Δεν μπορώ πλέον να συνδεθώ στο Διαδίκτυο.

Αν δεν μπορείτε πλέον να προσπελάσετε το Διαδίκτυο, ανατρέξτε πρώτα στη Βασική διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων στην κεντρική σελίδα Αντιμετώπισης προβλημάτων.

Όταν ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί ένα σημείο πρόσβασης για σύνδεση στο Διαδίκτυο, πρέπει να συνεργαστούν πολλαπλές συσκευές:

Η πρόσβασή σας στο Διαδίκτυο ενδέχεται να διακόπτεται σε οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές ή σε οποιαδήποτε από τις συνδέσεις μεταξύ τους. Για να επιλύσετε το πρόβλημα αυτό, θα πρέπει να αναγνωρίσετε τη συσκευή ή τη σύνδεση που προκαλεί τη βλάβη και, στη συνέχεια, να διορθώσετε το πρόβλημα που προκαλεί την κατάσταση αυτή. Εκτελέστε τις παρακάτω διαδικασίες προκειμένου να εντοπίσετε και να επιλύσετε το πρόβλημα:

  1. Ελέγξτε τις ενδεικτικές λυχνίες.

  2. Μόνον για τους χρήστες Windows: εκτελέστε τη δοκιμή USRobotics Network Test.

  3. Ελέγξτε τη σύνδεση μεταξύ του υπολογιστή σας και του σημείου πρόσβασης.

  4. Ελέγξτε τη σύνδεση μεταξύ του σημείου πρόσβασης και της άλλης συσκευής δικτύου που διαθέτετε.

Ελέγξτε τις ενδεικτικές λυχνίες

Ελέγξτε τις ενδεικτικές λυχνίες όλων των συσκευών δικτύου που μεσολαβούν μεταξύ του υπολογιστή και του σημείου όπου η διαδικτυακή υπηρεσία εισέρχεται στο κτίριο. Εάν μία ή περισσότερες από τις συσκευές αυτές έχει παρουσιάσει σφάλμα, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση της συσκευής αυτής για να την επαναφέρετε σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Στο σημείο πρόσβασης, θα πρέπει να είναι αναμμένες οι παρακάτω λυχνίες LED: (λειτουργίας, WLAN και LAN).

Εκτελέστε τη δοκιμή USRobotics Network Test (μόνο για χρήστες Windows)

Εκτελέστε τη δοκιμή USRobotics Network Test από το φάκελο Αντιμετώπιση προβλημάτων στο δίσκο CD-ROM εγκατάστασης της USRobotics.

Εάν εκτελέσετε τη δοκιμή USRobotics Network Test, ακολουθήσετε τις οδηγίες του βοηθητικού προγράμματος και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε με το Διαδίκτυο, ακολουθήστε τις υπόλοιπες διαδικασίες παρακάτω.

Ελέγξτε τη σύνδεση μεταξύ του υπολογιστή σας και του σημείου πρόσβασης

Εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου. Αναφέρει ότι η σύνδεση με το σημείο πρόσβασής σας ήταν επιτυχής;

Εάν χρησιμοποιείτε ασύρματη σύνδεση

Εάν το βοηθητικό πρόγραμμα του ασύρματου δικτύου αναφέρει επιτυχημένη σύνδεση, πιθανόν ο υπολογιστής σας να έχει συνδεθεί στο σημείο πρόσβασης κάποιου γείτονα και όχι στο δικό σας. Χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα ασύρματου δικτύου για να ελέγξετε το όνομα δικτύου (SSID) του σημείου πρόσβασης στο οποίο είστε συνδεδεμένος. Εάν ο προσαρμογέας ασύρματου δικτύου είναι συνδεδεμένος σε λάθος σημείο πρόσβασης, χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης για να εξαναγκάσετε τον υπολογιστή σας να συνδεθεί στο σημείο πρόσβασής σας (ανατρέξτε στην τεκμηρίωση του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου).

Αν είστε συνδεδεμένος στο σημείο πρόσβασης και εξακολουθείτε να μην έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, βεβαιωθείτε ότι το σημείο πρόσβασης αποκρίνεται με σύνδεση στις σελίδες διαμόρφωσης.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ασύρματη σύνδεση

Αν έχετε ενεργοποιήσει το φιλτράρισμα MAC στο σημείο πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι ο προσαρμογέας ασύρματου δικτύου επιτρέπεται να συνδεθεί στο σημείο πρόσβασης. Έχετε υπ' όψιν σας ότι η δυνατότητα φιλτραρίσματος MAC αναφέρεται σε συγκεκριμένους προσαρμογείς ασύρματου δικτύου. Εάν χρησιμοποιείτε φιλτράρισμα MAC και έχετε αλλάξει ασύρματους προσαρμογείς, θα χρειαστεί να προσθέσετε τη διεύθυνση MAC του νέου ασύρματου προσαρμογέα στον κατάλογο φιλτραρίσματος MAC του σημείου πρόσβασης.

Ελέγξτε τη σύνδεση μεταξύ του σημείου πρόσβασης και της άλλης συσκευής δικτύου που διαθέτετε.

  1. Στη συσκευή στην οποία έχει συνδεθεί το σημείο πρόσβασης μέσω καλωδίου ethernet, ελέγξτε τις λυχνίες LED λειτουργίας και κατάστασης. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία και ότι είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο. Ανατρέξτε στα εγχειρίδια τεκμηρίωσης της συσκευής σας για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις ενδεικτικές λυχνίες κατάστασης.

  2. Εάν το σημείο πρόσβασης είναι διαμορφωμένο να λαμβάνει μια διεύθυνση IP δυναμικά, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή δικτύου διαθέτει διακομιστή DHCP σε λειτουργία.

  3. Εάν το σημείο πρόσβασης είναι συνδεδεμένο απευθείας στο μόντεμ σας, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση του μόντεμ για να δείτε εάν το σημείο πρόσβασης χρειάζεται να έχει ρυθμίσεις στατικής διεύθυνσης IP, πύλης και διακομιστή DNS ή εάν θα λάβει τη διεύθυνση δικτύου χρησιμοποιώντας DHCP. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το σημείο πρόσβασης είναι ρυθμισμένο αντίστοιχα.

  4. Κάντε ping στο δρομολογητή ή σε άλλη συσκευή δικτύου. Εάν υπάρξει απόκριση στο ping, το σημείο πρόσβασης έχει πρόσβαση στη συσκευή δικτύου. Ανατρέξτε στην τεκμηρίωση της συσκευής για τη διόρθωση λαθών στη σύνδεση μεταξύ της συσκευής και του Παρόχου υπηρεσιών Διαδικτύου που χρησιμοποιείτε.

Επιστροφή στη σελίδα Αντιμετώπισης προβλημάτων