Självstudier

Nedan visas exempel på frågor och svar som kan uppkomma vid vanlig användning.

Routerinställningar

Jag har köpt ytterligare ett USRobotics Wireless Ndx PC Card eller PCI Adapter. Hur ansluter jag det till routern?

Jag har köpt ett till trådlöst Ndx PC Card, PCI Adapter eller USB Adapter från en annan leverantör än USRobotics. Hur ansluter jag det till routern?

Hur gör jag för att få systemloggar från routern?

Hur kan jag göra mitt trådlösa nätverk säkrare?

Hur konfigurerar jag routern om jag ska ansluta en spelkonsol?

Vilka ytterligare routerinställningar kan vara användbara?

Skiljer sig brandväggen på routern från brandväggen jag har på datorn?

När jag konfigurerade routern hemma så aktiverade jag inte någon form av kryptering, men nu vill jag göra mitt trådlösa nätverk säkert. Hur gör jag?

Jag vill ansluta routern till en DSL-router som har IP-adressen 192.168.2.1. Vad ska jag göra?

Jag har bytt från en kabelleverantör till DSL-baserad PPPoE. Vad ska jag göra?

Jag vill kunna fjärransluta till routern på port 8080.

Hur ställer jag routern i bryggningsläge?

Inställningar för föräldrakontroll

Med inställningarna för brandvägg och säkerhet i Wireless Ndx Router kan du konfigurera föräldrakontroller för nätverket som styr vilka typer av Internet-program som barnen får använda och till och med på vilka tider de får komma ut på nätet.

Innan du konfigurerar föräldrakontroller

Har du valt ett säkert användarnamn och lösenord för routern?

Har du ställt klockan på routern?

Exempel på föräldrakontroll

I exemplen nedan visas några av de vanliga regler du kan implementera med Wireless Ndx Router. Även om självstudiekurserna ger specifika exempel kan du använda dem och ändra klockslag, datum och annan information och anpassa dem till ditt eget nätverk.

Jag vill kunna styra på vilka tidpunkter mina barn kan få åtkomst till Internet.