Instalace routeru

Krok 1: Připojení routeru

  1. Připojte modem DSL nebo kabelový modem k routeru:

    1. Vypněte počítač a modem.

    2. Připojte dodanou anténu k zadní straně routeru.

    3. Proveďte jeden z následujících postupů:

      Pokud je modem připojen k počítači pomocí kabelu Ethernet: Vyhledejte kabel Ethernet, který propojuje modem DSL nebo kabelový modem s adaptérem Ethernet v počítači, a odpojte jej pouze od počítače – neodpojujte tento kabel od modemu DSL nebo kabelového modemu.





      Pokud je modem připojen k počítači pomocí kabelu USB: Odpojte kabel USB od modemu i počítače. Kromě kabelu Ethernet dodaného s routerem budete potřebovat další kabel tohoto typu. Zapojte jeden konec kabelu Ethernet do portu Ethernet na zadní straně modemu DSL nebo kabelového modemu.


    Poznámka: Port USB na routeru je určen pouze pro připojení tiskárny USB. Nepřipojujte modem k portu USB na routeru. Pokyny k připojení tiskárny USB k routeru naleznete v části Instalace tiskárny USB.

    1. Zapojte volný konec kabelu Ethernet do portu WAN na zadní straně routeru.

  2. Připojte router k počítači a kabelovým síťovým zařízením:

    1. Připojte jeden konec dodaného kabelu Ethernet k ethernetovému portu počítače.
    2. Druhý konec připojte k jednomu z portů LAN na routeru.

  3. Poznámka: Pokud budete do počítače instalovat Wireless MAXg kartu PC, adaptér PCI nebo adaptér USB, není třeba počítač připojovat k routeru kabelem Ethernet.

  4. Spusťte síť:
    1. Zapněte modem. Před spuštěním routeru počkejte, dokud se neustálí indikátory LED.

    2. Připojte dodaný napájecí kabel k portu 9VDC na routeru.
    1. Připojte napájecí adaptér do běžné elektrické zásuvky.

    Poznámka: Tento produkt je navržen pro napájení pomocí schválené přímo připojené napájecí jednotky označené jako třída 2 s jmenovitým napětím 9 V DC a proudem 1200 mA.

    1. Zapněte počítač.

Krok 2: Konfigurace základního nastavení připojení

  1. Spusťte webový prohlížeč.

  2. Do řádku pro umístění nebo adresu zadejte 192.168.2.1 a stiskněte klávesu ENTER, čímž získáte přístup na stránky konfigurace routeru.

Poznámka: Výchozí adresa IP routeru je 192.168.2.1.

  1. Klepněte na tlačítko Start. Průvodce nastavením vás provede základní konfigurací routeru.


Poznámka: Pokud se kdykoliv při použití stránek s konfigurací routeru zobrazí chyba „Page Not Found“ (Stránka nenalezena), stiskněte tlačítko Zpět ve webovém prohlížeči nebo obnovte stránku.

  1. Průvodce nastavením se pokusí automaticky detekovat připojení k Internetu. Při výzvě zadejte uživatelské jméno a heslo připojení PPoE a klepněte na tlačítko Next (Další).



    Pokud router připojení k Internetu automaticky nerozpozná, ověřte, zda jsou napájecí kabel a všechny kabely Ethernet správně připojeny. Týká se to kabelů, kterými je propojen router, modem a všechny počítače v síti. Ověřte také, zda je připojení k Internetu v provozuschopném stavu. Poté klepejte na Detect Connection (Vyhledat připojení), dokud nepřejdete na obrazovku Internet Connection Configured (Připojení k Internetu je nakonfigurováno).

    Jestliže se router stále nemůže připojit, zadejte informace o poskytovateli služeb Internetu (ISP) ručně nebo se podívejte do části Průvodce nastavením nerozpoznal připojení k Internetu.

  2. Klepněte na tlačítko Next (Další).

  3. Zadejte Network Name (SSID) (Název sítě) (SSID), vyberte Method (metodu) zabezpečení a zadejte informace o bezdrátovém zabezpečení routeru. Poté klepněte na tlačítko Next (Další).

Poznámka: Pro nastavení maximálního zabezpečení bezdrátového připojení u bezdrátové sítě se doporučuje vybrat metodu zabezpečení WPA2 and WPA (PSK) využívající šifrování TKIP and AES.

  1. Zadejte User name (Uživatelské jméno) a Password (Heslo) pro router a klepněte na tlačítko Finish (Dokončit).

    Poznámka: V tomto kroku postupu průvodce nastavením vytváříte uživatelské jméno a heslo, pomocí kterých se budete přihlašovat k routeru. Budete je muset používat při každém přihlášení k routeru. U uživatelského jména a hesla se rozlišují malá a velká písmena.

Pravidla pro heslo:

  1. Po úvodní konfiguraci bude router přesměrován na stránku Status (Stav).

  2. Pokud se budete k síti připojovat pomocí bezdrátového připojení, můžete odpojit kabel Ethernet od routeru a počítače, nainstalovat bezdrátový adaptér a připojit se k routeru. Pokyny k instalaci bezdrátového adaptéru naleznete v jeho dokumentaci.

Uživatelé protokolu PPTP (Point-to-Point Tunneling)

Jestliže váš poskytovatel služeb Internetu používá připojení PPTP, budete muset pro dokončení postupu instalace a vytvoření připojení k Internetu provést následující kroky navíc. Máte-li jakékoli dotazy k libovolnému nastavení připojení, obraťte se na svého poskytovatele služeb Internetu.

  1. Na stránkách konfigurace routeru klepněte na kartu Internet a přejděte do části Point-to-Point Tunneling (PPTP).

  2. Zaškrtněte políčko My ISP uses a PPTP connection (Můj ISP používá připojení PPTP).

  3. Jestliže váš poskytovatel služeb Internetu používá protokol PPTP (Point-to-Point Tunneling), vyberte možnost My ISP uses a PPTP connection (Můj ISP používá připojení PPTP) a zadejte adresu domény nebo IP serveru PPTP do pole Server a hodnoty do polí User name (Uživatelské jméno) a Password (Heslo) od poskytovatele. Jestliže váš poskytovatel ISP používá určitou metodu ověřování, zaškrtněte anebo zrušte zaškrtnutí příslušných políček.

  4. Po dokončení práce klepněte na tlačítko Save (Uložit). Router se restartuje a poté by měl být připojen k Internetu. Můžete přejít na stránku Status (Stav) a zobrazit informace o připojení.

Zálohování nastavení konfigurace

Záloha usnadňuje opakované použití nastavení konfigurace v případě, že byste obnovili výchozí nastavení routeru z výroby. Společnost USRobotics doporučuje zálohovat nastavení nyní.

  1. Na stránkách konfigurace routeru klepněte na kartu Device (Zařízení) a přejděte do části Back Up Settings (Záloha nastavení).

  2. Klepněte na tlačítko Back Up (Zálohovat).

  3. Operační systém zobrazí výzvu k uložení nebo otevření souboru. Klepněte na tlačítko Save (Uložit).

 

Úspěšně jste dokončili instalační postup. Zaregistrujte prosím router na webu www.usr.com/productreg/.