Installera åtkomstpunkten

Steg ett: ansluta åtkomstpunkten

1. Se etiketten på undersidan av åtkomstpunkten och anteckna enhetens LAN-MAC-adress. Den kan behövas för att skilja åtkomstpunkten från andra enheter i nätverket.

2. Anslut den medföljande antennen på baksidan av åtkomstpunkten om den inte redan har anslutits.

3. Anslut LAN-porten på åtkomstpunkten till en LAN-port på nätverksenheten med den medföljande Ethernet-kabeln.

4. Anslut åtkomstpunkten till strömförsörjningen så här:

1. Anslut den medföljande strömenheten till 9VDC-porten på åtkomstpunkten.

2. Sätt i strömenheten i ett vanligt eluttag.

Obs! Den här produkten är avsedd att användas med en listad och klass 2-märkt direktansluten strömenhet med 9 V DC, 1 200 mA.

Steg två: starta installationsguiden

Med hjälp av installationsguiden blir det enklare att utföra den grundläggande inställningen av åtkomstpunkten. Starta installationsguiden i andra operativsystem än Windows genom att gå till Installationsguide för annat operativsystem än Windows.

Installationsguiden för Windows-användare

Om du har ett Windows-operativsystem använder du installationsprogrammet på USRobotics-installationsskivan för att installera och köra samt konfigurera grundinställningarna i en smidig procedur:

1. Sätt in USRobotics-installationsskivan i CD-ROM- eller DVD-enheten.

Om CD-skivan inte startar automatiskt startar du den manuellt så här:

1. Windows Vista: Klicka på Start > Den här datorn.

Windows XP: Klicka på Windows Start > Den här datorn.

Windows 2000: Dubbelklicka på Den här datorn på skrivbordet.

2. Dubbelklicka på CD-enheten.

2. Om det behövs klickar du på Kör autorun.exe. Klicka på Fortsätt om du uppmanas till det i kontrollen av användarkonto.

3. Välj önskat språk om du ombeds göra det. Läs igenom licensavtalet om du ombeds att göra det och klicka på Ja.

4. Följ anvisningarna på skärmen och installera sökverktyget.

När verktyget har installerats startar det automatiskt:

5. Klicka på Nästa.

Om datorn har mer än ett nätverkskort listas de i sökverktyget:

6. Välj det nätverkskort som är anslutet till åtkomstpunktens nätverk och klicka på Nästa.

Åtkomstpunkten samt alla andra USRobotics-enheter som hittas visas i listan:

7. Välj den enhet vars MAC-adress stämmer överens med LAN-MAC-adressen på undersidan av åtkomstpunkten och klicka på Nästa.

Åtkomstpunktens IP-adress och LAN-MAC-adress visas:

8. Klicka på Slutför.

Sökverktyget startar installationsguiden för åtkomstpunkten:

Fortsätt till "Steg tre: konfigurera de grundläggande inställningarna".

Installationsguide för annat operativsystem än Windows

Om du använder ett annat operativsystem än Windows måste du först ta reda på åtkomstpunktens IP-adress. Sedan startar du installationsguiden och konfigurerar åtkomstpunktens grundinställningar.

Ta reda på IP-adressen till åtkomstpunkten

Den nätverksenhet som åtkomstpunkten är ansluten till tilldelar IP-adresser i ditt lokala nätverk. Hitta åtkomstpunktens IP-adress:

1. Öppna konfigurationsprogrammet eller konfigurationssidorna för nätverksenheten. Se detaljerad information i nätverksenhetens dokumentation.

2. Hitta listan över klienter som är associerade med nätverksenheten.

3. Hitta åtkomstpunktens LAN-MAC-adress i klientlistan.

Åtkomstpunktens LAN-MAC-adress finns på etiketten på åtkomstpunktens undersida.

4. Anteckna IP-adressen som är associerad med åtkomstpunktens LAN-MAC-adress.

Köra installationsguiden

1. Starta en webbläsare.

2. Skriv åtkomstpunktens IP-adress i plats- eller adressfältet och tryck på ENTER.

Välkomstfönstret visas:

Steg tre: konfigurera de grundläggande inställningarna

Följ instruktionerna på skärmen i installationsguiden och slutför installationen av åtkomstpunkten så här:

Obs! Om felmeddelandet ”Sidan kan inte visas” visas när du använder installationsguiden trycker du på knappen Bakåt i webbläsaren eller uppdaterar sidan.

1. Klicka på Start.

Den första sidan i installationsguiden visas:

2. Ange ett nytt Network Name (nätverksnamn).

Det här namnet identifierar för trådlösa enheter.

3. Välj en Method (metod) för säkerhet och ange en lösenordsfras.

4. Obs! För de trådlösa säkerhetsinställningarna rekommenderas att du väljer den trådlösa säkerhetsmetoden WPA2 och WPA (PSK) med krypteringen TKIP och AES för de flesta säkra trådlösa nätverk.

5. Klicka på Nästa.

6. Installationsguiden visar inloggningssidan i installationen:

7. Ange ett User name (användarnamn) och Password (lösenord) och klicka på Finish (slutför).

Obs! Kom ihåg användarnamnet och lösenordet. De behövs när du vill komma åt åtkomstpunktens konfigurationssidor.

8. Åtkomstpunkten bekräftar konfigurationen.

9. Klicka på Continue (fortsätt).

10. Ange användarnamnet och lösenordet om det behövs.

Åtkomstpunkten visar statussidan. Om du ska ansluta trådlösa enheter till åtkomstpunkten manuellt behöver du uppgifterna på statussidan. Du kan markera sidan så att du lätt kommer åt den information som behövs.

Du har slutfört installationen. Kontrollera nätverksanslutningen genom att registrera www.usr.com/productreg/.

Om du vill ansluta en trådlös enhet till åtkomstpunkten går du till Ansluta en trådlös enhet i den här användarhandboken.

Säkerhetskopiera konfigurationsinställningarna

Genom att ha en säkerhetskopia minskas det arbete som krävs för att göra konfigurationsinställningarna igen om du skulle behöva återställa åtkomstpunkten till fabriksinställningarna. USRobotics rekommenderar att du säkerhetskopierar inställningarna nu.

1. På konfigurationssidorna klickar du på fliken Device (enhet) och bläddrar nedåt till Back Up Settings (säkerhetskopiera inställningarna).

2. Klicka på Back Up (säkerhetskopiera).

Du uppmanas att spara eller öppna filen i systemet.

3. Klicka på Save (spara).