Konfigurationssidorna

innehåller konfigurationssidor så att du kan hantera och övervaka åtkomstpunkten från alla datorerna i nätverket. Under normala användningsförhållanden behöver du inte ändra den grundkonfiguration som gjordes när du installerade åtkomstpunkten. Om nätverksmiljön däremot skulle ändras kan det bli nödvändigt att konfigurera om åtkomstpunkten i enlighet med den nya miljön.

Ämnena nedan täcker in följande delar av konfigurationssidorna:

Konfigurera webbläsaren

Det kan vara nödvändigt att avaktivera funktionen för HTTP-proxy i webbläsaren så att konfigurationssidorna visar den mest aktuella informationen.

Internet Explorer-användare:

1. Klicka på Verktyg > Internet-alternativ och sedan på fliken Anslutningar.

2. Välj Ring aldrig upp en anslutning och klicka sedan på Verkställ.

3. Klicka på OK.

4. Klicka på Verktyg > Internet-alternativ och sedan på fliken Anslutningar igen.

5. Klicka på knappen LAN-inställningar.

6. Avmarkera alla kryssrutor och klicka på OK.

7. Klicka på OK igen.

Användare av Netscape Navigator 8.x:

1. Klicka på Verktyg > Alternativ > Allmänt.

2. Klicka på knappen Anslutningsinställningar.

3. Välj Direktanslutning till Internet och klicka på OK.

Logga in på konfigurationssidorna

Om du vet åtkomstpunktens IP-adress skriver du den i webbläsarens plats- eller adressfält och trycker på ENTER. Om du inte vet åtkomstpunktens IP-adress tar du reda på den med någon av följande procedurer:

Använda (endast Windows-användare)

1. Windows Vista eller XP: Klicka på Start > Alla program > .

Övriga Windows-operativsystem: Klicka på Start > Program > .

Sökningens välkomstskärm visas:

2. Klicka på Nästa.

I sökningen visas åtkomstpunkten samt alla andra USRobotics som hittades:

3. Hitta i listan. (Om det finns mer än en väljer du den enhet vars MAC-adress stämmer överens med LAN-MAC-adressen på undersidan av åtkomstpunkten som du försöker komma åt). Anteckna IP-adressen som är associerad med åtkomstpunktens LAN-MAC-adress.
  4. Klicka på Nästa.

Hitta åtkomstpunktens IP-adress manuellt

Den nätverksenhet som åtkomstpunkten är ansluten till tilldelar IP-adresser i ditt lokala nätverk. Hitta åtkomstpunktens IP-adress:

1. Öppna konfigurationsprogrammet eller konfigurationssidorna för nätverksenheten. Mer detaljerad information finns i nätverksenhetens dokumentation.

2. Hitta listan över klienter som är kopplade till nätverksenheten.

3. Hitta åtkomstpunktens LAN-MAC-adress i klientlistan.

4. Anteckna IP-adressen som är associerad med åtkomstpunktens LAN-MAC-adress.

Konfigurera sidreferens

Konfigurationssidorna är indelade i de funktionsområden som visas på respektive flikar och i listan nedan. Klicka på följande länkar om du vill se en beskrivning av respektive sida: