Een USB-printer in een Windows Me- of 98SE-omgeving installeren

Er kan een USB-printer met de router worden verbonden en als netwerkprinter worden gebruikt als u een besturingssysteem gebruikt dat ondersteuning biedt voor een Internet Printing Protocol (IPP)-printer. In Windows Me en Windows 98SE moeten internet-afdrukservices worden geïnstalleerd om de printserverfunctie van de router te kunnen gebruiken.

Stap 1: een lokale printer installeren

Opmerking: ga als de printer reeds is geïnstalleerd op alle computers die er gebruik van maken wanneer deze met het netwerk is verbonden naar stap drie: gegevens van de printserver ophalen.

Voordat u uw printer op de printserver aansluit, dient u de stuurprogramma's van de fabrikant van de printer op elke computer te installeren die van de printer gebruik maakt.

1. Sluit uw USB-printer aan op een van de USB-poorten van uw computer.

2. Installeer de printer door de installatie-instructies die met de printer zijn meegeleverd op te volgen.

3. Druk een testpagina af om te controleren of de printer correct functioneert.

4. Schakel de printer uit.

Stap 2: internet-afdrukservices installeren

Gebruikers van Windows Me:

1. Installeer de internet-afdrukservices vanuit de map Invoegtoepassingen op de Windows Millennium Edition-cd.

2. Volg de instructies van Microsoft op.

3. Als de installatie is voltooid, dient u uw computer opnieuw op te starten.

Gebruikers van Windows 98SE:

1. Download en installeer de internet-afdrukservices vanaf de website van Microsoft: http://www.microsoft.com/windows98/downloads/contents/WUPreviews/IPP/Default.asp

2. Volg de instructies van Microsoft op.

3. Als de installatie is voltooid, dient u uw computer opnieuw op te starten.

Stap 3: gegevens van de printserver ophalen

1. Koppel de printer van de computer los en sluit het platte, rechthoekige uiteinde van de USB-kabel aan op de USB-poort van de router.

2. Steek de stekker van de printer in het stopcontact en zet de printer aan.

3. Start een webbrowser. Voer op de locatie- of adresregel 192.168.2.1 in en druk op ENTER.

Opmerking: als u het IP-adres van uw router hebt aangepast, dient u het nieuwe IP-adres in plaats van 192.168.2.1 in te voeren.

1. Voer als het venster voor gebruikersnaam en wachtwoord verschijnt de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u hebt aangemaakt in. Klik op OK om de setuppagina van de router te laden.

Opmerking: de eerste keer dat u verbinding met de configuratiepagina's van de router maakt, wordt u niet gevraagd om u aan te melden. Tijdens de installatieprocedure maakt u een gebruikersnaam en een wachtwoord aan waarmee u zich bij de router kunt aanmelden. Gebruik deze gebruikersnaam en dit wachtwoord wanneer u zich bij de router wilt aanmelden. De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn hoofdlettergevoelig.

1. Zoek op de pagina Status (Status) in het gedeelte Device (Apparaat) naar Printer status (Printerstatus) en Printer location (Printerlocatie). Noteer het adres dat in het veld Printer location (Printerlocatie) staat. U hebt dit adres nodig om de printer in te stellen op alle computers die op uw netwerk zijn aangesloten en die u toegang tot de printer wilt geven.

Stap 4: clients op de Wireless USB Print Server aansluiten

Opmerking: u dient deze procedure op elke computer op uw netwerk uit te voeren om afdrukken via de printserver op de router mogelijk te maken.

1. Klik in Windows op Start > Instellingen > Printers.

1. Klik op Printer toevoegen.

2. De wizard Printer toevoegen begint. Klik op Volgende.

3. Selecteer het keuzerondje Netwerkprinter. Klik op Volgende.

4. Voer in het veld Netwerkpad of wachtrijnaam het adres van de Printerlocatie in. Klik op Volgende.

Opmerking: de URL-informatie is hoofdlettergevoelig en dient precies zo te worden ingevoerd als deze wordt weergegeven in het gedeelte Printer location (Printerlocatie) op de pagina Status (Status) van de router.

5. Selecteer de fabrikant en het model van uw printer. Klik op Volgende.

Opmerking: als uw printer niet in de lijst staat, dient u stap één: een lokale printer installeren te herhalen.

1. Selecteer De bestaande driver behouden (aanbevolen). Klik op Volgende.

2. Klik op Ja als u wordt gevraagd of u de printer als standaard printer wilt instellen. Klik op Voltooien.

Stap 5: de connectiviteit van de printer controleren

1. Klik in Windows op Start > Instellingen > Printers.

2. Controleer of uw printer in de lijst staat. Klik met de rechtermuisknop op uw printer en selecteer Eigenschappen.

3. Klik op Testpagina afdrukken.

Opmerking: als het niet lukt om de testpagina af te drukken, dient u Ik kan in Windows Me of 98SE niet afdrukken op een netwerkprinter die op mijn router is aangesloten in het gedeelte Problemen oplossen van deze gids te raadplegen voor aanvullende informatie.