USB-nyomtató telepítése Windows Me vagy 98SE környezetben

USB-nyomtató csatlakoztatható az útválasztóhoz, és használható hálózati nyomtatóként, ha olyan operációs rendszert használ, amely támogatja a nyomtatást az internetes nyomtatóprotokoll (IPP) alapú nyomtatókkal. A Windows Me és Windows 98SE operációs rendszeren az útválasztó nyomtatókiszolgáló funkciójához telepíteni kell az internetes nyomtatási szolgáltatásokat.

 

Első lépés: Helyi nyomtató telepítése

Megjegyzés: Ha a nyomtatót már minden számítógépre telepítették, használni fogja azt, ha az a hálózaton van, ugorjon a Harmadik lépés: Nyomtató-kiszolgáló információinak lekérése pontra.

Mielőtt nyomtatóját nyomtató-kiszolgálóhoz csatlakoztatná, fontos a nyomtató gyártójától kapott illesztőprogram telepítése minden egyes olyan számítógépre, amely használni fogja a nyomtatót.

  1. Csatlakoztassa az USB-nyomtatót a számítógép egyik USB-portjára.

  2. Telepítse a nyomtatót a megjelenő telepítési utasítások alapján.

  3. Nyomtasson tesztoldalt, hogy meggyőződjön a nyomtató helyes működéséről.

  4. Kapcsolja ki a nyomtatót

 

Második lépés: Internetes nyomtatási szolgáltatások telepítése

Windows Me felhasználók:

  1. Telepítse az internetes nyomtatási szolgáltatásokat a Windows Millennium Edition CD-ROM Add-on (Hozzáadás) mappájából.

  2. Kövesse a Microsoft utasításait.

  3. A telepítés befejeztével indítsa újra a számítógépet.

Windows 98SE felhasználók:

  1. Töltse le és telepítse az internetes nyomtatási szolgáltatásokat a Microsoft weboldaláról. http://www.microsoft.com/windows98/downloads/contents/WUPreviews/IPP/Default.asp

  2. Kövesse a Microsoft utasításait.

  3. A telepítés befejeztével indítsa újra a számítógépet.

 

Negyedik lépés: Nyomtató-kiszolgáló információinak lekérése

  1. Csatlakoztassa le a nyomtatót a számítógépéről, és illessze az USB-kábel vékony téglalap alakú végét az útválasztó USB-portjába.


  2. Csatlakoztassa a nyomtatóhoz a tápkábelt, majd kapcsolja be a nyomtatót.

  3. Indítson el egy webböngészőt. A hely- vagy címsorba írja be a 192.168.2.1 címet, és nyomja meg az ENTER gombot.

Megjegyzés: Ha módosította az útválasztó IP-címét, az új IP-címet írja be a 192.168.2.1 helyett.

  1. Mikor megjelenik a felhasználónév és jelszó ablaka, írja be a létrehozott felhasználónevet és jelszót. Kattintson az OK lehetőségre az útválasztó beállítási oldalán.

Megjegyzés: A rendszer nem kéri, hogy jelentkezzen be, amikor először csatlakozik az útválasztó beállítási oldalaihoz. A Telepítővarázsló használata során a varázsló hoz létre felhasználónevet és jelszót az útválasztóba való belépéshez. Mindig ezeket kell használnia, amikor bejelentkezik az útválasztóba. A felhasználónév és a jelszó megadásakor ügyeljen a kis- és nagybetűk használatára.

  1. A Status (Állapot) oldal Device (Eszköz) részében keresse ki a Printer status (Nyomtatóállapot) és Printer location (Nyomtató helye) adatot. Írja le a Printer location (Nyomtató helye) címet. A címre a nyomtató beállításához van szüksége ahhoz a hálózathoz kapcsolódó számítógépeken, amelyről el kívánja érni a nyomtatót.

 

Negyedik lépés: Csatlakoztasson klienseket a vezeték nélküli USB-nyomtatókiszolgálóra.

Megjegyzés: Ezt a folyamatot a hálózat minden egyes számítógépén végre kell hajtania, hogy lehetővé tegye a nyomtatást az útválasztó nyomtató-kiszolgálóján.

  1. Kattintson a Windows Start > Beállítások > Nyomtatók parancsra.

  1. Kattintson az Add Printer (Nyomtató hozzáadása) gombra.

  2. Elindul a Nyomtató hozzáadása varázsló. Kattintson a Next (tovább) gombra.

  3. Válassza a Network printer (Hálózati nyomtató) rádiógombot.Kattintson a Next (tovább) gombra.

  4. A Network path or queue name (Hálózati útvonal vagy sornév) mezőbe írja be a Printer location (Nyomtató helye) címet. Kattintson a Next (tovább) gombra.

    Megjegyzés: Az Eszköz URL adatnál lényeges a kis- és nagybetű megkülönböztetése, és pontosan úgy kell megadni, mint az útválasztó Status (Állapot) oldalának Printer location (Nyomtató helye) részén.

  5. Válassza ki a nyomtató gyártóját és típusát. Kattintson a Next (tovább) gombra.

Megjegyzés: Ha a nyomtató nem jelenik meg a felsorolásban, ismételje meg az Első lépés: helyi nyomtató telepítése műveletet.

  1. Válassza a Keep existing driver (recommended) Aktuális illesztőprogram (ajánlott) lehetőséget. Kattintson a Next (tovább) gombra.

  2. Amikor a kérdés megjelenik, a Yes (Igen) kiválasztásával beállíthatja ezt a nyomtatót alapértelmezettként. Kattintson a Befejezés gombra.

Ötödik lépés: A nyomtató csatlakozásának ellenőrzése

  1. Kattintson a Windows Start > Beállítások > Nyomtatók parancsra.

  2. Ellenőrizze, hogy a nyomtató rajta van a listán. Kattintson a jobb oldali egérgombbal a nyomtatóra, és válassza a Tulajdonságok elemet.

  3. Kattintson a Tesztoldal nyomtatása opcióra.


Megjegyzés: Ha a tesztoldalt nem sikerül kinyomtatni, a Nem tudok nyomtatni az útválasztóra csatlakozó hálózati nyomtatóról a Windows Me vagy 98SE rendszerben cím alatt, jelen útmutató Hibaelhárítás című részében talál további információt.