Nem tudok csatlakozni az internethez.

Amikor a számítógép az útválasztóval az internethez csatlakozik, több eszköznek kell együttműködnie.

A probléma megoldásának első lépése az ok megállapítása. A számítógép és az internet közötti kapcsolat számos helyen lehet hibás.

Ellenőrizze a különböző eszközök jelzőfényeit. Ha egy vagy több eszköz problémát jelez, ez jól jelzi, hogy hol kell keresni a hibát.

Ha Windows rendszerű számítógépen dolgozik, a USRobotics Network Test (USRobotics hálózatteszt) közvetlenül a USRobotics telepítő CD-ROM-ról futtatható (\Troubleshooting\Test_Internet_Connection.wsf); ez a folyamat azonosítja a hiba forrását. A USRobotics hálózatteszt elindítása után kövesse a segédprogram adta utasításokat. Ha még mindig nem tud az internetre csatlakozni, manuálisan végezze el a következőket.

Ha még mindig nem tud kapcsolódni az internethez, manuálisan hajtsa végre a következő lépéseket.

  1. Ellenőrizze az útválasztó vezetékes vagy vezeték nélküli összeköttetését. Ha a számítógép nem képes kommunikálni az útválasztóval, akkor nem képes elérni az internetet.

  2. Ellenőrizze, hogy az útválasztó válaszol-e. Ebbe beletartozik a LED-ek megfelelő működésének ellenőrzése, és hogy az útválasztó be van-e kapcsolva és megfelelően reagál-e. Ha az útválasztó ki van kapcsolva, a vezeték nélküli rádiókapcsolat nem működik, vagy nincs internetkapcsolat (a kábel- vagy DSL-modemen keresztül), a számítógép nem képes elérni az internetet.
  3. Ellenőrizze az útválasztó csatlakozását a kábel, vagy DSL-modemhez. Az útválasztónak csatlakoznia kell, és információkat kell kapnia a modemtől a sikeres internetkapcsolat érdekében.

  4. Ellenőrizze a modem internetkapcsolatát. Az internetkapcsolatnak meg kell lennie, és működnie kell.

 

Ellenőrizze az útválasztó vezetékes vagy vezeték nélküli összeköttetését

Ha vezetékes kapcsolatot használ:

  1. Ha vezetékes kapcsolatot használ a számítógép és az útválasztó között, ellenőrizze, hogy az Ethernet kábel megfelelően csatlakozik-e a számítógép Ethernet portjára és az útválasztó LAN-portjára.

  2. Ellenőrizze, hogy a LAN-port vonatkozó LED-je világít. Ellenőrizze, hogy a számítógép IP-címe egy alhálózaton van-e az útválasztóéval. Ha még mindig nem tud az internethez csatlakozni, ellenőrizze, hogy az útválasztó válaszol.

Ha vezeték nélküli kapcsolatot használ:

  1. Ha vezeték nélküli csatlakozást használ a számítógép és az útválasztó között, ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli alkalmazás megfelelő kapcsolatot jelez az útválasztóval.

  2. Ellenőrizze, hogy a számítógép az Ön útválasztójához csatlakozik és nem másik útválasztóhoz, mint például a szomszédéhoz. A vezeték nélküli segédprogram használatával ellenőrizheti a csatlakoztatott útválasztó Network name (Hálózatnév) (SSID) jellemzőjét. Ha nem a megfelelő útválasztóhoz csatlakozik, a segédprogrammal kényszerítheti számítógépét, hogy megpróbáljon az Ön útválasztójához csatlakozni. Tekintse át a vezeték nélküli adapter dokumentációját arra vonatkozó információkért, hogyan ellenőrizheti, melyik útválasztóhoz csatlakozott.

Ha nincs vezeték nélküli kapcsolat az útválasztóval.

  1. Helyezze a számítógépet az útválasztóhoz elég közel, hogy az útválasztó foghassa a jelet, és gondoskodjon róla, hogy a rádiójelet semmi (például mikrohullámú sütő vagy betonfal) ne zavarja. Ha keresést hajt végre a vezeték nélküli segédprogrammal (általában „Helyszínfelmérő” a neve), és az nem érzékeli az útválasztót, jelprobléma lehet.

  2. Ellenőrizze, hogy be van-e állítva az útválasztón, hogy közvetítse a hálózatnevét.

  3. Ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli segédprogram a megfelelő Network name (Hálózatnév) (SSID) jellemzőt és vezeték nélküli biztonsági beállításokat használja az útválasztóhoz.

  4. A hálózati névnek, a biztonsági módszernek (WPA, WEP stb.) és a biztonsági kulcsnak egyaránt meg kell egyeznie. Ha az útválasztó WPA-titkosítást használ, mindegyik vezeték nélküli kártyának és adapternek támogatnia kell a WPA-titkosítást. Ha a WPA-titkosítást nem támogató vezeték nélküli PC-kártyát, PCI-adaptert vagy USB-adaptert használ, nem tud majd csatlakozni az útválasztóhoz, és WEP-titkosítást kell használnia. Olvassa el a Felhasználói kézikönyv Konfigurálás fejezetében a biztonsági beállítások módosításáról szóló információt.

  5. Ellenőrizze, hogy a számítógépe rendelkezik-e engedéllyel, hogy az útválasztóhoz csatlakozzon. Ha van MAC-szűrés engedélyezve az útválasztón, ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli adapter MAC-címe engedélyezett-e az útválasztón. Például, ha kicseréli vezeték nélküli adaptereket, hozzá kell adnia az új vezeték nélküli adapter MAC-címét az útválasztóhoz.

  6. Ha ezek egyike sem használ, megpróbálhat vezetékes kapcsolatot létrehozni a számítógép és az útválasztó között úgy, hogy Ethernet kábellel összeköti a számítógép és az útválasztó LAN-portját. (Ellenőrizze, hogy a vonatkozó LAN-port LED-ek világítanak.) Ha egy vezetékes kapcsolat működik, a probléma majdnem bizonyosan a számítógépe vezeték nélküli beállításaival van az útválasztó felé. Akkor meg kell próbálnia újra az előző lépéseket.

Ha feláll a kapcsolat a számítógép és az útválasztó között, valószínűleg az útválasztó nincs csatlakoztatva az internethez, vagy nem működik megfelelően. Ekkor ellenőrizze az útválasztó csatlakozását a kábel- vagy DSL-modemhez, majd ellenőrizze a modem internetkapcsolatát.

 

Ellenőrizze, hogy az útválasztó válaszol-e

  1. Ellenőrizze, hogy az útválasztó áramellátást, vezeték nélküli kapcsolatot és internetet jelző LED-jei világítanak-e.

  2. Indítson el egy webböngészőt. A hely- vagy címsorba írja be a 192.168.2.1 értéket, és nyomja meg az ENTER gombot.

Megjegyzés: Ha módosította az útválasztó IP-címét, az új IP-címet írja be a 192.168.2.1 helyett.

Ha az útválasztó webes felülete megjelenik és még így sem tud csatlakozni az internethez, a kábel-/DSL-modem kapcsolatával lehet a baj. Ellenőrizze az útválasztó csatlakozását a kábel, vagy DSL-modemhez.

Ha az útválasztó webes felülete nem jelenik meg, bontsa és újítsa meg számítógépe hálózati kapcsolatát.

A számítógép hálózati kapcsolatának bontása és újbóli létrehozása:

  1. Nyisson meg egy parancssort az alábbiak szerint:

    Windows Vista:

    1. kattintson a Windows menü Start elemére.
    2. A Keresés mezőbe írja be: Command Prompt, és nyomja meg az ENTER billentyűt.
    3. Az eredménylistában kattintson duplán a Command Prompt elemre.

    Az összes többi Windows operációs rendszer esetén:

    1. Válassza a Windows Start > Futtatás parancsát.
    2. A Futtatás párbeszédablakban:

      Windows XP, 2000 és NT felhasználó: írja be a cmd parancsot, és kattintson az OK gombra.

      Windows Me, 98 és 95 felhasználó: írja be a command parancsot, és kattintson az OK gombra.

  2. Tegye a következők egyikét:

    Windows Vista, XP, 2000 és NT felhasználó:

    1. írja be az ipconfig /release parancsot, és nyomja meg az ENTER billentyűt.
    2. Írja be az ipconfig /renew parancsot, és nyomja meg az ENTER billentyűt.
    3. Írja be az exit parancsot, és nyomja meg az ENTER billentyűt.

    Windows Me, 98 és 95 felhasználó:

    1. Lépjen a Windows Start > Futtatás menüpontra.
    2. Írja be a winipcfg parancsot, és nyomja meg az ENTER billentyűt.
    3. Nyomja meg a Release (Megszüntetés) gombot.
    4. Nyomja meg a Renew (Megújítás) gombot.
    5. Zárja be az alkalmazást.
  3. A számítógép most IP-címet (például 192.168.2.5) kap az útválasztótól.
  1. Próbálja meg újra elérni az útválasztó beállítási oldalait a 192.168.2.1 címen.
  2. Ha az útválasztó beállítási oldalai nem jelennek meg, és még így sem tud csatlakozni az internethez, a kábel-/DSL-modem kapcsolatával lehet a baj. Ellenőrizze az útválasztó csatlakozását a kábel- vagy DSL-modemhez.
  3. Ha az útválasztó beállítási oldalai még mindig nem jelennek meg, újra kell indítani az útválasztót.
  1. Hegyes eszközzel, például iratkapoccsal 1 másodpercig nyomja meg az útválasztó hátulján található Reset (Visszaállítás) gombot.

Megjegyzés: Ha öt másodpercnél hosszabb ideig tartja nyomva a Reset (Visszaállítás) gombot, az útválasztó gyári beállításai lépnek ismét érvénybe.

  1. Várjon körülbelül 30 másodpercet, amíg az útválasztó LED-jei stabilizálódnak.
  2. Újra szüntesse meg és újítsa meg újra a számítógép hálózati kapcsolatát.
  3. Próbálja meg elérni az útválasztó webcímét: 192.168.2.1
  4. Ha az útválasztó beállítási oldalai nem jelennek meg, és még így sem tud csatlakozni az internethez, a kábel-/DSL-modem kapcsolatával lehet a baj. Ellenőrizze az útválasztó csatlakozását a kábel- vagy DSL-modemhez.
  1. Ha még mindig nem éri el az útválasztót, elképzelhető, hogy szükség van az útválasztó gyári értékeinek visszaállítására.

Megjegyzés: amikor visszaállítja a gyári alapbeállításokat, elveszíti az útválasztó minden egyedi beállítását, és azokat újra be kell állítania, mintha először telepítené az útválasztót. Ehelyett visszaállíthatja a beállításait, ha készített biztonsági mentést az útválasztó beállításairól.

  1. Hegyes eszközzel, például iratkapoccsal tartsa lenyomva az útválasztó hátulján található Reset (Visszaállítás) gombot 7 másodpercig.

  2. Várjon körülbelül 30 másodpercet, amíg az útválasztó LED-jei stabilizálódnak.

  3. Próbálja meg elérni az útválasztó webcímét: 192.168.2.1

  4. Ha az útválasztó webes kezelőfelülete még mindig nem jelenik meg, miután visszaállította a gyári alapbeállításokat, lehetséges, hogy az útválasztó meghibásodott. Forduljon a U.S.  Robotics vevőszolgálatához.

Ellenőrizze az útválasztó csatlakozását a kábel, vagy DSL-modemhez.

  1. Ellenőrizze a kábel-/DSL-modem tápfeszültség és állapot LED-jeit, hogy megállapítsa, hogy a modem feszültség alatt van-e, és kapcsolódott-e az internethez. A jelzők ismertetését a modem dokumentációjában találja.

  2. Az útválasztó beállítási oldalain kattintson a Status (Állapot) fülre.

  3. Lépjen az oldal WAN részére, és ellenőrizze, hogy az útválasztó rendelkezik-e WAN IP-címmel (mint például 235.42.181.5). Ez az IP-cím mutatja, hogy az útválasztó csatlakozik-e a kábel- vagy DSL-modemhez.

  4. Ha az útválasztó nem rendelkezik WAN IP-címmel, indítsa újra az útválasztót.

  5. Ha még mindig nem tud csatlakozni az internethez, kattintson az Internet fülre, és használja az oldalt az útválasztó internetkapcsolatának beállításához. (Amennyiben DSL-modeme van, szükség lehet az internetszolgáltató által megadott bejelentkezési információ megadására.)

Megjegyzés: ha a WAN-protokoll statikus, ellenőriznie kell, hogy az útválasztó WAN IP-címe valós IP-cím-e. Az érvényes statikus IP-cím ismérve, hogy az internetszolgáltatótól kapta, vagy az útválasztó WAN-portjára csatlakozó eszközzel egy alhálózaton van.

  1. Ha az útválasztó még mindig nem tud WAN IP-címet kérni, a probléma valószínűleg a kábel- vagy DSL-modemnél, esetleg az internetszolgáltatónál van. Ellenőrizze a modem internetkapcsolatát.

 

Ellenőrizze a modem internetkapcsolatát

Ha a számítógépe kapcsolatban áll az útválasztóval, és az útválasztó internetkapcsolat beállításai megfelelőek, de még mindig nem tud internetkapcsolatot létesíteni, lehetséges, hogy kábel-/DSL-modem elveszítette a kapcsolatot, vagy nem működik megfelelően, vagy a problémát az internetszolgáltató okozza.

  1. Ellenőrizze, hogy az útválasztó WAN-portja és a kábel-/DSL-modem Ethernet portja közötti Ethernet kábel megfelelően van csatlakoztatva, és a vonatkozó LED-ek világítanak.

  2. Győződjön meg róla, hogy a kábel- vagy DSL-modem csatlakozik-e a fali aljzathoz. (A kábelmodem árnyékolt kábellel csatlakozik, a DSL-modem pedig RJ-11 kábellel.)

  3. Indítsa újra a kábel- vagy DSL-modemet. (Lehet, hogy van főkapcsoló vagy újraindítógomb a modemen, ha nincs, húzza ki, majd csatlakoztassa újra a modem tápegységét. Olvassa el a modem dokumentációját.)

  4. Miután a kábel- vagy DSL-modem újraindult és csatlakozott az internetszolgáltatóhoz, kattintson a Reboot (Újraindítás) gombra az útválasztó Device (Eszköz) oldalán.

  5. Az útválasztó újraindítása és az útválasztón lévő jelzőfények stabilizálódását követően, ha még mindig nincs internetkapcsolat, új hiba azonosításához kezdje újra e dokumentumot az elejétől.

  6. Ha az útválasztónak továbbra sincs IP-címe, a probléma a kábel- vagy DSL-modemnél, esetleg az internetszolgáltatónál lehet. Forduljon az internetszolgáltató vevőszolgálatához.

Vissza a Hibaelhárítás oldalra