Ο προσαρμογέας ασύρματης δικτύωσης που διαθέτω δεν μπορεί να συνδεθεί με τον δρομολογητή

Λύση:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει την ασύρματη κάρτα PC, τον προσαρμογέα PCI ή τον προσαρμογέα USB στη λειτουργία Infrastructure (Υποδομή). Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα ίδια στοιχεία SSID, καναλιού και ασφαλείας με τον Wireless MAXg Router. Ανατρέξτε στο υλικό τεκμηρίωσης της ασύρματης κάρτας PC, του προσαρμογέα PCI ή του προσαρμογέα USB για να μάθετε πώς θα αλλάξετε τις ρυθμίσεις αυτές.

Λύση:

Οι ρυθμίσεις των ασύρματων καρτών PC, προσαρμογέων PCI ή προσαρμογέων USB θα πρέπει να αντιστοιχούν στις ρυθμίσεις του Wireless MAXg Router.

  1. Στο βοηθητικό πρόγραμμα διαμόρφωσης ρυθμίσεων για την ασύρματη κάρτα ή τον προσαρμογέα, βεβαιωθείτε ότι συνδέεστε στο σωστό δρομολογητή Wireless MAXg Router ελέγχοντας τη διεύθυνση MAC, τη δικτυακή επωνυμία (SSID) και τις ρυθμίσεις για την ασφάλεια ασύρματου δικτύου. Η διεύθυνση MAC αναγράφεται στην πινακίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος του Wireless MAXg Router.

  2. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή κωδική φράση πρόσβασης (ή κλειδί) και τη σωστή επιλογή κρυπτογράφησης. Εάν αλλάξατε τις ρυθμίσεις διαμόρφωσης του Wireless MAXg Router, θα πρέπει να αλλάξετε και τις ρυθμίσεις κάθε ασύρματης κάρτας PC, προσαρμογέα PCI και προσαρμογέα USB που συνδέεται σε αυτό το δίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες ασύρματου δικτύου, ανατρέξτε στην εκπαιδευτική εφαρμογή των σελίδων διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του δρομολογητή. Για να προσπελάσετε την εκπαιδευτική εφαρμογή, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης Web και πληκτρολογήστε 192.168.2.1/addclient.asp.

Λύση 3:

Εάν στο δρομολογητή σας είναι ενεργοποιημένο το φιλτράρισμα διευθύνσεων MAC, δεν θα μπορείτε να συνδέσετε νέους πελάτες στο δίκτυο έως ότου προσθέσετε τη διεύθυνση MAC της συσκευής στον κατάλογο φιλτραρίσματος MAC.

 

 

Επιστροφή στη σελίδα Αντιμετώπισης προβλημάτων