Installera routern

Steg ett: anslut routern

  1. Anslut DSL- eller kabelmodemet till routern:

    1. Stäng av datorn och modemet.

    2. Anslut de medföljande antennerna på routerns baksida.

    3. Gör något av följande:

      Om modemet ansluts till datorn med en Ethernet-kabel: leta rätt på den Ethernet-kabel som används för att ansluta DSL- eller kabelmodemet till datorns Ethernet-adapter, och koppla endast bort den från datorn: koppla inte från kabeln från DSL- eller kabelmodemet.





      Om modemet ansluts till datorn med en USB-kabel: koppla från USB-kabeln från både modemet och datorn. Du behöver ytterligare en Ethernet-kabel utöver den som medföljer routern. Anslut Ethernet-kabelns ena ände till Ethernet-porten på baksidan av DSL- eller kabelmodemet.


    Obs! USB-porten på routern är endast avsedd för anslutning av en USB-skrivare. Anslut inte modemet till routerns USB-port. Anvisningar för hur du ansluter en USB-skrivare till routern finns i avsnittet Installera en USB-skrivare.

    1. Anslut den lediga änden av Ethernet-kabeln till WAN-porten på routerns baksida.

  2. Anslut routern till datorn:

    1. Anslut den ena änden av den medföljande Ethernet-kabeln till datorns Ethernet-adapter.

    2. Anslut den andra änden till en av routerns LAN-portar.

  3. Slå på nätverket

    1. Slå på modemet. Vänta tills lamporna lyser med fast sken innan du startar routern.

    2. Anslut den medföljande strömsladden till 15 VDC-porten på routern.

    Obs! Användare i Storbritannien: När strömadaptern inte är ansluten ansluter du lämplig strömkontakt för landet till strömadaptern. Tryck tills du hör ett klickljud, så att kontakten fastnar ordentligt.



    1. Sätt i strömenheten i ett vanligt eluttag.

    2. Slå på datorn.

 

Steg två: konfigurera grundinställningarna för anslutningen

  1. Starta en webbläsare.

  2. I plats- eller adressfältet skriver du 192.168.2.1 och trycker på ENTER, så kommer du till routerns konfigurationssidor.

Obs! Routerns standard-IP-adress är 192.168.2.1.

  1. Klicka på Start. Med hjälp av Installationsguiden kan du konfigurera routerns grundinställningar.


Obs! Om felmeddelandet ”Sidan kan inte visas” visas när du använder routerns konfigurationssidor trycker du på knappen Bakåt i webbläsaren eller uppdaterar sidan.

  1. Installationsguiden försöker automatiskt identifiera Internet-anslutningen.



    Om routern inte automatiskt identifierar Internet-anslutningen kontrollerar du att strömsladden och alla Ethernet-kablar är rätt anslutna. Det här inkluderar kablarna som ansluter routern, modemet och alla datorer i nätverket. Kontrollera även att Internet-anslutningen fungerar som den ska. Klicka sedan på Detect Connection (identifiera anslutning) tills skärmbilden ”Internet Connection Configured” (Internet-anslutningen har konfigurerats) visas.

    Om routern ändå inte kan anslutas kan du ange Internet-leverantörens information manuellt eller läsa avsnittet Felsökning.

  2. Klicka på Next (nästa).

  3. Gör något av följande:

    1. Om du vill använda SecureEasySetup för att ställa in den trådlösa säkerheten väljer du Set wireless security using SecureEasySetup (ställ in trådlös säkerhet med SecureEasySetup) och klickar på knappen på skärmen.


    2. Om du vill ange den trådlösa säkerhetsinformationen manuellt avmarkerar du Set wireless security using SecureEasySetup (ställ in trådlös säkerhet med SecureEasySetup) och anger Network Name (nätverksnamn) (SSID), väljer en Method (metod) för säkerhet och anger trådlös säkerhetsinformation för routern. Sedan klickar du på Next (nästa).

Obs! För de trådlösa säkerhetsinställningarna rekommenderas att du väljer den trådlösa säkerhetsmetoden WPA2 och WPA (PSK) med krypteringen TKIP och AES för de flesta säkra trådlösa nätverk.

  1. Ange User name (användarnamn) och Password (lösenord) för routern och klicka på Finish (slutför).



    Lösenordet måste uppfylla följande villkor:

Obs! I det här steget i installationsguidens procedur skapar du det användarnamn och lösenord som du sedan använder för att logga in till routern. Du måste använda dem varje gång du loggar in på routern. Användarnamn och lösenord är skiftlägeskänsliga.

  1. Efter den första konfigureringen dirigeras du till sidan Status.

  2. Om du ska ansluta nätverket via en trådlös anslutning kan du koppla loss Ethernet-kabeln från routern och datorn, installera den trådlösa adaptern och ansluta till routern. Anvisningar om hur du installerar den trådlösa adaptern finns i adapterns dokumentation.

 

Användare av protokollet PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol)

Om din Internet-leverantör använder en PPTP-anslutning behöver du utföra följande ytterligare steg för att slutföra installationsproceduren och skapa en Internet-anslutning. Om du har frågor rörande anslutningsinställningarna kontaktar du Internet-leverantören.

  1. På routerns konfigurationssidor klickar du på fliken Internet och bläddrar nedåt till avsnittet Point-to-Point Tunneling (PPTP).

  2. Markera kryssrutan My ISP uses a PPTP connection (Min Internet-leverantör använder en PPTP-anslutning).

  3. Om Internet-leverantören använder PPTP (Point-to-Point Tunneling) väljer du My ISP uses a PPTP connection (Internet-leverantören använder en PPTP-anslutning) och anger domän eller IP-adress för PPTP-servern i fältet Server och User name (användarnamn) och Password (lösenord) från Internet-leverantören. Om Internet-leverantören använder en specifik verifieringsmetod markerar eller avmarkerar du tillämpliga kryssrutor.

  4. När du är klar klickar du på Save (spara). Routern startas om och du bör sedan ha en Internet-anslutning. Du kan visa sidan Status om du vill läsa anslutningsinformationen.

 

Säkerhetskopiera konfigurationsinställningarna

Genom att ha en säkerhetskopia minskas det arbete som krävs för att göra konfigurationsinställningarna igen om du skulle behöva återställa routern till fabriksinställningarna. USRobotics rekommenderar att du säkerhetskopierar inställningarna nu.

  1. På routerns konfigurationssidor klickar du på fliken Device (enhet) och bläddrar nedåt till Back Up Settings (säkerhetskopiera inställningarna).

  2. Välj Back Up (säkerhetskopiera).

  3. Du uppmanas att spara eller öppna filen. Klicka på Save (spara).

Du har slutfört installationen. Registrera routern på www.usr.com/productreg/.