Ρυθμίσεις συσκευής

Στις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή, η σελίδα Device (Συσκευή) σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε μερικές από τις βασικές ρυθμίσεις του δρομολογητή και να εκτελέσετε λειτουργίες διαχείρισης.

 

Χρόνος

Οι ρυθμίσεις ώρας του δρομολογητή σας ισχύουν για τους κανόνες τείχους προστασίας που έχετε ορίσει. Εάν χρησιμοποιείτε κανόνες τείχους προστασίας, θα πρέπει να ρυθμίσετε το διακομιστή Network Time Protocol (NTP) και να επιλέξετε τη ζώνη ώρας στην οποία ανήκει η περιοχή σας.

  1. Χρησιμοποιήστε το μενού Time zone (Ζώνη ώρας) για να επιλέξετε τη ζώνη ώρας στην οποία ανήκει η περιοχή σας.

  2. Στα πεδία NTP servers (Διακομιστές NTP), πληκτρολογήστε τον τομέα ή τη διεύθυνση IP των διακομιστών NTP που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Save (Αποθήκευση) για να ενημερώσετε το δρομολογητή σας με τις πληροφορίες ώρας του διακομιστή ΝΤΡ.

 

Universal Plug-n-Play

Επιλέξτε το Universal Plug-N-Play για να ενεργοποιήσετε το Universal Plug-N-Play ή αποεπιλέξτε το για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα. Αφού αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση, πρέπει να κάνετε κλικ στο Save (Αποθήκευση) για να εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις στο δρομολογητή.

 

Επανεκκίνηση του δρομολογητή

Εάν ο δρομολογητής δεν λειτουργεί σωστά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Reboot (Επανεκκίνηση) για να τον επανεκκινήσετε.

 

Αναβάθμιση του δρομολογητή

Στην ιστοσελίδα της USRobotics μπορεί να υπάρχουν ενημερώσεις υλικολογισμικού (firmware), για την αναβάθμιση της συσκευής σας με νέες ή βελτιωμένες δυνατότητες. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη συσκευή σας, ίσως θελήσετε να ελέγξετε για ενημερώσεις υλικολογισμικού.

  1. Κάντε κλικ στο Check for Update (Έλεγχος για ενημερωμένες εκδόσεις) για να αναζητήσετε το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό στην τοποθεσία www.usr.com και αποθηκεύστε το αρχείο υλικολογισμικού στον υπολογιστή σας.

  2. Κάντε κλικ στο Browse (Αναζήτηση) για να εντοπίσετε και να επιλέξετε το νέο αρχείο υλικολογισμικού.

  3. Κάντε κλικ στο Upgrade (Αναβάθμιση) για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ενημέρωσης.

    Ο δρομολογητής μπορεί να αποσυνδεθεί και να επανασυνδεθεί στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. Όταν ολοκληρωθεί, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε πάλι με το δρομολογητή.

Θα πρέπει τότε να δείτε τη νέα έκδοση υλικολογισμικού να αναγράφεται στη σελίδα Κατάστασης. Εάν δεν τη δείτε, επαναλάβετε τη διαδικασία αναβάθμισης.

 

Ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να χρησιμοποιήσετε τις Ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας της τρέχουσας διαμόρφωσης του δρομολογητή, για παράδειγμα προτού κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διαμόρφωση του δρομολογητή σας ή αφού έχετε εφαρμόσει επιτυχώς τις αλλαγές.

Για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας:

  1. Επιλέξτε Back Up (Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας).

  2. Εμφανίζεται ένα παράθυρο. Κάντε κλικ στο Save (Αποθήκευση).

  3. Μεταβείτε στην τοποθεσία στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας και κάντε κλικ στο Save (Αποθήκευση).

 

Επαναφορά ρυθμίσεων

Εάν χάσετε τις ρυθμίσεις σας ή εάν αλλάξετε τις ρυθμίσεις και ο δρομολογητής δε λειτουργεί σωστά, μπορείτε να επαναφέρετε τις αποθηκευμένες σας ρυθμίσεις από ένα αντίγραφο ασφαλείας. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας, πιθανόν να χρειαστεί να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

  1. Μεταβείτε στην τοποθεσία όπου αποθηκεύσατε το αντίγραφο ασφαλείας σας και κάντε κλικ στο Open.

  2. Στη σελίδα διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή, κάντε κλικ στο Restore (Επαναφορά).

 

Εργοστασιακές ρυθμίσεις

Κάντε κλικ στο Reload (Επαναφόρτωση) για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του δρομολογητή σας. Όταν επαναφέρετε τις εργοστασιακές προεπιλογές, θα χαθούν όλες οι τρέχουσες ρυθμίσεις σας. Εάν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη για το δρομολογητή σας, θα χρειαστεί να επαναφέρετε τις εργοστασιακές προεπιλογές χρησιμοποιώντας το κουμπί Reset (Επαναφορά) στο δρομολογητή και στη συνέχεια να επανεγκαταστήσετε το δρομολογητή σας.

Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το κουμπί Reset στο δρομολογητή. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Reset στο δρομολογητή επί 7 δευτερόλεπτα.