Nem tudok csatlakozni az internethez.

Ha nem tud az internethez csatlakozni, először tekintse meg a Alapvető hibaelhárítási folyamat fejezetet a Hibaelhárítás főoldalán.

Ha a számítógépe hozzáférési pont segítségével csatlakozik az internethez, egy sor készüléknek kell együtt dolgoznia:

Az internetelérés hibáját bármelyik fenti eszköz, illetve az ezek közötti bármelyik kapcsolat okozhatja. A probléma megoldásához meg kell találnia a készüléket vagy kapcsolóelemet, amely a hibás működésért felelős, majd el kell a hibát hárítania. Hajtsa végre a következő eljárásokat a hiba megtalálásához és kijavításához:

  1. Ellenőrizze a jelzőfényeket.

  2. Csak Windows rendszert használóknak: futtassa a USRobotics Network Test (USRobotics hálózatteszt) programot.

  3. Ellenőrizze az összeköttetést a számítógép és a hozzáférési pont közt.

  4. Ellenőrizze az összeköttetést a hozzáférési pont és a többi hálózati eszköz közt.

Ellenőrizze a jelzőfényeket.

Ellenőrizze a számítógép és az internetszolgáltatás épületbe való belépése közti összes hálózati eszköz jelzőfényeit. Ha egy vagy több ilyen készülék hibát jelez, nézzen utána az adott készülék gépkönyvében, hogyan állítható helyre a normál működés. A hozzáférési ponton az alábbi LED-jelzőfényeknek kell világítaniuk: (feszültség, WLAN és LAN).

Csak Windows-rendszert használóknak: futtassa a USRobotics Network Test (USRobotics hálózatteszt) programot.

Futtassa a USRobotics Network Test (USRobotics hálózatteszt) programot a Troubleshooting (Karbantartás) könyvtárból, mely a USRobotics telepítő CD-lemezen található.

A USRobotics hálózatteszt elindítása után kövesse a segédprogram adta utasításokat. Ha még mindig nem tud az internetre csatlakozni, manuálisan végezze el az alábbi, hátralévő eljárásokat.

Ellenőrizze az összekötetést a számítógép és a hozzáférési pont közt.

Futtassa a vezeték nélküli adapter segédprogramot. Visszajelzi-e, hogy sikeres kapcsolatteremtés történt a hozzáférési ponttal?

Ha vezeték nélküli kapcsolatot használ:

Amennyiben a segédprogram sikeres kapcsolatteremtést jelez, előfordulhat, hogy a szomszéd hozzáférési pontjára csatlakozott a számítógépe a sajátja helyett. A vezeték nélküli segédprogram használatával ellenőrizheti a csatlakoztatott hozzáférési pont hálózati nevét (SSID). Ha rossz hozzáférési ponthoz csatlakozik a vezeték nélküli adapter, a segédprogram használatával a saját hozzáférési pontra csatlakoztatható a számítógép (lásd a vezeték nélküli adapter dokumentációját).

Ha él az összeköttetés a hozzáférési ponttal, és mégsincs hozzáférése az internethez, ellenőrizze, hogy a hozzáférési pont válaszol-e, ezt a konfigurációs oldalra való bejelentkezéssel teheti meg.

Ha nincs vezeték nélküli kapcsolat

Ha jóváhagyta a hozzáférési pont MAC-szűrését, ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli adaptere jogosult-e a hozzáférési ponttal kapcsolatba lépni. Vegye figyelembe, hogy a MAC-szűrés meghatározott, vezeték nélküli adapterekre vonatkozik. Ha MAC-szűrést használ, és kicserélte a vezeték nélküli adaptert, akkor hozzá kell adnia az új vezeték nélküli adapter MAC-címét a hozzáférési pont MAC-szűrési listájához.

Ellenőrizze az összeköttetést a hozzáférési pont és a többi hálózati eszköz közt.

  1. Ellenőrizze a hálózati és az állapotjelző LED-eket azokon a készülékeken, amelyek Ethernet-kábellel csatlakoznak a hozzáférési ponthoz. Ellenőrizze, hogy a készülék feszültség alatt van-e és rá van-e kapcsolva az internetre. A készülék dokumentációjában nézzen utána az állapotkijelzők által biztosított információknak.

  2. Ha a hozzáférési pont úgy lett beállítva, hogy dinamikusan kapjon IP-címet, akkor ellenőrizze, hogy a hálózati készülék rendelkezik-e aktív DHCP-kiszolgálóval.

  3. Ha a hozzáférési pont közvetlenül csatlakozik a modemhez, akkor nézzen utána a modem dokumentációjában, hogy a hozzáférési pontnak rendelkeznie kell-e statikus IP-címmel, átjáróval és DNS-bejegyzéssel, vagy pedig a DHPC segítségével kapja meg a hálózati címet; majd ellenőrizze, hogy a hozzáférési pont ennek megfelelően van-e konfigurálva.

  4. Pingelje az útválasztót vagy az egyéb hálózati eszközöket. Ha a pingre érkezik válasz, akkor a hozzáférési pont eléri a hálózati eszközt. Nézzen utána a készülék dokumentációjában, hogyan lehet hibakeresést végrehajtani a készülék és az internetszolgáltató közt.

Vissza a Hibaelhárítás oldalra