Enhetsinställningar

På sidan Device (enhet) i routerns konfigurationssidor kan du göra grundinställningar för routern och utföra administrativa funktioner.

Tid

Inställningen Time (tid) för routern gäller alla brandväggsregler som du har på plats. Om du använder brandväggsregler bör du ange NTP-server (nätverkstidsprotokoll) och välja en tidszon.

1. Du väljer tidszon på menyn Time zone (tidszon).

2. I fälten NTP servers (NTP-servrar) anger du domänen eller IP-adressen för de NTP-servrar som du vill använda.

3. Klicka på knappen Save (spara) om du vill uppdatera routern med tidsinformationen från NTP-servern.

Universell plug and play

Välj Universal Plug-N-Play (universell plug and play) om du vill använda funktionen eller avmarkera alternativet om du inte vill använda den. När du har ändrat inställningen måste du klicka på Save (spara) för att de nya inställningarna ska aktiveras i routern.

Starta om routern

Om routern inte fungerar på rätt sätt kan du starta om routern genom att klicka på Reboot (starta om).

Uppgradera routern

På USRobotics webbplats kan det finnas uppgraderingar av den fasta programvaran som uppdaterar enheten med nya eller förbättrade funktioner. Om du får problem med enheten kan du se efter om det finns uppdateringar av den fasta programvaran.

1. Klicka på Check for Update (sök efter uppdateringar) om du vill söka efter den senaste fasta programvaran på www.usr.com och spara filen på datorn.

2. Klicka på Browse (bläddra) och välja den nya filen med fast programvara.

3. Klicka på Upgrade (uppgradera) om du vill starta uppdateringsprocessen.

Routern kan kopplas bort och återanslutas till Internet under uppdateringen. När processen är klar får du en uppmaning att logga in på routern igen.

Den nya versionen av den fasta programvaran bör sedan visas på sidan Status. Om inte, upprepar du uppgraderingsproceduren.

Säkerhetskopiera inställningar

Du kan när som helst använda Back Up Settings (säkerhetskopiera inställningar) och spara en fil med den aktuella routerkonfigurationen, t.ex. innan du gör en större ändring av routerns konfiguration eller när du har gjort ändringar.

Så här sparar du inställningarna:

1. Välj Back Up (säkerhetskopiera).

2. Ett fönster öppnas. Klicka på Save (spara).

3. Gå till den plats där du vill spara säkerhetskopian och klicka på Save (spara).

återställa inställningar

Om du skulle förlora inställningarna eller om inställningarna ändras och routern inte fungerar på rätt sätt, kan du återställa de sparade inställningarna från den säkerhetskopia som du har skapat. Om du inte har skapat en säkerhetskopieringsfil kan du behöva återställa standardinställningarna.

1. Bläddra till den katalog som innehåller den säkerhetskopierade filen och klicka på Open (öppna).

2. Klicka på Restore (återställ) på routerns konfigurationssida.

Fabriksinställningar

Klicka på Reload (läs in) om du vill återställa standardinställningarna för routern. När du återställer standardinställningarna går de aktuella inställningarna förlorade. Om du har glömt bort lösenordet till routern måste du återställa till fabriksinställningarna med knappen Reset (återställ) på routern och sedan installera om routern.

Du kan också återställa standardinställningarna med hjälp av knappen Reset (återställ) på routern. Håll knappen Reset (återställ) på routern intryckt i minst sju sekunder.