Odstraňování chyb při používání příkazu Ping

Pokud kdykoliv během používání příkazu ping neobdržíte odpověď s hlášením o úspěšném provedení příkazu, znamená to, že adresa, kterou se pokoušíte kontaktovat, byla změněna a způsobuje problémy, nebo již není dostupná. Ověřte si adresu ve webovém uživatelském rozhraní a proveďte potřebné úpravy pomocí režimu konzoly. Po provedení úprav pokračujte v proceduře s příkazem ping.

Poznámka: Uživatelé systému Linux mohou provést kroky 3 až 7 po otevření terminálu.

  1. V systému Windows klepněte na tlačítko Start a potom na příkaz Spustit.
  2. V dialogovém okně Spustit:
    Uživatelé operačních systémů Windows XP, 2000 a NT: Zadejte příkaz cmd a klepněte na tlačítko OK.
    Uživatelé operačních systémů Windows Me, 98 a 95: Zadejte příkaz command a klepněte na tlačítko OK.
  3. Zadejte řetězec Ping 127.0.0.1. Toto je adresa místního hostitele a tento příkaz ověří, zda je v počítači nainstalován protokol TCP/IP a zda správně funguje. Pokud tento příkaz ping nelze dokončit, odpojte zařízení Wireless MAXg Router a pak zopakujte proces instalace.
  4. Zadejte příkaz Ping s vaší adresou IP. Tím zajistíte, aby počítač reagoval na požadavky. Pokud příkaz Ping nelze dokončit, ujistěte se, zda jsou řádně připojeny všechny kabely a zda jsou instalovány všechny správné ovladače.
  5. Zadejte příkaz Ping s adresou vaší brány a ověřte, zda probíhá komunikace s bránou. Výchozí adresa brány je 192.168.2.1 Tímto postupem se zajistí přístup k zařízení Wireless MAXg Router. Pokud je možné navázat komunikaci se zařízením Wireless MAXg Router, můžete přistupovat ke stránce Administration (Správa) a konfigurovat nastavení. Pokud tento příkaz ping nelze dokončit, ujistěte se, že napájecí kabel zařízení Wireless MAXg Router je zapojen ke zdroji napájení a že je router správně připojen k počítači.
  6. Zadejte příkaz Ping s vnější internetovou adresou zařízení Wireless MAXg Router. Tuto adresu vám poskytne buď ISP nebo vnější síť LAN. Tímto postupem ověříte, že zařízení Wireless MAXg Router správně pracuje a umožňuje průchod komunikace.
  7. Zadejte příkaz Ping se známou adresou svého serveru DNS. Tím povolíte překlad platných názvů hostitelů v Internetu na adresy IP a ověříte možnost přístupu k Internetu.

Návrat na stránku Řešení problémů