Instalace routeru

Krok 1: Připojení routeru

  1. Připojte modem DSL nebo kabelový modem k routeru:

    1. Vypněte počítač a modem.

    2. Připojte dodané antény k zadní straně routeru.

    3. Proveďte jeden z následujících postupů:

      Pokud je modem připojen k počítači pomocí kabelu Ethernet: Vyhledejte kabel Ethernet, který propojuje modem DSL nebo kabelový modem s adaptérem Ethernet v počítači, a odpojte jej pouze od počítače - neodpojujte tento kabel od modemu DSL nebo kabelového modemu.





      Pokud je modem připojen k počítači pomocí kabelu USB: Odpojte kabel USB od modemu i počítače. Kromě kabelu Ethernet dodaného s routerem budete potřebovat další kabel tohoto typu. Zapojte jeden konec kabelu Ethernet do portu Ethernet na zadní straně modemu DSL nebo kabelového modemu.


    Poznámka: Port USB na routeru je určen pouze pro připojení tiskárny USB. Nepřipojujte modem k portu USB na routeru. Pokyny k připojení tiskárny USB k routeru naleznete v části Instalace tiskárny USB.

    1. Zapojte volný konec kabelu Ethernet do portu WAN na zadní straně routeru.

  2. Připojte router k počítači:

    1. Připojte jeden konec dodaného kabelu Ethernet k adaptéru Ethernet v počítači.

    2. Druhý konec připojte k jednomu z portů LAN na routeru.

  3. Spusťte síť:

    1. Zapněte modem. Před spuštěním routeru počkejte, dokud se neustálí indikátory LED.

    2. Připojte dodaný napájecí kabel k portu 15VDC na routeru.

    Poznámka: Pro uživatele ve Velké Británii: K napájecímu adaptéru, který je odpojen, připojte odpovídající elektrickou zástrčku pro svou zemi. Použijte dostatečný tlak, aby zástrčka zaklapla pevně na své místo.



    1. Připojte napájecí adaptér do běžné elektrické zásuvky.

    2. Zapněte počítač.

 

Krok 2: Konfigurace základního nastavení připojení

  1. Spusťte webový prohlížeč.

  2. Do řádku pro umístění nebo adresu zadejte 192.168.2.1 a stiskněte klávesu ENTER, čímž získáte přístup na stránky konfigurace routeru.

Poznámka: Výchozí adresa IP routeru je 192.168.2.1.

  1. Klepněte na tlačítko Start. Průvodce nastavením vás provede základní konfigurací routeru.


Poznámka: Pokud se kdykoliv při použití stránek s konfigurací routeru zobrazí chyba „Page Not Found“ (Stránka nenalezena), stiskněte tlačítko Zpět ve webovém prohlížeči nebo obnovte stránku.

  1. Průvodce nastavením se pokusí automaticky detekovat připojení k Internetu.



    Pokud router připojení k Internetu automaticky nerozpozná, ověřte, zda jsou napájecí kabel a všechny kabely Ethernet správně připojeny. Týká se to kabelů, kterými je propojen router, modem a všechny počítače v síti. Ověřte také, zda je připojení k Internetu v provozuschopném stavu. Pak klepejte na tlačítko Detect Connection (Vyhledat připojení), dokud se neobjeví obrazovka „Internet Connection Configured“ (Připojení k Internetu je nakonfigurováno).

    Pokud se router stále nemůže připojit, můžete ručně zadat informace o poskytovateli služeb Internetu (ISP) nebo přejít do části Řešení problémů.

  2. Klepněte na tlačítko Next (Další).

  3. Proveďte jeden z následujících postupů:

    1. Chcete-li k nastavení zabezpečení bezdrátového připojení použít režim SecureEasySetup, zaškrtněte políčko Set wireless security using SecureEasySetup (Nastavit zabezpečení bezdrátového připojení pomocí SecureEasySetup) a klepněte na tlačítko na obrazovce.


    2. Chcete-li informace o zabezpečení bezdrátového připojení nastavit ručně, zrušte výběr možnosti Set wireless security using SecureEasySetup (Nastavit zabezpečení bezdrátového připojení pomocí softwaru SecureEasySetup) a pro router zadejte síťový název (SSID), vyberte metodu zabezpečení a zadejte informace o zabezpečení bezdrátového připojení. Potom klepněte na tlačítko Next (Další).

Poznámka: Pro nastavení maximálního zabezpečení bezdrátového připojení u bezdrátové sítě se doporučuje vybrat metodu zabezpečení WPA2 and WPA (PSK) využívající šifrování TKIP and AES.

  1. Zadejte pro router hodnoty do polí User name (Uživatelské jméno) a Password (Heslo) a klepněte na tlačítko Finish (Dokončit).



    Heslo musí splňovat následující kritéria:

Poznámka: V tomto kroku postupu průvodce nastavením vytváříte uživatelské jméno a heslo, pomocí kterých se budete přihlašovat k routeru. Budete je muset používat při každém přihlášení k routeru. U uživatelského jména a hesla se rozlišují malá a velká písmena.

  1. Po úvodní konfiguraci bude router přesměrován na stránku Status (Stav).

  2. Pokud se budete k síti připojovat pomocí bezdrátového připojení, můžete odpojit kabel Ethernet od routeru a počítače, nainstalovat bezdrátový adaptér a připojit se k routeru. Pokyny k instalaci bezdrátového adaptéru naleznete v dokumentaci k tomuto zařízení.

 

Uživatelé protokolu PPTP (Point-to-Point Tunneling)

Jestliže váš poskytovatel služeb Internetu používá připojení PPTP, budete muset pro dokončení postupu instalace a vytvoření připojení k Internetu provést následující kroky navíc. Máte-li jakékoli dotazy k libovolnému nastavení připojení, obraťte se na svého poskytovatele služeb Internetu.

  1. Na stránkách konfigurace routeru klepněte na kartu Internet a přejděte do části Point-to-Point Tunneling (PPTP).

  2. Zaškrtněte políčko My ISP uses a PPTP connection (Můj ISP používá připojení PPTP).

  3. Jestliže váš poskytovatel služeb Internetu používá protokol PPTP (Point-to-Point Tunneling), vyberte možnost My ISP uses a PPTP connection (Můj ISP používá připojení PPTP) a zadejte adresu domény nebo IP serveru PPTP do pole Server a hodnoty do polí User name (Uživatelské jméno) a Password (Heslo) od poskytovatele. Jestliže váš poskytovatel ISP používá určitou metodu ověřování, zaškrtněte anebo zrušte zaškrtnutí příslušných políček.

  4. Po dokončení práce klepněte na tlačítko Save (Uložit). Router se restartuje a poté by měl být připojen k Internetu. Můžete přejít na stránku Status (Stav) a zobrazit informace o připojení.

 

Zálohování nastavení konfigurace

Existence zálohy snižuje náročnost opakovaného použití nastavení konfigurace v případě, že byste obnovili výchozí nastavení routeru z výroby. Společnost USRobotics doporučuje zálohovat nastavení nyní.

  1. Na stránkách konfigurace routeru klepněte na kartu Device (Zařízení) a přejděte do části Back Up Settings (Záloha nastavení).

  2. Klepněte na tlačítko Back Up (Zálohovat).

  3. Operační systém zobrazí výzvu k uložení nebo otevření souboru. Klepněte na tlačítko Save (Uložit).

Úspěšně jste dokončili instalační postup. Zaregistrujte prosím router na webu www.usr.com/productreg/.