het LAN MAC-adres van het access point.

Het LAN MAC-adres van het access point staat op het etiket aan de onderzijde van het access point.

4. Noteer het IP-adres dat bij het LAN MAC-adres van het access point hoort.

De installatiewizard uitvoeren

1. Start uw webbrowser.

2. Voer op de locatie- of adresregel het IP-adres van het access point in en druk op ENTER.

De wizard geeft de welkomstpagina weer:

Stap drie: de basisinstellingen configureren

Volg de aanwijzingen op het scherm op en voltooi de basisinstallatie van het access point als volgt:

Opmerking: druk als tijdens het gebruik van de installatiewizard het bericht verschijnt dat een pagina niet kan worden gevonden op de knop Terug in uw webbrowser of vernieuw de pagina.

1. Klik op Start (Start).

De installatiewizard geeft de eerste installatiepagina weer:

2. Voer bij Network Name (Netwerknaam) de nieuwe netwerknaam in.

Dit is de naam waarmee het door draadloze apparaten wordt herkend.

3. Selecteer bij Method (Methode) een beveiligingsmethode en voer de coderingstekenreeks in.

4. Opmerking: om uw draadloze netwerk optimaal te beveiligen, raden we u aan de draadloze beveiligingsmethode WPA2 and WPA (PSK) (WPA2 en WPA (PSK)) te selecteren en TKIP and AES (TKIP en AES) in te stellen voor de codering.

5. Klik op Next (Volgende).

6. De installatiewizard geeft de pagina Login Setup (Aanmeldingsgegevens instellen) weer:

7. Voer bij User name (Gebruikersnaam) een gebruikersnaam en bij Password (Wachtwoord) een wachtwoord in en klik op Finish (Voltooien).

Opmerking: noteer de gebruikersnaam en het wachtwoord die u hebt ingevoerd. U hebt deze gegevens nodig om toegang tot de configuratiepagina's van het access point te krijgen.

8. Het access point geeft aan dat de configuratie is voltooid.

9. Klik op Continue (Doorgaan).

10. Voer als hier om wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord die u zojuist hebt aangemaakt in.

De pagina Status (Status) van het access point wordt weergegeven. Als u handmatig draadloze apparaten op het access point wilt aansluiten, hebt u de informatie op de pagina Status (Status) nodig. Voeg de pagina toe aan uw favorieten zodat u eenvoudig toegang tot deze informatie hebt.

U hebt de installatieprocedure met succes voltooid. U kunt uw netwerkverbinding verifiëren door het op www.usr.com/productreg/ te registreren.

Raadpleeg Een draadloze client aansluiten in deze gebruikershandleiding om een draadloos apparaat op het access point aan te sluiten.

Een back-up van de configuratie-instellingen maken

Een back-up maakt het gemakkelijker om uw configuratie-instellingen opnieuw toe te passen nadat u om welke reden dan ook de fabrieksinstellingen van het access point hebt hersteld. USRobotics beveelt u aan nu een back-up van de instellingen te maken.

1. Klik in de configuratiepagina's op het tabblad Device (Apparaat) en ga naar Back Up Settings (Back-up van instellingen maken).

2. Klik op Back Up (Back-up).

U wordt door het besturingssysteem gevraagd of u het bestand wilt opslaan of openen.

3. Klik op Save (Opslaan).