Nemohu se připojit k webovému uživatelskému rozhraní zařízení Wireless MAXg Router.

Možné řešení:

Zkontrolujte, zda jsou všechny kabely Ethernet správně a pevně připojeny a zda je napájecí kabel zapojen do elektrické zásuvky.

Možné řešení:

Ověřte nastavení připojení webového prohlížeče a zkontrolujte, zda je zakázána funkce HTTP Proxy prohlížeče. Je to nutné pro načtení stránek konfigurace zařízení Wireless MAXg Router pomocí webového prohlížeče. Spusťte webový prohlížeč.

Uživatelé aplikace Internet Explorer: Klepněte v nabídce Nástroje na příkaz Možnosti Internetu a potom přejděte na kartu Připojení. Zvolte možnost Nikdy nevytáčet připojení, klepněte na tlačítko Použít a na tlačítko OK. Znovu klepněte v nabídce Nástroje na příkaz Možnosti Internetu. Klepněte na kartu Připojení a klepněte na tlačítko Nastavení místní sítě. Zrušte zaškrtnutí všech zaškrtávacích políček a klepněte na tlačítko OK. Klepněte na tlačítko OK a zavřete okno Možnosti Internetu.

Uživatelé aplikace Netscape Navigator: Klepněte na nabídku Upravit, Předvolby a potom poklepejte na položku Upřesnit v okně Kategorie. Klepněte na položku Servery proxy, zvolte Přímé připojení k Internetu a pak klepněte na tlačítko OK. Znovu klepněte na položku Upravit, pak na položku Předvolby. V okně Kategorie poklepejte na položku Upřesnit a potom klepněte na položku Servery proxy. Zaškrtněte možnost Přímé připojení k Internetu a klepněte na tlačítko OK.

Návrat na stránku Řešení problémů