Εγκατάσταση του δρομολογητή

Βήμα πρώτο: Συνδέστε το δρομολογητή σας

  1. Συνδέστε στο δρομολογητή το μόντεμ DSL ή το καλωδιακό μόντεμ που διαθέτετε:

    1. Σβήστε τον υπολογιστή και το μόντεμ σας.

    2. Συνδέστε την κεραία που παρέχεται στην πίσω πλευρά του δρομολογητή.

    3. Έχετε τις παρακάτω επιλογές:

      Εάν το μόντεμ σας συνδέεται με τον υπολογιστή σας με καλώδιο Ethernet: Εντοπίστε το καλώδιο Ethernet που συνδέει το μόντεμ DSL ή το καλωδιακό μόντεμ σας με τη θύρα Ethernet στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, αποσυνδέστε το μόνον από τον υπολογιστή σας: μην αποσυνδέσετε το καλώδιο από το μόντεμ DSL ή το καλωδιακό μόντεμ σας.





      Εάν το μόντεμ σας συνδέεται στον υπολογιστή σας με καλώδιο USB: Αποσυνδέστε το καλώδιο USB τόσο από το μόντεμ όσο και από τον υπολογιστή σας. Θα χρειαστείτε ένα επιπλέον καλώδιο Ethernet, εκτός από αυτό που σας δόθηκε μαζί με το δρομολογητή. Συνδέστε το ένα άκρο του καλωδίου Ethernet στην αντίστοιχη θύρα στο πίσω μέρος του μόντεμ DSL ή του καλωδιακού μόντεμ.


    Σημείωση: Η θύρα USB στο δρομολογητή προορίζεται αποκλειστικά για σύνδεση με εκτυπωτή USB. Μη συνδέετε το μόντεμ σας στην θύρα USB του δρομολογητή. Για οδηγίες σύνδεσης ενός εκτυπωτή USB στον δρομολογητή σας, ανατρέξτε στην ενότητα Εγκατάσταση εκτυπωτή USB.

    1. Συνδέστε το ελεύθερο άκρο του καλωδίου Ethernet στην θύρα WAN που βρίσκεται στο πίσω μέρος του δρομολογητή.

  2. Συνδέστε το δρομολογητή στον υπολογιστή σας και τις συσκευές ενσύρματου δικτύου:

    1. Συνδέστε το ένα άκρο του παρεχόμενου καλωδίου Ethernet στη θύρα Ethernet του υπολογιστή.
    2. Συνδέστε το άλλο άκρο σε μια από τις θύρες LAN του δρομολογητή.

  3. Σημείωση: Εάν πρόκειται να εγκαταστήσετε Wireless MAXg PC Card, PCI Adapter ή USB Adapter σε υπολογιστή, δεν χρειάζεται να συνδεθεί στο δρομολογητή με καλώδιο Ethernet.

  4. Ενεργοποιήστε το δίκτυο:
    1. Ανάψτε το μόντεμ. Περιμένετε να σταθεροποιηθούν οι ενδεικτικές λυχνίες LED προτού ανάψετε το δρομολογητή σας.

    2. Συνδέστε το παρεχόμενο καλώδιο ρεύματος στη θύρα τροφοδοσίας 9VDC του δρομολογητή.


    1. Συνδέστε το τροφοδοτικό σε μια τυπική πρίζα ρεύματος.

    Σημείωση: Αυτό το προϊόν προορίζεται για τροφοδοσία από μονάδα ισχύος άμεσης σύνδεσης 9 VDC, 1200 mA με σήμανση Class 2 και πιστοποίηση.

    1. Ανάψτε τον υπολογιστή σας.

Βήμα δεύτερο: Διαμορφώστε τις βασικές ρυθμίσεις σύνδεσης

  1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Ιστού.

  2. Στο πεδίο της τοποθεσίας ή της διεύθυνσης, πληκτρολογήστε 192.168.2.1 και πατήστε το ENTER για να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή.

Σημείωση: Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του δρομολογητή είναι 192.168.2.1.

  1. Κάντε κλικ στο Start (Έναρξη). Ο οδηγός εγκατάστασης σάς καθοδηγεί στα βασικά στάδια της διαδικασίας ρύθμισης του δρομολογητή.


Σημείωση: Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο μήνυμα σφάλματος με την ένδειξη “Page Not Found” (Η σελίδα δεν βρέθηκε) κατά την περιήγηση στις σελίδες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του δρομολογητή, κάντε κλικ στο κουμπί Back (Πίσω) στο πρόγραμμα περιήγησης Web που χρησιμοποιείτε ή κάντε ανανέωση στη σελίδα.

  1. Ο οδηγός εγκατάστασης θα προσπαθήσει να εντοπίσει αυτόματα τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Εάν σας ζητηθεί, εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση Intenet Login (PPoE) (Σύνδεση στο Διαδίκτυο - PPoE) και κάντε κλικ στο Next (Επόμενο).



    Εάν ο δρομολογητής δεν εντοπίσει αυτόματα τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, ελέγξτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας αλλά και όλα τα καλώδια Ethernet είναι συνδεδεμένα σωστά. Σε αυτά συγκαταλέγονται τα καλώδια σύνδεσης του δρομολογητή, του μόντεμ και όλων των υπολογιστών στο δίκτυο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο λειτουργεί κανονικά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Detect Connection (Εντοπισμός σύνδεσης) έως ότου εμφανιστεί η οθόνη "Internet Connection Configured" (Η σύνδεση στο Διαδίκτυο ρυθμίστηκε).

    Εάν ο δρομολογητής εξακολουθεί να μην μπορεί να συνδεθεί, μπορείτε να εισαγάγετε οι ίδιοι τα στοιχεία σύνδεσης με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) που χρησιμοποιείτε ή να δείτε το "Ο οδηγός διαμόρφωσης δεν ανίχνευσε τη σύνδεσή μου στο Διαδίκτυο".

  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Next (Επόμενο).

  3. Εισαγάγετε το Network Name (Όνομα δικτύου - SSID), επιλέξτε μέθοδο ασφαλείας (Method), εισαγάγετε τα στοιχεία ασφαλείας του ασύρματου δικτύου σας για το δρομολογητή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Next (Επόμενο).

Σημείωση: Για τις ρυθμίσεις ασφαλείας του ασύρματου δικτύου σας, συνιστάται η επιλογή της μεθόδου WPA2 and WPA (PSK) με χρήση κρυπτογράφησης TKIP and AES για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια του ασύρματου δικτύου.

  1. Πληκτρολογήστε ένα User name (Όνομα χρήστη) και ένα Password (Κωδικό) για το δρομολογητή σας και κάντε κλικ στο Finish (Τέλος).

    Σημείωση: Σε αυτό το στάδιο του οδηγού εγκατάστασης, ορίζετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό που θα χρησιμοποιείτε για να έχετε πρόσβαση στο δρομολογητή. Θα χρειαστείτε αυτά τα στοιχεία εισόδου κάθε φορά που επιθυμείτε να συνδεθείτε στο δρομολογητή. Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης κάνουν διάκριση μεταξύ πεζών και κεφαλαίων χαρακτήρων.

Κανόνες για τους κωδικούς:

  1. Μετά την αρχική διαμόρφωση των ρυθμίσεων, ο δρομολογητής θα οδηγηθεί στη σελίδα Status (Κατάσταση).

  2. Εάν σκοπεύετε να συνδεθείτε στο δίκτυό σας ασύρματα, μπορείτε να αποσυνδέσετε το καλώδιο Ethernet από το δρομολογητή και τον υπολογιστή σας, να εγκαταστήσετε τον προσαρμογέα ασύρματου δικτύου και να τον συνδέσετε στο δρομολογητή σας. Για τις οδηγίες εγκατάστασης του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου που διαθέτετε, ανατρέξτε στο αντίστοιχο υλικό τεκμηρίωσης.

Χρήστες με σύνδεση τύπου Point-to-Point Tunneling (PPTP)

Εάν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) που χρησιμοποιείτε χρησιμοποιεί σύνδεση τύπου PPTP, θα χρειαστεί να εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης και να δημιουργήσετε μια σύνδεση Διαδικτύου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορείες σχετικά με τις ρυθμίσεις της σύνδεσης, επικοινωνήστε με τον ISP σας.

  1. Στις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή, κάντε κλικ στην καρτέλα Internet (Διαδίκτυο) και μεταβείτε στην ενότητα Point-to-Point Tunneling (PPTP).

  2. Επιλέξτε το πλαίσιο επιλογής My ISP uses a PPTP connection (Ο πάροχός μου χρησιμοποιεί σύνδεση PPTP).

  3. Εάν ο πάροχος που χρησιμοποιείτε χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο σύνδεσης Point-to-Point Tunneling (PPTP), επιλέξτε το My ISP uses a PPTP connection και πληκτρολογήστε το Domain (Τομέα) ή IP address (Διεύθυνση IP) του διακομιστή PPTP στο πεδίο Server (Διακομιστής) και το User name και Password που σας δόθηκε από τον πάροχό σας. Εάν ο πάροχός σας χρησιμοποιεί κάποια συγκεκριμένη μέθοδο αναγνώρισης ταυτότητας, επιλέξτε ή επιλέξτε τα αντίστοιχα πλαίσια επιλογής.

  4. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο Save (Αποθήκευση). Ο δρομολογητής θα επανεκιννήσει και θα πρέπει να έχετε πλέον σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα Status (Κατάσταση) για να δείτε πληροφορίες για τη σύνδεσή σας.

Τήρηση αντιγράφου των ρυθμίσεών σας

Η τήρηση τέτοιου αντιγράφου μπορεί να διευκολύνει την εκ νέου εφαρμογή των επιθυμητών ρυθμίσεων, εάν ποτέ χρειαστεί να επαναφέρετε το δρομολογητή στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Η USRobotics σάς συνιστά να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας τώρα.

  1. Στις σελίδες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του δρομολογητή, κάντε κλικ στην καρτέλα Device (Συσκευή) και μεταβείτε στην ενότητα Back Up Settings (Ρυθμίσεις αντιγράφων ασφαλείας).

  2. Επιλέξτε Back Up (Δημιουργία εφεδρικού αντιγράφου ασφαλείας).

  3. Το σύστημα θα σας ζητήσει να αποθηκεύσετε ή να ανοίξετε το αρχείο. Κάντε κλικ στο Save (Αποθήκευση).

 

Ολοκληρώσατε τη διαδικασία εγκατάστασης με επιτυχία. Παρακαλούμε καταχωρίστε το δρομολογητή σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.usr.com/productreg/.