Kvalita bezdrátového spojení je špatná.

Řešení 1:

Nízká kvalita spojení nebo malý dosah mohou být způsobeny vlivy okolního prostředí, jako jsou barvy s obsahem olova nebo betonové zdi. Zkuste zlepšit kvalitu spojení přemístěním antény zařízení Wireless Ndx Router nebo bezdrátových klientů. Je-li to možné, zajistěte, aby mezi bezdrátovými klienty a routerem nebyly žádné překážky.

Řešení 2:

Aktuální nastavení bezdrátového připojení si můžete prohlédnout na stránce Status (Stav). Podívejte se na údaj Channel (Kanál). Používáte-li pouze jeden kanál, router není nastaven pro spouštění v režimu 802.11n. Můžete přejít na část Transmission (Přenos) na stránce Wireless (Bezdrátové připojení) a změnit nastavení položky 802.11n mode (Režim 802.11n) na hodnotu Automatic (Automatický).

Řešení 3:

Vyhledejte bezdrátová stanoviště nebo proveďte průzkum stanovišť v nástroji klienta pro bezdrátový adaptér, abyste zkontrolovali sousední sítě. Pokud najdete jakékoliv sousední sítě, zkontrolujte, zda je zobrazeno, jaké kanály používají. Ačkoliv se router pokusí zvolit nejlepší dostupný bezdrátový kanál, budete možná muset upravit nastavení bezdrátového přenosu tak, aby se použil jiný kanál, pokud router a jiná síť používají stejný kanál.

Řešení 4:

Některá elektronická zařízení, např. telefony pracující s frekvencí 2,4 GHz nebo mikrovlnné trouby, mohou způsobit rušení bezdrátového signálu a tím ovlivnit dosah a kvalitu spojení. Zkuste bezdrátové připojení vytvořit na jiném kanálu.

Návrat na stránku Řešení problémů