Δεν μπορώ να εκτυπώσω σε δικτυακό εκτυπωτή συνδεδεμένο στο δρομολογητή μου, από τα Windows Vista, XP ή 2000.

Λύση 1:

Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας έχει εγκατασταθεί σωστά και είναι αναμμένος.

Λύση 2:

Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας έχει αρκετό μελάνι και χαρτί. Ένας εκτυπωτής συνδεδεμένος στο διακομιστή εκτυπώσεων δεν μπορεί να στείλει αναφορά της καταστασής του στον υπολογιστή.

Λύση 3:

Επανεκκινήστε το δρομολογητή αποσυνδέοντας το καλώδιο ρεύματος. Περιμένετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα προτού το συνδέσετε και πάλι. Έτσι, τα ονόματα των εγγράφων που τυχόν εκκρεμούν θα σβηστούν από την ουρά εκτύπωσης.

Λύση 4:

Βεβαιωθείτε ότι πληκτρολογήσατε σωστά τη διεύθυνση URL θέσης εκτυπωτή (οι πληροφορίες URL εισάγονται με διάκριση μεταξύ πεζών και κεφαλαίων και πρέπει να πληκτρολογούνται ακριβώς όπως φαίνονται στην ενότητα Printer location (Θέση εκτυπωτή) στη σελίδα Status (Κατάσταση)).

Λύση 5:

Βεβαιωθείτε ότι το τείχος προστασίας του υπολογιστή σας έχει διαμορφωθεί να εμπιστεύεται το τοπικό δίκτυό (LAN) σας ή είναι απενεργοποιημένο.

Λύση 6:

  1. Έχετε τις παρακάτω επιλογές:

    Χρήστες Windows Vista: Κάντε κλικ στο κουμπί Windows Start (Έναρξη)> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου)> Hardware and Sound >(Υλικό και Ήχος)> Printers (Εκτυπωτές).

    Χρήστες Windows XP: Κάντε κλικ στο μενού των Windows Start (Έναρξη) και κατόπιν στο Printers and Faxes (Εκτυπωτές και φαξ).

    Χρήστες Windows 2000: Κάντε κλικ στο μενού Start (Έναρξη) των Windows και κατόπιν πηγαίνετε στο Settings (Ρυθμίσεις) και στο Printers (Εκτυπωτές).

  2. Έχετε τις παρακάτω επιλογές:
  3. Χρήστες Windows Vista: Κάντε δεξιό κλικ στο εικονίδιο My_Printer on http://192.168.2.1:1631 (Ο_Εκτυπωτής_μου στο http://192.168.2.1:1631) και κλικ στο Run as administrator (Εκτέλεση ως διαχειριστής) > Properties (Ιδιότητες).

    Χρήστες Windows XP και 2000: Κάντε δεξιό κλικ στο εικονίδιο My_Printer on http://192.168.2.1:1631 (Ο_Εκτυπωτής_μου στο http://192.168.2.1:1631) και κάντε κλικ στο Properties (Ιδιότητες).

  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Advanced (Για προχωρημένους), βεβαιωθείτε ότι η εντολή Enable advanced printing features είναι απενεργοποιημένη και, έπειτα, κάντε κλικ στο Print Processor (Επεξεργαστής εκτύπωσης).

  1. Στην επιλογή Default data type (Προεπιλεγμένος τύπος δεδομένων), επιλέξτε RAW και κάντε κλικ στο OK.

  2. Κάντε κλικ στο Apply (Εφαρμογή) και, έπειτα, κάντε κλικ στο OK.

 

Επιστροφή στη σελίδα Αντιμετώπιση προβλημάτων