Ansluta en trådlös enhet

Med Wi-Fi Protected Setup™

Läs den trådlösa enhetens dokumentation för att avgöra om den kan ansluta till med Wi-Fi Protected Setup (WPS). WPS-enheter ansluts till nätverket med en knapp eller en PIN-kod. Se den trådlösa enhetens dokumentation för att ta reda på vilken metod enheten använder och hur du hittar enhetens knapp eller PIN-kod.

1. Var beredd att starta WPS på den trådlösa enheten.
  2. Logga in på åtkomstpunktens konfigurationssidor.

3. Gå till sidan Status och klicka på Add wireless device (lägg till trådlös enhet).

4. Gör något av följande:

Den trådlösa enheten känner av åtkomstpunktens inställningar för trådlös säkerhet och upprättar en säker, trådlös anslutning till nätverket.

Utan Wi-Fi Protected Setup

Gör följande om den trådlösa enheten inte har stöd för WPS eller om du vill ansluta enheten till åtkomstpunkten manuellt:

1. Kontrollera att den trådlösa enheten som ska anslutas till nätverket är inställd på infrastrukturellt läge. Instruktioner om hur du ändrar den trådlösa enhetens läge finns i enhetens dokumentation.
  2. Ställ in nätverksnamnet eller SSID i inställningarna för den trådlösa enheten till samma namn som används i åtkomstpunkten. Nätverksnamnet för åtkomstpunkten finns på sidan Status.
  3. Kontrollera att den trådlösa enhetens inställningar för trådlös säkerhet stämmer överens med de som konfigurerats i åtkomstpunkten. Åtkomstpunktens inställningar för trådlös säkerhet finns på sidan Status. Instruktioner om hur du ändrar den trådlösa enhetens inställningar för trådlös säkerhet finns i enhetens dokumentation.