Inställningar för Internet-anslutning

1. Välj Internet-anslutningstyp och ange sedan tillämplig information för anslutningen:

Obs! Om du är osäker på vilken typ av Internet-anslutning du har kontaktar du Internet-operatören.

1. Om Internet-leverantören använder PPTP (Point-to-Point Tunneling) väljer du, efter att ha konfigurerat Internet-anslutningen i steg 1, My ISP uses a PPTP connection (Internet-leverantören använder en PPTP-anslutning) och anger domän eller IP-adress för PPTP-servern i fältet Server och User name (användarnamn) och Password (lösenord) från Internet-leverantören. Om Internet-leverantören använder en specifik verifieringsmetod markerar eller avmarkerar du tillämpliga kryssrutor.

2. Om Internet-leverantören kräver att du använder ett värdnamn anger du det i fältet Host Name (värdnamn).

3. Om Internet-leverantören kräver en viss MAC-adress för Internet-anslutningen måste du ändra routerns MAC-adress. Välj MAC-adressen under eller ange den manuellt i fältet Router.

4. Med hjälp av Remote Access (fjärråtkomst) kan alla värdar i hela WAN-nätverket anslutas till routerns konfigurationssidor. Som standard kan endast enheter som är anslutna till routern via en Ethernet-kabel i en LAN-port få åtkomst till routerns konfigurationssidor. Om du vill aktivera fjäråtkomst väljer du Allow access to this router from the Internet (tillåt åtkomst till routern från Internet). Som standard tilldelas port "8080". Om du vill använda en annan port anger du portnumret.

5. Om du vill aktivera fjärråtkomst till den skrivare som är ansluten till routern från utanför LAN-nätverket, väljer du Allow access to the print server from the Internet (tillåt åtkomst till skrivarservern från Internet).

Obs! Du måste klicka på Save (spara) så att alla nya inställningar sparas och starta om routern när du har slutfört alla ändringar.

Statiska rutter

Om du upprättar en fysisk anslutning från WAN-porten för routern till ett eller flera befintliga nätverk kan du behöva upprätta statiska rutter. På så sätt kan routern använda sin egen nätverksadress, som skiljer sig från det nätverk som den är ansluten till. På så sätt kan också routern anslutas till specifika nätverk som redan finns på WAN-sidan.

För statiska rutter i WAN-nätverket måste du använda värden inom samma delnät som Internet-anslutningen.

Obs! Förvald IP-adress för routerns LAN-nätverk är 192.168.2.1 och förvald nätmask är 255.255.255.0.

1. Ange IP-adressen för nätverket för den aktuella routern i fältet IP address (IP-adress).

2. Ange nätverkets nätmask för den aktuella routern i fältet Subnet Mask (nätmask).

3. Ange gateway för nätverket för den aktuella routern i fältet Gateway .

4. Ange det antal routrar som den aktuella routern måste anslutas via för att anslutas till det andra nätverket i fältet Hops (hopp).

Det antal hopp som måste göras bestäms av hur många routrar som finns mellan routern och respektive nätverk.

Exempel
    : Om det finns en annan router ansluten till routerns WAN-port anger du 1 för antalet hopp mellan routerns WAN-port och en klient som är ansluten till den andra routern.

5. Klicka på Add (lägg till).

Dynamisk DNS

DNS (Domain Name Service) omvandlar Internet-adresser, t.ex. www.usr.com till IP-adresser. Med en dynamisk DNS-tjänst kan du tilldela ett webbnamn, t.ex. myUSRrouter.dynDNS.com till gatewayen så att du får åtkomst till den via Internet utan att kunna den IP-adress för gatewayen som routern tilldelats av Internet-leverantören.

På den här sidan kan du ange de parametrar som gör att domännamnstjänsten kan hitta gatewayen. Du kan använda den här för att komma förbi WAN-IP-adresseringens dynamiska natur och få ett kontant värdnamn med åtkomst via Internet.

Obs! Du behöver en dynamisk DNS-tjänst från tredje part för att kunna använda den här funktionen.

Så här konfigurerar du dynamisk DNS för routern:

1. Välj DNS-leverantör. Du kan registrera dig på DynDNS.org,TZO.com, DtDNS.com och No-IP.com utan kostnad.

2. Ange inställningarna för dynamisk DNS, inklusive Host name (värdnamn), User name (användarnamn) och Password (lösenord) som du fått från DNS-leverantören. Klicka på Add (lägg till) när du är klar.

Om du vill ta bort en dynamisk DNS-tilldelning klickar du på knappen Delete (ta bort) bredvid DNS-tilldelningen.

Obs! Du måste klicka på Save (spara) så att alla nya inställningar sparas och starta om routern när du har slutfört alla ändringar.