Nemohu tisknout na síťové tiskárně připojené k routeru v systému Windows Vista, XP nebo 2000.

Řešení 1:

Zkontrolujte, zda je tiskárna správně nainstalována a připojena ke zdroji napájení.

Řešení 2:

Zkontrolujte, zda je v tiskárně dostatek inkoustu a papíru. Tiskárna připojená k tiskovému serveru nemůže odeslat svůj stav do počítače.

Řešení 3:

Restartujte router vytažením napájecího kabelu ze zásuvky. Před opětovným zapojením vyčkejte alespoň 30 sekund. Tím se vymaže tisková fronta všech čekajících dokumentů.

Řešení 4:

Zkontrolujte, zda jste zadali správnou adresu URL umístění tiskárny (informace o URL rozlišuje malá a velká písmena a je nutné ji zadat přesně tak, jak je uvedena v části Printer location (Umístění tiskárny) na stránce Status (Stav).

Řešení 5:

Zkontrolujte, zda je brána firewall počítače nakonfigurována tak, aby důvěřovala místní síti LAN (Local Area Network), nebo zda je vypnuta.

Řešení 6:

  1. Proveďte jeden z následujících postupů:

    Uživatelé systému Windows Vista: V systému Windows klepněte na tlačítko Start > Ovládací panely > Hardware a zvuk > Tiskárny.

    Uživatelé systému Windows XP: V systému Windows klepněte na tlačítko Start > příkaz Tiskárny a faxy.

    Uživatelé systému Windows 2000: V systému Windows klepněte na tlačítko Start > příkaz Nastavení > položku Tiskárny.

  2. Proveďte jeden z následujících postupů:

    Uživatelé systému Windows Vista: Klepněte pravým tlačítkem myši na možnost Moje_tiskárna na http://192.168.2.1:1631 a klepněte na příkaz Run as administrator > Vlastnosti.

    Uživatelé systému Windows XP nebo 2000: Klepněte pravým tlačítkem myši na možnost Moje_tiskárna na http://192.168.2.1:1631 a klepněte na příkaz Vlastnosti.

  3. Klepněte na kartu Upřesnit, zkontrolujte, zda je zakázána možnost Zapnout vylepšené vlastnosti tisku a poté klepněte na tlačítko Tiskový procesor.

  4. V seznamu Výchozí datový typ vyberte možnost RAW a klepněte na tlačítko OK.

  5. Klepněte na tlačítko Použít a potom na tlačítko OK.

 

Návrat na stránku Řešení problémů