Az útválasztó telepítése

Első lépés: Az útválasztó csatlakoztatása

  1. Csatlakoztassa a DSL- vagy kábelmodemet az útválasztóhoz.

    1. Kapcsolja ki a számítógépet és a modemet.

    2. Csatlakoztassa az útválasztó hátuljára a szükséges antennát.

    3. Tegye a következők egyikét:

      Ha a modem Ethernet kábellel csatlakozik a számítógéphez: keresse meg azt az Ethernet kábelt, amely a DSL- vagy kábelmodemet csatlakoztatja a számítógép Ethernet portjához, és húzza ki a számítógépből. Ne húzza ki a DSL- vagy kábelmodemből.





      Ha a modem USB-kábelen csatlakozik a számítógéphez: távolítsa el az USB-kábelt a modemből és a számítógépből is. Szüksége lesz egy másik Ethernet kábelre azon kívül, amit az útválasztóval kapott. Az Ethernet kábel egyik végét csatlakoztassa az Ethernet portra a DSL-, vagy kábelmodem hátulján.


    Megjegyzés: Az útválasztó USB-portja csak USB-nyomtató csatlakoztatására alkalmas. Ne csatlakoztassa a modemet az útválasztó USB-portjára. Az USB-nyomtató útválasztóhoz történő csatlakoztatásával kapcsolatban tekintse meg az USB-nyomtató telepítése című fejezetet.

    1. Csatlakoztassa az Ethernet kábel szabad végét az útválasztó hátlapján lévő WAN-portba.

  2. Az útválasztó csatlakoztatása a számítógéphez és a vezetékes hálózati eszközökhöz:

    1. Csatlakoztassa a mellékelt Ethernet kábel egyik végét a számítógép Ethernet portjához.
    2. A kábel másik végét csatlakoztassa az útválasztó valamelyik LAN-portjába.

  3. Megjegyzés: Wireless MAXg PC-kártya, PCI-adapter vagy USB-adapter számítógépre telepítése esetén nincs szükség Ethernet kábelre az útválasztó számítógéphez csatlakoztatásához.

  4. Helyezze feszültség alá a hálózatot:
    1. Kapcsolja be a modemet. Mielőtt feszültség alá helyezné az útválasztót, várja meg, hogy a LED-ek stabilizálódnak.

    2. Csatlakoztassa a mellékelt tápkábelt az útválasztó 9VDC portjába.


    1. Csatlakoztassa a hálózati adaptert hagyományos fali aljzathoz.

    Megjegyzés: A termék tápellátását 9 V egyenáramra és 1200 mA-re névlegesített, 2. osztályba sorolt, közvetlenül dugaszolható tápegységgel javasolt biztosítani.

    1. Kapcsolja be a számítógépet.

Második lépés: Az alapvető csatlakozási beállítások megadása

  1. Indítsa el a webböngészőt.

  2. A hely- vagy címsávba írja be: 192.168.2.1, és nyomja meg az ENTER gombot az útválasztó beállítási oldalainak megnyitásához.

Megjegyzés: Az útválasztó alapértelmezés szerinti címe 192.168.2.1.

  1. Kattintson a Start feliratra. A Setup Wizard (Telepítővarázsló) végigvezeti az útválasztó konfigurálásának alapvető lépésein.


Megjegyzés: Ha az útválasztó beállítási oldalainak használata közben megjelenik „Az oldal nem található” hibaüzenet, nyomja meg a Vissza gombot a webböngészőben, vagy frissítse az oldalt.

  1. A Beállítóvarázsló automatikusan megkísérli észlelni internetkapcsolatát. Ha a rendszer kéri, adja meg az internetes bejelentkezéshez (PPoE) tartozó felhasználónevét és jelszavát, majd kattintson a Next (Tovább) gombra.



    Ha az útválasztó nem érzékeli automatikusan az internetkapcsolatot, ellenőrizze, hogy a hálózati kábel és minden Ethernet-kábel megfelelően van csatlakoztatva. Ebbe beletartoznak azok a kábelek is, amelyek az útválasztót, a modemet és az összes számítógépet csatlakoztatják a hálózathoz. Ellenőrizze azt is, hogy internetkapcsolata megfelelően működik. Ezután kattintson a Detect Connection (Kapcsolat észlelése) feliratra, amíg meg nem jelenik az „Internet Connection Configured” (Internetkapcsolat beállítása megtörtént) képernyő.

    Ha az útválasztó még mindig nem kapcsolódik, az internetszolgáltató (ISP) adatait manuálisan is beírhatja, vagy tekintse meg „A Telepítővarázsló nem érzékeli az internetkapcsolatot.” című fejezetet.

  2. Kattintson a Next (Tovább) gombra.

  3. Írja be a Network Name (Hálózatnév) (SSID) elemet, válasszon biztonsági Method (Módszer) elemet, és írja be az útválasztó vezeték nélküli biztonsági információit, majd kattintson a Next (Tovább) gombra.

Megjegyzés: A vezeték nélküli biztonsági beállításokhoz ajánlott, hogy a WPA2 és WPA (PSK) vezeték nélküli biztonsági módszert használja, TKIP és AES titkosítással a legbiztonságosabb vezeték nélküli hálózat eléréséhez.

  1. Írja be az útválasztóhoz tartozó User name (Felhasználónév) és Password (Jelszó) adatokat, és kattintson a Finish (Befejezés) feliratra.

    Megjegyzés: A Beállítóvarázsló ezen lépésében hozza létre azt a felhasználói nevet és jelszót, amelyet az útválasztóra történő bejelentkezéskor meg kell adnia. Mindig ezeket kell használnia, amikor bejelentkezik az útválasztóba. A felhasználónév és a jelszó megadásakor ügyeljen a kis- és nagybetűk használatára.

Jelszószabályok:

  1. A kezdeti beállítások után az útválasztó Status (Állapot) oldala jelenik meg.

  2. Ha a hálózathoz vezeték nélküli hálózaton csatlakozna, kihúzhatja az Ethernet kábelt az útválasztóból, és a számítógépéből, telepítse a vezeték nélküli adaptert, és csatlakoztassa az útválasztóhoz. A vezeték nélküli adapter telepítésével kapcsolatos információért tekintse át a vezeték nélküli adapter dokumentációját.

Point-to-Point Tunneling (PPTP) felhasználók

Ha az internetszolgáltató PPTP-csatlakozást használ, a telepítés befejezéséhez és az internetkapcsolat létrehozásához a következő műveleteket kell végrehajtani. Ha az internetkapcsolat beállításaival kapcsolatos kérdése van, forduljon az internet-szolgáltatóhoz.

  1. Az útválasztó beállítási oldalain kattintson az Internet fülre, és görgessen le a Point-to-Point Tunneling (PPTP) részre.

  2. Jelölje be a My ISP uses a PPTP connection (Internet-szolgáltatóm PPTP-csatlakozást használ) jelölőnégyzetet.

  3. Ha internet-szolgáltatója Point-to-Point Tunneling protokollt (PPTP) használ, válassza a My ISP uses a PPTP connection (Internet-szolgáltatóm PPTP-kapcsolatot használ) lehetőséget, és írja be a PPTP-kiszolgáló tartományát, vagy IP-címét a Server (Kiszolgáló) mezőbe, és az internet-szolgáltatótól kapott User name (Felhasználónév) és Password (Jelszó) elemet. Ha az internetszolgáltató speciális hitelesítési módszert használt, válassza ki vagy szüntesse meg az adott jelölőnégyzetek bejelölését.

  4. Ha elvégezte a beállításokat, kattintson a Save (Mentés) gombra. Az útválasztó ezután újraindul, és létrejön az internetkapcsolat. A Status (Állapot) oldalon megtekintheti a kapcsolat adatait.

A konfigurációs beállítások biztonsági mentése

Ha van biztonsági másolata, az útválasztó gyári alapbeállításainak visszaállítását követően könnyebben vissza tudja majd állítani a saját konfigurációs beállításait. A USRobotics azt javasolja, hogy most készítsen biztonsági másolatot konfigurációs beállításairól.

  1. Az útválasztó beállítási oldalain kattintson a Device (Eszköz) fülre, és görgessen a Back Up Settings (Beállítások biztonsági mentése) feliratra.

  2. Válassza a Back Up (Biztonsági mentés) feliratot.

  3. Az operációs rendszer a fájl mentését vagy megnyitását ajánlja fel. Kattintson a Save (Mentés) lehetőségre.

 

Sikeresen befejeződött a telepítési eljárás. Regisztrálja készülékét a www.usr.com/productreg/ webhelyen.