Moje bezdrátová karta nepodporuje režim WPA. Mohu přesto zabezpečit svou síť?

Ano! Zařízení USR5461 Wireless MAXg Router podporuje následující formy bezdrátového zabezpečení:

Během úvodní konfigurace zařízení USR5461 Wireless MAXg Router je jako výchozí metoda zabezpečení vybrána možnost WPA2 and WPA (WPA2 a WPA). Pokud možnost WPA2 and WPA nechcete používat, vyberte pomocí následujících kroků jinou metodu zabezpečení.

  1. Spusťte webový prohlížeč. Do řádku webového prohlížeče pro zadávání umístění nebo adresy zadejte adresu webového uživatelského rozhraní routeru a stiskněte klávesu Enter. Výchozí adresa je 192.168.2.1

  2. Klepnutím na tlačítko Start spusťte úvodní konfiguraci zařízení Wireless MAXg Router.

  3. Zařízení MAXg Wireless Router je schopno automaticky nakonfigutrovat připojení k Internetu. Pokud se vaše připojení k Internetu nenakonfiguruje automaticky, vyberte svůj typ připojení k Internetu a zadejte požadované informace do příslušných políček. Po dokončení klepněte na tlačítko Next (Další).

  4. Zrušte zaškrtnutí políčka Secure the router against unauthorised access (recommended) (Zabezpečit router proti neoprávněnému přístupu (doporučeno)).

  5. Klepněte na tlačítko Další.

  6. Do připravených políček zadejte uživatelské jméno a heslo. Klepněte na tlačítko Dokončit.

  7. Klepnutím na tlačítko Continue (Pokračovat) přejdete na stránku Status (Stav) routeru.

  8. Po zobrazení okna pro zadání uživatelského jména a hesla zadejte vytvořené uživatelské jméno a heslo. Po klepnutí na tlačítko OK se načte stránka s nastavením routeru.

  9. Klepněte na možnost Security (Zabezpečení) v hlavní nabídce.

  10. Klepněte na rozevírací nabídku Method (Metoda) a zobrazte dostupné formy bezdrátového zabezpečení, které zařízení Wireless MAXg Router nabízí. Vyberte požadovanou metodu zabezpečení a poté zadejte požadované informace do příslušných políček. Po dokončení klepněte na tlačítko Save (Uložit) v dolní části stránky.

    Poznámka: Všichni bezdrátoví klienti, kteří se připojují k routeru, musejí být nakonfigurováni pomocí stejných údajů zabezpečení.

  11. Blahopřejeme! Úspěšně jste zabezpečili svůj router. Nyní mohou k routeru zabezpečeně přistupovat všichni bezdrátoví klienti, kteří mají nastaveny shodné parametry zabezpečení.

Návrat na stránku Řešení problémů