Skiljer sig brandväggen på routern från brandväggen jag har på datorn?

Ja. Om du har brandväggsprogramvara på datorn skiljer den sig från brandväggen i routern.

Inställningarna i brandväggsprogramvaran på datorn gäller bara datorn. Brandväggsinställningarna för routern gäller för hela nätverket.

Om du har konfigurerat brandväggsprogramvaran på datorn och öppnat specifika portar för Internet-baserade spel eller tillämpningar, VPN-klienter, VoIP-tjänster etc. kan det även bli nödvändigt att öppna dem på routern. Se dokumentationen för tillämpningen eller tjänsten för att fastställa om du behöver göra några inställningar för portvidarebefordran eller portutlösning på routern.